Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Jesteś w
 Ilość piw w katalogu:

6865
 Informacje o producentach / importerach

Trzy Korony
Trzy Korony
 Najnowsze komentarze:

o Beczkowe Mocne
Alkoholowy produkt piwopodobny.

o Specjal Jasny Pełny
Było by smaczniejsze, gdyby nie beznadziejna kampania reklamowa o legendach północny, no nie kumam co ma komiks wspólnego z piwem, w dodatku jest nieapetyczna.....zmieniam piwo i polecam to innym

o Kormoran Miodne
Barwa ciemno brunatna, piana beżowa bardzo obfita, drobno pęcherzykowa, opada dosyć szybko i zostaje w postaci kożuszka. Trochę nut opiekanych, chlebowych, trochę zbożowo, ale większość tych zapachów jest na granicy autosugestii, czuć głównie miód, dosyć dobry, naturalny, i nie za mocno intensywny, ale w sumie nic więcej, więc trochę jednak biednie. Spodziewał się więcej aromatów po ciemnym miodowym. W smaku dosyć podobnie, czuć dobry nie za słodki, miodowaty smak, nie wydaje się być sztuczny, a tak po za tym to mało się dzieje, może trochę też tych zbożowo zapiekanych nut, ale to chyba moja wyobraźnia. Ten miód nie jest taki agresywny i intensywny, jest przyjemny, może trochę brakuje ciała. Goryczka jakaś próbuje tam kontrować ale nie bardzo wychodzi. Wysycenie jest w normie. Ale tak ogółem na podsumowanie, piwo jest bardzo dobre, o dziwo jak na piwo które ma być słodkie, jest dosyć rześkie, nie jest ulepkowate, jest jak najbardziej w porządku, jeżeli ktoś lubi takie smaki to nie ma co się obawiać tego piwa.

zobacz więcej »



 Czy wiesz, że...

Jak donosi opublikowany przez pismo "Nutrition" raport, piwo pite regularnie w niewielkich ilościach wzmacnia kobiece kości i wspomaga walkę z osteoporozą.

Dane producenta / importera
Browar na Jurze

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.
Znalezione produkty dla Browar na Jurze

Strona:
1
    
Na Jurze Ale Szopka

Christmas/Winter Specialty Spiced Beer

Ale Szopka to mocno przyprawowe piwo, które producenci polecają spożywać zarówno na zimno jak i w wersji grzanej.

Składniki: woda; słody; chmiele: Marynka, Hallertau Tradition; dodatki: cukier trzcinowy, kardamon, imbir, anyż, cynamon, goździki, kwiaty hibiskusa, skórka słodkiej pomarańczy, macierzanka; drożdże.

Alk. 6,5%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 4     Średnia ocena: 7,89/10
Dodał: SaintBase - 2017-02-08 10:46:24
Różowa Pantera

Freestyle AIPA with Pink Grapefruit and Rosemary

Opis producenta: jasne piwo górnej fermentacji chmielone trzema dawkami chmieli amerykańskich podczas gotowania, uzupełnione podwójnym chmieleniem na zimno połączone ze świeżo wyciśniętym sokiem z różowych grapefruitów, aromatyzowane świeżym rozmarynem o cytrusowo leśnym zapachu. To niezwykle zmysłowy mariaż smaków i aromatów.

Skład: woda źródlana; słody: Pale Ale, Crystal Maple, Pilzneński, Premium, Pszeniczny; dodatki: sok z różowych grejpfrutów, rozmaryn; chmiele: Columbus, Citra, Cascade, Mosaic; drożdże US-05.
Piwo niefiltrowane, pasteryzowane.

Alk. 4,5%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 0     Średnia ocena: 7,62/10
Dodał: Barcelonismo - 2017-01-10 09:03:37
Cukierek albo Psikus

Pumpkin Ale

Jasne piwo o pięknej pomarańczowej barwie wzbogacone smakiem pieczonej dyni i bananów, przyprawione kompozycją aromatycznych przypraw i chmielem z USA o cytrusowym charakterze.
Nasza Królowa Jesieni ma apetyczne ciało i pikantną duszę.

