Uwarzone przez holenderski Brouwerij De Molen, z miasta Bodegraven. Jest to niefiltrowany i niepasteryzowany koźlak majowy, refermentujący w butelce.
Warzone ze słodami: Pilzneńskim i Karmelowym, oraz na chmielach:
Premiant,
saaz, Styrian Golding.
Barwa miedziana, wyraźnie mętna. Piana jasno-kremowa, średnio wysoka po nalaniu. W miarę szybko opada do porwanej warstwy z bardziej okazałym pierścieniem. Składa się z drobnych i średniej wielkości pęcherzy. Aromat umiarkowanie intensywny, lekkie nuty słodkich owoców przeplatają się z łagodnym chmielem i alkoholem. W smaku lekko kwaśne, a po chwili słodkie. Wyłapać można akcenty słodowe i mniej owocowe, na finiszu lekka, wytrawna goryczka z dającą o sobie znać nutą alkoholową. Wysycenie w normie - średnie.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Stacher93