Hamer & Sikkel, czyli tłumacząc na polski "sierp i młot", to holenderski Porter warzony za pomocą słodów monachijskich oraz z domieszką płatków owsianych. Piwo o jasnobeżowej pianie i brunatnej barwie z czerwonymi refleksami. Leżakowane w beczkach, stąd zapach dębowy z winnymi akcentami. Wyczuwalne nuty kawowe oraz ciemne słodowe. Smak dosyć złożony, a pozycja sama w sobie godna uwagi.
Składniki: woda; słody jęczmienne: Munich, Chocolate, Brown; chmiel: East Kent Golding (goryczkowy, oraz późnego chmielenia); dodatki: płatki owsiane; drożdże górnej fermentacji.
Data przydatności do spożycia od momentu zabutelkowania - 5 lat.
Rekomendowana temperatura spożycia 8°C.
Dostępne w butelkach o pojemności 750 ml i 330 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
KondzioSlayer
Gość