Zostań patronem na
Carlow O’Hara’s Irish Stout
Carlow O’Hara’s Irish Stout
Carlow O’Hara’s Irish Stout
% alk. 4.3
IBU 40
brak koduaddbarcode


Ciemnobrązowy, niemal czarny irlandzki Stout. Cechuje się dość obfitą, gęstą, beżową pianą. W zapachu dominują nuty gorzkiej czekolady, paloność oraz kawa. Smak jest bardzo podobny z wyczuwalnymi akcentami orzechów, lukrecji oraz delikatnej kwaskowatości.
Dodał: krzysiek.w17 - 2014-09-08 15:19:01

oceny Oceny

Użytkownicy 6,86 / ilość: 14
Goście 8 / ilość: 4
średnia 7,11/10 / ilość: 18

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
root-theory
starstarstarstarstar

2015-08-10 18:44:02
Gdyby nie brak ciała, wytrawność - wodnistość byłby bardzo fajny trunek. Czuć paloność, wędzoność, chmiel aromatyczny nie dominuje, goryczka nie nachalna oraz kawa w tle...
oceny Oceny użytkownika:
6 ( smak: 6, zapach: 6, wygląd: 7 )
awatar
Slainte
starstarstarstarstar

2015-06-30 14:17:14
Zdecydowanie bardziej wytrawne od średniej stoutowej. Jest tam smak palonego słodu, czekoladowa gorycz, ale przede wszystkim jest woda. Wodniste, mało treściwe w smaku piwo, jak dotąd. Poczekamy chwilę, damy mu jeszcze szansę. No nie, po kilku chwilach, przy drugim podejściu dalej jest wodniste, bez wyrazu, gorzkie. Słabe.
oceny Oceny użytkownika:
4 ( smak: 4, zapach: 5, wygląd: 4 )
awatar
rzodny
starstarstarstarstar

2015-04-14 20:32:15
Barwa ciemnobrązowa.
Piana beżowa, dosyć obfita, ale raczej średniopęcherzykowa i nie utrzymuje się zbyt długo, choć pozostawia po sobie sympatyczny kożuszek i stara się oblepiać ścianki naczynia.
W zapachu i smaku dominują nuty palone i kawowe, a po przełknięciu czuć przyjemną, dosyć długo zalegającą goryczkę.

Stout z charakterem, wyróżniający się zdecydowanie godny polecenia. Moim zdaniem lepszy od np. Guinnessa.
oceny Oceny użytkownika:
9 ( smak: 9, zapach: 9, wygląd: 8 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010