Piwo uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.
Belgian Pale Ale - codzienne piwo mieszkańców Brabancji, sięgające swymi korzeniami czasów XVI – XVII w. Swój charakter zawdzięcza głównie drożdżom, które nadają mu przyjemny przyprawowo - owocowy bukiet. Delikatnie słodowe z lekką chmielową goryczką, dopełnioną pieprzowo korzenną nutą i zakończone umiarkowanie wytrawnym finiszem.
Składniki: woda, słód jęczmienny (Pale Ale, Monachijski, Abbey, Carabelge), chmiel (Styrian Golding), drożdże (Safbrew T58)
Barwa EBC: 25
Zalecana temperatura serwowania: 10-12°
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
David_Haye
drobnopęcherzykowa. Jasno miedziane, klarowne. W szkle są już nuty od drożdży. Typowo po belgijsku. Jest przyprawowo i lekka brzoskwinia. Wysycenie co wskazywało po otwarciu piwa, jest wysokie. Piwo aż rośnie w buzi. Słodowść taka na poziomie średnim bym powiedział. No jest to typowa nudna Belgia. Przez to wysycenie piwo nie wydaje się wodniste, a wręcz ma jakieś ciało. Jest delikatna słodycz. No niestety mało się dzieje w tym piwie. Goryczka jakaś jest. No jest sesyjne, więc takie jak miało być. Nuda.
BRYNIU
Wysycenie: średnio/wysokie
Warka do: 09.10.2019
Shinodin
nietzsche