Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Jesteś w
 Ilość piw w katalogu:

6521
 Informacje o producentach / importerach

Browar Amber
Browar Amber
 Najnowsze komentarze:

o Maredsous 10 Tripel
Tego piwa wypiliśmy razem z żoną chyba z 1000 litrów przez lata pobytu w Walonii skąd to piwo pochodzi. W opactwie Maredsous, które mieliśmy okazję odwiedzić jako miłośnicy tego piwa, produkuje się oprócz piwa także sery, wędliny i chleb.

o Raduga Lift to the Scaffold
Piana biała, drobnoziarnista, słabej jakości, szybko dziurawi się i zanika, wobec czego lacing jest praktycznie zerowy. Barwa ciemniejsza piaskowa, mocno zmętnione, nieklarowne i nieprzejrzyste. W zapachu cytrusowe aromaty wybijają się na pierwszy plan, owocowe i egzotyczne nuty. W smaku nieźle goryczkowe, jest to pestkowa i cytrusowa goryczka nieznacznie zalegająca na podniebieniu, dobra kontra słodowa i kwaskowa, owocowość jest lekka i przyjemna, wysycenie na średnio-niskim poziomie. Kapsel niestety zwykły srebrny, etykieta jak zawsze związana z tematyką filmową, w miarę dobrze opisana. Warka 31.07.2017. Faktycznie jest to lekka i sesyjna interpretacja stylu IPA, pomimo swojej lekkości orzeźwienie jest spore. Cytrusowa propozycja, mało tutaj żywicznych posmaków i nieco mi ich brakuje, ale generalnie cytrusy rekompensują ten niedobór. Kolejna solidna robota Radugi, tym razem na 7 z plusikiem. Miałem okazję degustować ostatnio dwie sesyjne IPY, Tajemniczego Jeźdźca od Dukli i Simcoe od Doctora Brew i powiem szczerze każde charakteryzowało się czymś innym żywica, cytrusy, kwiatowość, a zarazem były smaczne i wysoce pijalne. Interesujący styl, który może być interpretowany doprawdy przeróżnie, polecam.

o Carlsberg
Debile jedne, pijecie piwo, a piszecie, że piliście szczyny. To może wypijcie szczyny, wtedy wreszcie wypijecie to, co lubicie najbardziej!

zobacz więcej »



 Czy wiesz, że...

10 lipca 1999 r. w Wiśle pobito rekord świata w ilości wypitego piwa przez 5 osób w ciągu 15 minut. Drużyna z Wisły wypiła 18 litrów piwa.

Dane producenta / importera
Browar na Jurze

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.
Znalezione produkty dla Browar na Jurze

Strona:
1
   
Jurajskie IMBEER

Spice, Herb, or Vegetable Beer

Piwo o smaku imbirowym uwarzone przez Browar na Jurze z Zawiercia (województwo śląskie).

Jurajskie Im Beer to słodkie, aromatyczne piwo z dodatkiem świeżego imbiru i nierafinowanego cukru trzcinowego. Piwo na każdą porę roku - jest jednocześnie orzeźwiające i rozgrzewające. Orientalny zapach imbiru o lekko cytrusowej nucie wprowadza nas w świat dalekiego wschodu. / Naturalnie mętne

Piwo pasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda źródlana, słód jęczmienny, chmiel (Lubelski, Marynka), drożdże W-34/70, dodatki (świeży imbir, cukier trzcinowy, kwasek cytrynowy)
Zalecana temperatura serwowania: 4-7°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,5l.

Alk. 3,5%    Ekstr. 14,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 2     Średnia ocena: 7,11/10
Dodał: piwosz92 - 2016-07-29 15:54:27
Na Jurze Owocowe Love Czarne

Fruit Beer

Piwo fermentowane ze świeżymi owocami czarnej porzeczki, aronii i czarnego bzu. Delikatne zakwaszenie bakteriami kwasu mlekowego potęguje jego orzeźwiający charakter. Specjalnie dobrane chmiele wnoszą do piwa subtelną goryczkę oraz przyjemny aromat melona miodowego, który idealne podkreśla owocowy profil tego piwa.

Składniki: woda źródlana; słody: Pilzneński, Pszeniczny, Carapils; owoce: czarna porzeczka, aronia, czarny bez; chmiele: goryczkowy Pacific Gem, aromatyczny Huell Melon; bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Helveticus; drożdże: S-33.

