To piwo warzono już w 2008 roku, we współpracy z piwnym mistrzem Ryohei Sugawa Sanu z Rio Brewing & Co. Naszym celem było uwarzyć belgijski, ciemno złoty blond quadrupel z ogromnym potencjałem aromatów i smaków. Bardzo złożony ze względu na leżakowanie w beczce. Beczki po Bourbonie z Kentucky zostały wybrane ze względu na ich szlachetny zapach wanilii. W końcu zdecydowaliśmy się butelkować to wyjątkowe piwo w maju 2012 roku. Kolejne trzy miesiące dojrzewania prowadzono w browarze, więc możemy być pewni co do bezwzględnej jakości przed wypuszczeniem na rynek.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Barbarossa
W aromacie nuty owocowe, brzoskwinie, banany, pełno tego. Dużo beczki, wanilii, tanin. Super!
W smaku trochę niestety gorzej, dużo tanin, drewno, nawet może takie spróchniałe. Przykrywane smakami drożdży, owoców, goryczka jest od średniej po wysoką, ładnie kontruje całość. Piwo jest bardzo przyjemne ale niestety szału nie ma, choć można było się spodziewać wiele więcej.