Skład: woda źródlana; słody: Pilzneński, Crystal Maple, Pszeniczny, Biscuit; dodatki: pieczona dynia Hokkaido, banany; chmiele: Citra, Styrian Golding, Lubelski; przyprawy: kurkuma, kardamon, gałka muszkatołowa, imbir, papryczka habanero; drożdże: US-05.
Piwo niefiltrowane.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 500 ml.

Alk. 5,2%    Ekstr. 14,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 2     Średnia ocena: 6,38/10
Dodał: SaintBase - 2016-10-29 14:42:49
Buraczana Piana

Sour Ale

Buraczana Piana to piwo górnej fermentacji, zakwaszone bakteriami fermentacji mlekowej Lactobacillus delrbuecki. W tym piwie połączyliśmy smak buraka, jabłka i rabarbaru. W efekcie uzyskaliśmy rześkie, słodko-kwaśne piwo z delikatną nutą goryczki.

Skład: woda; słody: Pilzneński, Pszeniczny, Crystal Maple; dodatki: płatki ryżowe, Bakterie lactobacillus delbrueckii; chmiele: Hallertauer, Amarillo; drożdże: US-05; inne dodatki: koncentrat jabłkowy, burak, rabarbar.

Alk. 4,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 2     Średnia ocena: 6,67/10
Dodał: dropi6 - 2016-10-28 18:05:51
Jurajskie IMBEER

Spice, Herb, or Vegetable Beer

Piwo o smaku imbirowym uwarzone przez Browar na Jurze z Zawiercia (województwo śląskie).

Jurajskie Im Beer to słodkie, aromatyczne piwo z dodatkiem świeżego imbiru i nierafinowanego cukru trzcinowego. Piwo na każdą porę roku - jest jednocześnie orzeźwiające i rozgrzewające. Orientalny zapach imbiru o lekko cytrusowej nucie wprowadza nas w świat dalekiego wschodu. / Naturalnie mętne

Piwo pasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda źródlana, słód jęczmienny, chmiel (Lubelski, Marynka), drożdże W-34/70, dodatki (świeży imbir, cukier trzcinowy, kwasek cytrynowy)
Zalecana temperatura serwowania: 4-7°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,5l.

Alk. 3,5%    Ekstr. 14,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 2     Średnia ocena: 7,11/10
Dodał: piwosz92 - 2016-07-29 15:54:27
Na Jurze Owocowe Love Czarne

Fruit Beer

Piwo fermentowane ze świeżymi owocami czarnej porzeczki, aronii i czarnego bzu. Delikatne zakwaszenie bakteriami kwasu mlekowego potęguje jego orzeźwiający charakter. Specjalnie dobrane chmiele wnoszą do piwa subtelną goryczkę oraz przyjemny aromat melona miodowego, który idealne podkreśla owocowy profil tego piwa.

Składniki: woda źródlana; słody: Pilzneński, Pszeniczny, Carapils; owoce: czarna porzeczka, aronia, czarny bez; chmiele: goryczkowy Pacific Gem, aromatyczny Huell Melon; bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Helveticus; drożdże: S-33.

Alk. 4,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 5     Średnia ocena: 6,33/10
Dodał: Brajan36 - 2016-04-06 15:19:54
Zagłębiowskie Pils

Pilsner

Piwo Zagłębiowskie typu pilzneńskiego, to piwo prawdziwe, jak prawdziwa jest tradycja zagłębiowskiego piwowarstwa, stworzona na źródlanej jurajskiej wodzie, długo dojrzewające w niskiej temperaturze. Orzeźwiające delikatną chmielową goryczką ...
Piwo jest produkowane przez browar w Zawierciu.