Alk. 4,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 5     Średnia ocena: 6,36/10
Dodał: Brajan36 - 2016-04-06 15:19:54
Zagłębiowskie Pils

Pilsner

Piwo Zagłębiowskie typu pilzneńskiego, to piwo prawdziwe, jak prawdziwa jest tradycja zagłębiowskiego piwowarstwa, stworzona na źródlanej jurajskiej wodzie, długo dojrzewające w niskiej temperaturze. Orzeźwiające delikatną chmielową goryczką ...
Piwo jest produkowane przez browar w Zawierciu.

Alk. 4,9%    Ekstr. 11,5%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 7     Średnia ocena: 7,65/10
Dodał: prodwin - 2016-03-24 03:21:33
Malinowy Beret

Berliner Weisse

Malinowy Beret to piwo górnej fermentacji zakwaszone bakteriami fermentacji mlekowej Lactobacillus delbruecki. Piwo to zostało wzbogacone świeżym rabarbarem na etapie gotowania i własnoręcznie wyciśniętym sokiem z malin dodanym po fermentacji. Słodko-kwaśne i jednocześnie orzeźwiające.

Skład: woda źródlana, słody pszeniczny i pilzneński, sok malinowy, rabarbar, chmiele Marynka, Hallertauer Tradition, Amarillo, drożdże US-05, bakterie kwasu mlekowego L. delbruecki.

Alk. 3,7%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 2     Średnia ocena: 6,64/10
Dodał: Gogo - 2016-03-24 01:51:21
Na Jurze Kwas Pruski

Berliner Weisse

Piwo uwarzone przez Browar na Jurze z Zawiercia z okazji swoich osiemnastych urodzin, które hucznie obchodzono 12 września 2015 roku na zamku w Ogrodzieńcu.

Lekkie, kwaśne, pszeniczne Ale. Połączenie pszenicznego słodu, cytrusowych chmieli amerykańskich oraz bakterii Lactobacillus Delbrucki zaowocowało niezwykle złożoną, szlachetną kwasowością z nutą żółtego grejpfruta. Piwo o czystym, wytrawnym profilu smakowym. Idealne gry jesteś spragniony. Po nim nie będziesz musiał sięgać po drugie. Ale będziesz chciał.

Nazwa piwa wywołała sporo dyskusji, kwasem pruskim nazywano Cyklon B (cyjanowodór), substancję tą używano w niemieckich obozach zagłady do mordowania w komorach gazowych. Sam pomysłodawca nazwy z czasem stwierdził, iż nazwa jest zbyt kontrowersyjna.

Skład: woda źródlana, słody: Pszeniczny, Pilzneński; chmiele: Marynka, Hallertauer Tradition, Amarillo, Citra; drożdże: US-05; dodatki: bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Delbrucki.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 500 ml.

Alk. 3,7%    Ekstr. 9,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 8     Średnia ocena: 7,69/10
Dodał: stacher93 - 2015-10-14 12:10:01
Na Jurze Cherry Lady

Cherry Sour

Warzone przez Browar Na Jurze z Zawiercia. Browar ten istnieje od 1997 roku, został założony przez rodzinę Piątków, która pierwotnie prowadziła mleczarnie, lecz przerzuciła się na branżę piwowarską. Od 1999 roku obok browaru funkcjonuje restauracja Karczma u Stacha. W roku 2011 Browar na Jurze rozpoczął współpracę z kontraktowym browarem Pinta, który warzy tam do dziś. Właśnie Pinta zapoczątkowała warzenie kwaśnych piw w tym browarze, na czym musiał skorzystać sam Browar Na Jurze, wypuszczając swoje pierwsze kwaśne piwa. Cherry Lady - piwo kwaśne, wiśniowe. Absolutnie wyjątkowe piwo z dodatkiem naturalnego soku z wiśni nadwiślanki, która choć mała - jest tak słodka i soczysta, że można by powiedzieć, że to 200% wiśni w w . . . wiśni. Wiśniowa bomba z nutami słodowymi w tle. Delikatne zakwaszenie bakteriami kwasu mlekowego potęguje jego orzeźwiający smak. Lady Cherry ma charakter!

Skład: woda źródlana; słody: Pale Ale, Carapils, karmel jasny, owoce wiśni nadwiślanki; chmiele: Marynka i Amarillo, drożdże US-05, bakterie kwasu mlekowego - Lactobacillus Helveticus.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Polecana temperatura serwowania to przedział 9-12°C.
Cherry Lady miała swoją premierę 14 sierpnia 2015 roku.

Alk. 4,7%    Ekstr. 13,1%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 8     Średnia ocena: 7,75/10
Dodał: stacher93 - 2015-09-30 00:36:33
Na Jurze Owocowe Love Czerwone

Fruit Beer

Uwarzone przez Browar na Jurze, z Zawiercia, który mieści się na ulicy Paderewskiego 114. Sezon na czerwone, to takie proste i zdrowe, wszystko kusząco czerwone. Piwo górnej fermentacji, fermentowane ze świeżymi owocami: wiśni, czerwonej porzeczki i truskawki. Doprawione czerwonym pieprzem i amerykańskim chmielem o cytrusowym charakterze. Niezwykle lekkie i orzeźwiające, doskonale ugasi Twoje pragnienie.
Piwo miało swoją premierę 29 lipca 2015 roku.

Skład: woda źródlana; słody: Pilzeński, Carapils, Pszeniczny; płatki ryżowe, czerwony pieprz; owoce: wiśnia, czerwona porzeczka, truskawka; chmiele: Żatecki, Amarillo, drożdże: Weyast 1388 Belgian Strong Ale.

Alk. 4,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 1     Średnia ocena: 6,6/10
Dodał: Brajan36 - 2015-08-20 23:55:29
Na Jurze Szatańska OBELGa

Belgian Golden Strong Ale

Belgian Golden Strong Ale uwarzony przez Browar Na Jurze z Zawiercia. Z wyglądu całkiem niepozorny. Złota barwa, obfita piana i liczne bąbelki gazu ładnie ozdabiają szkło. Klasyczne, jasne piwo. Pierwszy łyk natychmiast zmienia myślenie o tym piwie. Zapach owoców wypełnia nozdrza. Delikatna goryczka idealnie wspiera zbożowość. Aż chce się wziąć kolejny łyk. Ale z tym należy uważać. oBELGa to diabeł i potrafi pokazać swoje oblicze. Piwo pasteryzowane i niefiltrowane.

Skład: woda źródlana; słody Weyermann: Pilzneński Premium, Carapils; chmiele: goryczkowy Styrian Golding, aromatyczny Galaxy; drożdże Wyeast 1388 Belgian Strong Ale.
Polecana temperatura serwowania to przedział 7-11°C.
Co ciekawe nazwa tego piwa została wyłoniona w konkursie na facebooku. Szatańska Obelga miała swoją premierę 3 czerwca 2015 roku.

Alk. 9,0%    Ekstr. 19,1%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 8     Średnia ocena: 7,87/10
Dodał: stacher93 - 2015-06-29 17:40:01
Na Jurze Jurajskie Porter Bałtycki

Baltic Porter

Produkt Browaru na Jurze z Zawiercia, z ulicy Paderewskiego 114. Jest to piwo pasteryzowane, niefiltrowane w stylu Porter Bałtycki. Zadebiutowało na początku lutego 2015 roku. Dostępne w butelkach o pojemności 0,33l, co w przypadku Browaru na Jurze jest ewenementem. Hasło na etykiecie głosi: Jurajski Porter Bałtycki to poezja smaku... interpretacja należy do Ciebie.

Skład: woda źródlana; słody: Pilzneński, Monachijski, Carapils, Wiedeński, Diastyczny, Czekoladowy Pszeniczny, Caraaroma, Carafa; chmiel: Lubelski, Marynka; drożdże: S-189.
Polecana temperatura spożywania porteru to przedział 12-16°C.

Alk. 7,5%    Ekstr. 22,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 13     Średnia ocena: 8,35/10
Dodał: rogullo - 2015-04-07 09:43:53
Na Jurze Koźlak

Bock

Koźlak uwarzony przez Browar na Jurze, z Zawiercia, który mieści się na ulicy Paderewskiego 114. Piwo to zadebiutowało w pierwszej części stycznia roku 2015. Koźlak Jurajski, pasteryzowany i niefiltrowany, to mocne, treściwe piwo dolnej fermentacji o barwie ciemnej miedzi, warzone metodą dekokcyjną. Odkryje przed Wami zapach słodu, pieczonej skórki chleba i owoców. Trzy miesiące leżakowania w niskich temperaturach zharmonizowały bogactwo smaków i aromatów. Piwo rozgrzewające, idealne do picia w chłodne, zimowe dni.

Skład piwa: woda źródlana, słody: Pilzneński, Monachijski, Wiedeński; chmiele: Lubelski, Marynka; drożdże: W 34/70.
Zalecana temperatura serwowania to przedział 9-12°C.

Alk. 6,5%    Ekstr. 16,5%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 3     Średnia ocena: 6,75/10
Dodał: stacher93 - 2015-01-26 14:39:59
Strona:
1
   
wykonanie choruzy.pl © 2010