Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
« Stone Matt’s Burning Rosids Imperial Cherry Wood Smoked Saison | Stone Double Bastard »
Bytów Korzenne Smaki Natury

Bytów Korzenne Smaki Natury

Spice, Herb, or Vegetable Beer
% alk. 7.6
Blg 17.0
Piwo jasne o smaku korzennym, pasteryzowane, niefiltrowane uwarzone przez Browar Kaszubski Bytów.

Składniki: woda; słody: Pilzneński, Monachijski; dodatki: imbir, cynamon, goździki, miód wielokwiatowy; chmiel; drożdże.
Osad jest naturalną cechą naszego piwa.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 500 ml.
Dodał: Shinodin - 2017-03-10 17:19:29

Oceny

Użytkownicy 6 / ilość: 2
Goście 9 / ilość: 2
średnia 7,5/10 / ilość: 4

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:




Shinodin

Piana bardziej beżowa niż biała, drobnoziarnista, ładnie gęsta i puszysta, wysoka na około centymetr, powoli dziurawiąca się, na powierzchni unosi się czapa, całkiem interesujący lacing, utrzymujący się na ściankach szkła. Barwa ciemniejsza brunatna, mocno zmętnione, zupełnie nieklarowne i nieprzejrzyste. W zapachu nuty przyprawowe, goździki, cynamon, imbir, subtelne akcenty miodowe. W smaku słodziutkie z wyraźnymi korzennymi klimatami, miód przebija się nieśmiało, goryczka nieznaczna, brak kontry kwaskowej, słodycz przypraw zdecydowanie dominuje, alkohol niewyczuwalny pomimo dość wysokiego woltażu, wysycenie na średnim poziomie. Kapsel żółty, od browaru Bytów, etykieta minimalistyczna, ale bardzo solidnie wykonana, graficznie wpasowuje się w mój gust, niestety jest dość ubogo opisana, przeważa kolor biały. Warka 02.09.2017. Korzenne piwo, swój egzemplarz próbowałem na zimno, ale w formie grzańca byłoby zdecydowanie lepsze. Tak samo jak w zimowy wieczór, a nie letnie ciepłe popołudnie, ale... jak się nie ma co się lubi...itd. W mojej opinii nieco przesłodzone, brakuje większej harmonii pomiędzy smakami, goździki, cynamon i imbir całkowicie dominują podniebienie, miód dodaje słodyczy przez co piwo staje się mdłe i nisko pijalne. Na plus świetnie zamaskowany alkohol. Nie jest to najlepsze korzenne piwo jakie piłem, ale w sumie najgorsze też nie, dlatego ode mnie 6.
2017-05-19 23:43:15
Oceny tego użytkownika: 6 ( smak: 6, zapach: 6, wygląd: 6 )

Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

Zobacz także:


« Stone Matt’s Burning Rosids Imperial Cherry Wood Smoked Saison | Stone Double Bastard »
wykonanie choruzy.pl © 2010