Alk. 4,9%    Ekstr. 11,5%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 8     Średnia ocena: 7,35/10
Dodał: prodwin - 2016-03-24 03:21:33
Malinowy Beret

Berliner Weisse

Malinowy Beret to piwo górnej fermentacji zakwaszone bakteriami fermentacji mlekowej Lactobacillus delbruecki. Piwo to zostało wzbogacone świeżym rabarbarem na etapie gotowania i własnoręcznie wyciśniętym sokiem z malin dodanym po fermentacji. Słodko-kwaśne i jednocześnie orzeźwiające.

Skład: woda źródlana, słody pszeniczny i pilzneński, sok malinowy, rabarbar, chmiele Marynka, Hallertauer Tradition, Amarillo, drożdże US-05, bakterie kwasu mlekowego L. delbruecki.

Alk. 3,7%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 2     Średnia ocena: 6,58/10
Dodał: Gogo - 2016-03-24 01:51:21
Na Jurze Kwas Pruski

Berliner Weisse

Piwo uwarzone przez Browar na Jurze z Zawiercia z okazji swoich osiemnastych urodzin, które hucznie obchodzono 12 września 2015 roku na zamku w Ogrodzieńcu.

Lekkie, kwaśne, pszeniczne Ale. Połączenie pszenicznego słodu, cytrusowych chmieli amerykańskich oraz bakterii Lactobacillus Delbrucki zaowocowało niezwykle złożoną, szlachetną kwasowością z nutą żółtego grejpfruta. Piwo o czystym, wytrawnym profilu smakowym. Idealne gry jesteś spragniony. Po nim nie będziesz musiał sięgać po drugie. Ale będziesz chciał.

Nazwa piwa wywołała sporo dyskusji, kwasem pruskim nazywano Cyklon B (cyjanowodór), substancję tą używano w niemieckich obozach zagłady do mordowania w komorach gazowych. Sam pomysłodawca nazwy z czasem stwierdził, iż nazwa jest zbyt kontrowersyjna.

Skład: woda źródlana, słody: Pszeniczny, Pilzneński; chmiele: Marynka, Hallertauer Tradition, Amarillo, Citra; drożdże: US-05; dodatki: bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Delbrucki.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 500 ml.

Alk. 3,7%    Ekstr. 9,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 8     Średnia ocena: 7,7/10
Dodał: stacher93 - 2015-10-14 12:10:01
Na Jurze Cherry Lady

Cherry Sour

Warzone przez Browar Na Jurze z Zawiercia. Browar ten istnieje od 1997 roku, został założony przez rodzinę Piątków, która pierwotnie prowadziła mleczarnie, lecz przerzuciła się na branżę piwowarską. Od 1999 roku obok browaru funkcjonuje restauracja Karczma u Stacha. W roku 2011 Browar na Jurze rozpoczął współpracę z kontraktowym browarem Pinta, który warzy tam do dziś. Właśnie Pinta zapoczątkowała warzenie kwaśnych piw w tym browarze, na czym musiał skorzystać sam Browar Na Jurze, wypuszczając swoje pierwsze kwaśne piwa. Cherry Lady - piwo kwaśne, wiśniowe. Absolutnie wyjątkowe piwo z dodatkiem naturalnego soku z wiśni nadwiślanki, która choć mała - jest tak słodka i soczysta, że można by powiedzieć, że to 200% wiśni w w . . . wiśni. Wiśniowa bomba z nutami słodowymi w tle. Delikatne zakwaszenie bakteriami kwasu mlekowego potęguje jego orzeźwiający smak. Lady Cherry ma charakter!

Skład: woda źródlana; słody: Pale Ale, Carapils, karmel jasny, owoce wiśni nadwiślanki; chmiele: Marynka i Amarillo, drożdże US-05, bakterie kwasu mlekowego - Lactobacillus Helveticus.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Polecana temperatura serwowania to przedział 9-12°C.
Cherry Lady miała swoją premierę 14 sierpnia 2015 roku.

Alk. 4,7%    Ekstr. 13,1%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 8     Średnia ocena: 7,8/10
Dodał: stacher93 - 2015-09-30 00:36:33
Strona:
1
    
wykonanie choruzy.pl © 2010