Piwo uwarzone w browarze Bartek z miejscowości Cieśle, przez browar kontraktowy Doctor Brew. Browar ten powstał w 2013 roku za sprawą Łukasza Lisa i Marcina Olszewskiego. Piwa z Doctora są najczęściej mocno chmielone, oraz intensywne w smaku i aromacie. Saxy Berry Black Currant to sour/wild ale - mocne piwo z dodatkiem czarnej porzeczki i płatków z beczki po whiskey. . Opis z etykiety: Madlein. Mam coś dla Ciebie. Długo dojrzewające piwo o słodkawej podbudowie, leżakowane z płatkami whiskey. Mówią, że ta szlachetna kwaskowatość jest zasługą porzeczek, jednak jakich drożdży użyli nie powiedzieli. Podobno to jakiś bardzo rzadki szczep... Oj Ty mój Geeku brodaty... a nachmielone jak Brew nakazał?!
Piwo to zostało uwarzone na festiwal Beer Geek Madness 2, który odbył się 11 kwietnia 2015 roku we Wrocławiu.
Piwo niepasteryzowane i niefiltrowane
Skład: słody (pilzneński, karmelowy), chmiele (Ella, Mosaic, Amarillo,
centennial), woda, drożdże, dodatki (czarna porzeczka, ekstrakt słodowy, płatki z beczki po whiskey).
Dostępne w butelkach o pojemności 330 ml.
Dodał:
prodwin - 2015-05-21 08:20:57
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
czygyry
milo
Na poczatku , chmiele ale szybko ulecialy , w aromacie duzo slodyczy lekka porzeczka i troche masło, w smaku tez slodkie , lekko alkoholowe , degustacyjne piwo , raczej jako ciekawostka , osad na dnie istne błoto na dwa palce
pajak