Piwo pszeniczne produkowane w Moskwie. Jest półciemne, niefiltrowane, pasteryzowane. Posiada lekkie zmętnienie. Zapach jest przyjemny: słodkawy, piwny, słodowy, lekko drożdżowy. Smak zaskakuję lekkością a zarazem pełnią subtelnych nut smakowych: bananów, goździków, słodów, biszkoptów i karmelu. Posiada przyjemną słodycz, która współgra z aromatycznym chmielowym akcentem. jest lekko gęste i sycące, różniące się smakiem na tle innych pszenic pod wieloma aspektami. Chamowniki bawarskie (pszeniczne) są zabutelkowane w charakterystyczne, przypominające wazon butelki, zamknięte kapslem z wykorzystaną do produkcji technologią ring-pull (podobnie jak w tymbarku tylko na końcu nie ma kółka tylko uformowany plastik). W 2014 roku piwo zdobyło złoty medal "Monde Selection".
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
A:zakażenie, apteka
S:weizen plus średnia apteka, kwaśność średnia, zero banana
P:ciągle lepsze niż książęce pszeniczne dolnej fermentacji. Do Stephans Braua z Kauflandu dalekoooo... jak to boczek mowił: jak stąd do Glasgow.
nietzsche
Zapach: no super weissbier, pachnie jak lager, trochę chmielowo, no dobra, dalekie goździki
Smak: słodkawy, jest jakaś nuta goździkowa, może to i górna fermentacja, a może aromat, kristallklary to nie są jakieś nośniki smaku, tak jest i w tym przypadku, piwo jest fajnie gładkie, jedyne co zapada w pamięć to jego karmelowość.
Shinodin
MateoKrk_