Włoskie piwo z Fabbrica di Birra di Pedavena (Castello di Udine). Browar ten znajduje się w mieście Pedavena, w północnych Włoszech, istnieje od roku 1897. Co ciekawe, w roku 1974 Fabbrica di Birra Di Pedavena została przejęta przez koncern Heineken. W 2004 roku władze koncernu zdecydowały się na zamknięcie tego włoskiego browaru. Dzięki staraniom mieszkańców miasta i lokalnych polityków, browar ten został przejęty przez pewną włoską spółkę w roku 2006 i od tego czasu nieprzerwanie warzy ciekawe piwa. Birra Dolomiti Rossa Doppio Malto to czerwone, tradycyjne piwo, które można sklasyfikować jako specjalny, podwójny czerwony lager, znakomicie nadający się na święta oraz specjalne okazje. Dzięki użyciu słodu karmelowego, piwo to ma pełny, intensywny smak. Posiada również delikatny aromat obfitujący w mieszanką nut karmelu i palonego słodu. Piana jest kremowa, trwała i wysoka. Jest to doskonałe piwo, które wyśmienicie smakuje z daniami z mięsa, suszonymi owocami i deserami. Idealne na chwilę relaksu po ciężkim dniu.
Piwo pasteryzowane i filtrowane
Skład: woda, słody jęczmienne i chmiel
Polecana temperatura serwowania: 8-9°C
Dostępne w butelkach o pojemności 330 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gulek
prisoner
MateoKrk_
nietzsche
Zapach taki lagerowy, nijaki.
Smak woda z lekką goryczką, karmelem i delikatnym posmakiem słodu, jest lepiej niż przy zwykłym lagerze z tego jednak malego włoskiego browaru (który smakował jak woda), ale niewiele lepiej.