Letnia propozycja z Browaru Zamkowego w Cieszynie, który istnieje odroku 1846. W roku 2015 doszło do zmiany nazwy browaru z Brackiego Browaru Zamkowego na Browar Zamkowy Cieszyn, zmieniła się również dyrekcja browaru i rodzaj warzonych piw. Browar Zamkowy ma funkcjonować jako niezależna spółka, obok od lat warzonych tam piw m.in. Brackiego i Portera Żywieckiego, będą warzone przeróżne piwne specjalności. Piwa cieszyńskie to starannie dobrane składniki i pasja warzenia piwa.
Piwo górnej fermentacji, pasteryzowane i niefiltrowane, z intensywną cytrusową nutą. Wraz z nadejściem lata proponujemy Sezon z Cieszynem. Wyraźnie cytrusowe piwo w złocistym kolorze z delikatną nutą korzenną i subtelną goryczką. W smaku owocowe i orzeźwiające, co zawdzięczamy dodatkowi skórki pomarańczy i specjalnie dobranym drożdżom piwowarskim.
Serwować piwo o temperaturze 10-12°C.
Skład: woda, słody jęczmienne, słód pszeniczny, chmiel, skórka pomarańczy.
Mętność i osad są naturalnymi cechami produktu. Premiera piwa odbyła się 18 lipca 2015 roku.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
BRYNIU
GENzo
szucik
Piłem ciepłe i lekko czułem alkohol. Tylko zwykły janusz piwny stwierdzi, że syfiasty lager jest lepszy od tego piwa. Cena też przystępna- 5.20zł. Warto spróbować.