Uwarzone prawdopodobnie przez Browar Witnica, na zlecenie austriackiego przedsiębiorstwa KOR GmbH. Jest to jasne piwo wyprodukowane z najczystszej, źródlanej wody. Warzone z pestek dyni pochodzących ze Styrii oraz chmielu. Barwa złota, klarowna. Piana biała, po nalaniu obfita. Dosyć szybko opada, drobne i w większości średnie pęcherze szybko pękają. Pozostaje do końca w postaci skromnych wysepek. Aromat średni, słód, nuta chlebowa i specyficzna woń z pewnością pochodząca od pestek dyni. W smaku dość słodkie, słodowe o lekko karmelowym profilu z nietypowym akcentem pestek dyni, który chwilami powoduje, iż piwo jest mdłe. Wysycenie na poziomie średnim, odpowiednie.
Dostępne w butelkach o pojemności 500 ml oraz 330 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Rob_Rock
Shinodin
dawid3003
Stacher93