Adolphus Bush, założyciel browaru, uważał, że wszystko można robić na 3 sposoby: źle, dobrze i najlepiej. Gdy stworzył Bud’a, działał w myśl tego trzeciego.
Nasz proces warzenia należy do najbardziej kosztownych i pracochłonnych na świecie. Ale tak to już jest – nic wartego zachodu nie przychodzi łatwo.
„Born the hard way” czyli wybieramy trudniejszą drogę.
Zaczyn leżakuje między warstwami wiórów drewna bukowego i w sumie potrzeba aż 30 dni, aby uzyskać piwo pełne aromatycznych nut miodowych oraz cytrusowych, o złocistej barwie i świeżym smaku.
Bud idealnie pasuje do burgerów i dań z grilla, doskonale akcentuje smak pieczonych kurczaków i ryb, wspaniale kontruje wszelkie dania pikantne. Bud jest piwem tak wszechstronnym, że pasuje do długo dojrzewających serów, a nawet do crème brûlée i sernika.
Uwaga: piwo Bud należy zawsze serwować bardzo schłodzone: 2-3 C.
Piwo jasne pasteryzowane. Składniki: woda, słód jęczmienny jasny, ryż, chmiel. Wyprodukowano na Ukrainie.
Dodał:
kghyt - 2018-06-24 10:25:28
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość