Bud
Bud
Bud
% alk. 5.0
Blg 11.0
4820034923405addbarcode
ulubione: 4

Adolphus Bush, założyciel browaru, uważał, że wszystko można robić na 3 sposoby: źle, dobrze i najlepiej. Gdy stworzył Bud’a, działał w myśl tego trzeciego.
Nasz proces warzenia należy do najbardziej kosztownych i pracochłonnych na świecie. Ale tak to już jest – nic wartego zachodu nie przychodzi łatwo.
„Born the hard way” czyli wybieramy trudniejszą drogę.
Zaczyn leżakuje między warstwami wiórów drewna bukowego i w sumie potrzeba aż 30 dni, aby uzyskać piwo pełne aromatycznych nut miodowych oraz cytrusowych, o złocistej barwie i świeżym smaku.

Bud idealnie pasuje do burgerów i dań z grilla, doskonale akcentuje smak pieczonych kurczaków i ryb, wspaniale kontruje wszelkie dania pikantne. Bud jest piwem tak wszechstronnym, że pasuje do długo dojrzewających serów, a nawet do crème brûlée i sernika.

Uwaga: piwo Bud należy zawsze serwować bardzo schłodzone: 2-3 C.

Piwo jasne pasteryzowane. Składniki: woda, słód jęczmienny jasny, ryż, chmiel. Wyprodukowano na Ukrainie.
Dodał: kghyt - 2018-06-24 10:25:28

oceny Oceny

Użytkownicy 4,7 / ilość: 33
Goście 5,21 / ilość: 24
średnia 4,91/10 / ilość: 57

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Gość
awatar
Gość

2020-11-29 21:41:37
piwno naprawde na wysokim poziomie polecam ale mi pasuje niemal w 10ke aaaaa tacie znów nie ale jest sapoko
awatar
Gość
awatar
Gość

2020-11-10 08:42:01
Brak piany, zboże, śladowa goryczka, ale przynajmniej nie słodkie.
2/5
awatar
Gość
awatar
Gość

2020-06-29 19:47:47
Jedne z najgorszych piw jakie miałem okazję wypić. Kustosz z Biedronki za 1,50zł to przy tym ambrozja.
awatar
Gość
awatar
Gość
2021-01-08 19:38:55
Witaj mistrzu kustoszowych odmętów
awatar
Gość
awatar
Gość

2020-06-22 19:55:29
To pijcie Janusze te Harnasie
awatar
Gość
awatar
Gość
2020-06-22 20:05:12
masz racje lepiej pić Harnasia
starsze »
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010