Cantillon to browar niemal kultowy. W książce „1001 piw, które warto spróbować” znajduje się aż 5 pozycji z tego browaru.
Skład: woda, słód jęczmienny, pszenica, chmiel, maliny (minimum 200 gram na litr).
Piwo niefiltrowane, niepasteryzowane, refermentujące w butelce.
Barwa intensywnie czerwona, delikatnie zamglona. Niewysoka, biało-różowa piana, utrzymująca się przy ściankach. W aromacie końska derka, wyraźnie kwaśne.
Smak wyraźnie kwaskowy, z posmakiem malin. Wybitnie degustacyjne piwo, warte polecenia. Minusem jest wysoka cena i ograniczona dostępność.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Barbarossa
W aromacie nuty dzikie, stodoła i świeże maliny. Nuty winne, octowe i kwaskowość.
W smaku jest kwaśne i cierpkie, na języku osiadają się maliny i wiśnie i porzeczki.
Piwo nie zawodzi, super.