Piwo uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.
Cieszyński Koźlak Dubeltowy. Reedycja kultowego piwa, które pojawiło się na rynku w 2009 roku, jako pierwszy w historii Grand Champion Festiwalu Birofilia. Swój charakter zawdzięcza połączeniu oryginalnej receptury Jana Krysiaka z wiedzą i doświadczeniem cieszyńskich piwowarów. Długie dojrzewanie w piwnicach browaru sprawiło, że piwo nabrało właściwych sobie walorów smakowych. Teraz nadszedł czas, żeby ponownie cieszyło podniebienia naszych Klientów.
Piwo ciemne, pasteryzowane
Składniki: woda, słody jęczmienne (pilznerski, monachijski, wiedeński, karmelowy), chmiele (Hallertau Hersbrucker, Marynka), drożdże (Munich Lager 2308)
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Grzegorz_J
Nie jest źle. Przy takim woltarzu, alkohol nieźle ukryty. Brakuje może trochę nut melanoidowych, jednak piwo ma pełnię.
Dla mnie pijalne i kojarzące się z koźlakami z końca lat 80-tych.
Shinodin
nietzsche
Zapach: okrutnie owocowy, jak jakiś tani stron lager, tak wali jabłkiem, że aż odrzuca, trochę chmielu, nuta miodowa z nutą głubczycką (a to nie jest komplement), pachnie fatalnie, ale przede wszystkim nie jak koźlak
Smak: Jabłkowe i strasznie alkoholowe, teoretycznie alko się jeszcze może ułoży, ale nic mu to nie da, jest jeszcze jakaś nuta miodowa i karmelowa, smakuje jak Imperialna Warka Strong ;) lub mocny lager z Wąsosza, on jest taki pusty i jabłkowy. Fatalne jest to piwo i niegodne miana koźlaka.
Bob