Uwarzone przez Zamkowy Browar Cieszyn.
To interpretacja klasycznego angielskiego stylu, do którego chmielenia użyto amerykańskich odmian. Orzeźwiające jasne piwo sesyjne z wyraźną goryczką o przyjemnym, słodowo-karmelowym smaku i niezbyt intensywnym nasyceniu. Dlatego bez wysiłku można wypić więcej niż „jedno”, miło spędzając czas w towarzystwie.
Jest to drugie piwo po Sour Mango Ale w ramach serii „Kiedyś w garze teraz w browarze” , która to seria powstaje wspólnie z Polskim Stowarzyszeniem Piwowarów Domowych i w której warzymy piwa z najlepszymi piwowarami domowymi, którzy zajęli czołowe miejsca w Pucharze PSPD w 2018 roku. „Drugie z ferajny” czyli właśnie Session American Bitter uwarzyliśmy razem z Łukaszem Kantorem.
[opis producenta, fb]
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Grzegorz_J
Mi smakowało bardzo. Lekkie,aromatyczne, wytrawne z fajną goryczką. Mimo to nie jest wodniste. Bardzo dobre, mocno pijalne piwo.
David_Haye
Złoto-karmelowy kolor, piwo klarowne. W szkle ewidentny aromat pochodzący od amerykańskich chmieli,
czyli cytrusy. W smaku są lekkie cytrusy, ale przykrywa je karmelowy charakter piwa. Wysycenie o dziwo spore,
jak na styl. Piwo sesyjne, więc jest wyraźnie wodniste. Goryczka taka sobie, ale wyczuwalna. Jest taka lagerowa
słodowość, co nie jest za fajne. Wiele słyszałem, że Bitter to styl nudy i nieciekawy i tak niestety jest.
Shinodin