Bud
Bud
Bud
% alk. 5.0
Blg 11.0
4820034923405addbarcode
ulubione: 3

Adolphus Bush, założyciel browaru, uważał, że wszystko można robić na 3 sposoby: źle, dobrze i najlepiej. Gdy stworzył Bud’a, działał w myśl tego trzeciego.
Nasz proces warzenia należy do najbardziej kosztownych i pracochłonnych na świecie. Ale tak to już jest – nic wartego zachodu nie przychodzi łatwo.
„Born the hard way” czyli wybieramy trudniejszą drogę.
Zaczyn leżakuje między warstwami wiórów drewna bukowego i w sumie potrzeba aż 30 dni, aby uzyskać piwo pełne aromatycznych nut miodowych oraz cytrusowych, o złocistej barwie i świeżym smaku.

Bud idealnie pasuje do burgerów i dań z grilla, doskonale akcentuje smak pieczonych kurczaków i ryb, wspaniale kontruje wszelkie dania pikantne. Bud jest piwem tak wszechstronnym, że pasuje do długo dojrzewających serów, a nawet do crème brûlée i sernika.

Uwaga: piwo Bud należy zawsze serwować bardzo schłodzone: 2-3 C.

Piwo jasne pasteryzowane. Składniki: woda, słód jęczmienny jasny, ryż, chmiel. Wyprodukowano na Ukrainie.
Dodał: kghyt - 2018-06-24 10:25:28

oceny Oceny

Użytkownicy 4,71 / ilość: 24
Goście 5,5 / ilość: 22
średnia 5,09/10 / ilość: 46

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Gość
awatar
Gość

2019-06-26 19:43:26
Może oryginalne smakowałoby lepiej, ale skoro robią to na Ukrainie, to podziękuję. Tak jak nie pijam polskiego Heinekena, ani Carlsberga.
awatar
Gość
awatar
Gość

2018-10-03 20:41:08
Zupa kukurydziana. Nic w tym piwie nie ma co jest warte spróbowania. Tak słabe, że aż szkoda więcej pisać. Przy nim miłosław to kunsztowne arcydzieło rzemiosła a byle tyskie smakuje jak wielowątkowa przygoda na piwnym krańcu świata. ble.
awatar
Gość
awatar
Gość

2018-09-27 18:23:23
ciekawsze niż czeskie
awatar
Gość
awatar
Gość

2018-07-29 20:19:13
Lekkie, gazowane, słaba piana ale orzeźwiające na lato.
starsze »
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010