W 1275 roku na brzegu rzeki Daugava została zbudowana twierdza Dinaburg, dając początek warzenia pierwszego piwa Daugavpils. Tradycyjne jasne piwo z delikatnym posmakiem chmielowej goryczki. Wyprodukowane z ekologicznie czystych, naturalnych surowców i wody artezyjskiej. Receptura trunku była opracowywana z początkiem powstania twierdzy.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
Zapach: dramat, owoce (jabłka) z gotowanymi warzywami
Smak: tu mamy smak, nie jest wodą, jak reszta łotewskich, ale kto wie, czy nie wolałbym wody, słodko-kwaśne, papierowe, lekko warzywne piwo, smakujące najtańszy polski strong lager warzony dla jakiegoś marketu, bez dwóch zdań, Łotwa to jest najbardziej gówniany pod względem piwa kraj w Europie.
Shinodin