Piwo o smaku winogronowym uwarzone przez browar Doctor Brew z Wrocławia. Jego premiera odbyła się 22 lipca 2016 roku.
Kap, kap, kap. Z trzech kadzi płynie strużka. Pierwsza z przepysznego winogrona świeżo wyciskanego. Druga z kadzi z zacierem, skąd słodziutki słód w płynie, płynie likierem. Trzecia mieni się złocistym olejem, jest on z chmielu i w tej miksturze będzie swoistym klejem. Kap, kap, kap. Teraz ja mieszam. Ty tylko oddychasz. Podaję - próbujesz. I wraz z tą chwilą znikasz.
Piwo jasne, dolnej fermentacji, pasteryzowane
Składniki: woda, słody jęczmienne (pilzneński, karmelowy), sok winogronowy (Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon Blanc), chmiele (Super Pride, Mosaic®, Aramis), drożdże
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
WoocashRosh
Brajan36
Barwa : jasno złota nawet klarowna
Piana : nie zbyt dobra , szybko uciekła , chmurki na ściankach , drobne oczka oraz koronka na tafli ;
Aromat : z butelki winogronowy; ze szkła : na pewno są winogrona , lekkie owoce oraz pluski za cytrusik , takie tło winno-zbożowe występuje też;
Smak : słodowe w kierunku zbożowości , trochę kontry kwaskowej winogoronowo-cytrusowej , minimalnie żywiczne ;
Piwo którego nie mogę przejrzeć do konca w 100%
Shinodin
Gogo