Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Jesteś w

Ilość piw w katalogu

6994

Informacje o producentach

Browar Zamkowy Sp. z o.o.
Browar Zamkowy Sp. z o.o.

Czy wiesz, że...

26 lutego 1999 r. o godzinie 23.00 zebrały się jednocześnie w pubach, restauracjach i barach amerykańskich 197 843 osoby, żeby wznieść Wielki Toast Guinnessa.

Najnowsze komentarze

Leżajsk Chmielowe Pils

Gość
zajebiste piwko pierwszy raz piłem jak byłem na Podkarpaciu i zaskoczyło mnie smakiem i wróciłem i szukałem u siebie w lubelskiem i znalazłem to cudo moja ocena 9,5/10 a jak komuś nie pasuje to chlejcie sarmackie z Biedry
2017-06-27 06:17:02
Gloger Płocha Gocha

Arturo
jeżeli już to są słabo nagazowane, pozdrawiam:) Moim zdaniem w stawce trzymacie miejsce blisko Kaszubskiego Browaru Bytów.
2017-06-27 01:20:24
Namysłów Zamkowe Export

Arturo
Browary Lubelskie mają Perłe a Namysłów ma swojego Pilsa oraz Zamkowe. Jest dobrze, koncerniaki mogą pozazdrościć. Jeżeli wszystkie koncerniaki u nas miały by taki poziom to by było miło. I może tyle w temacie..dodam jeszcze, że Zamkowe najlepiej się pije kiedy jest dobrze schłodzone, w innym przypadku może być trochę za słodkie. Poza tym: orzeźwiające z lekką goryczką. Aha, no i nadaje się na maratony, można się zaopatrzyć w kilka baterii i dać radę. Na Zdrowie:)
2017-06-27 00:55:57
AleBrowar Smoky Joe

Fester
Dla mnie aromat Smoky Joe kojarzył się z zapachem nowego bandaża.
2017-06-27 00:09:57
Solipiwko Black Bicz

Brodzisław
Kolor ciemnobrązowy wpadający w czerń. Piana beżowa z drobnych i średnich pęcherzy, niezbyt obfita. Opadając, lekko dziurawiła.
Aromat z butelki ? ciemne słody z chmielami w nucie cytrusowo-ziołowej. W szkle podobnie: nuty słodów palonych z kawą gorzką, czekoladą na czele. Wyżej czuć chmiele ziołowo-cytrusowe.
W smaku jest wytrawne. Kawa ekspresso z gorzką czekoladą miesza się z goryczką ziołowo-grejpfrutową, bardzo przyjemną. Na finiszu czuć leciutki kwasek i popiołową nutę od paloności, nieznacznie ale jednak! Z czasem dochodzi nuta alkoholowa i efekt rozgrzewania. Brak kopyrowego prażonego słonecznika.
Wysycenie powyżej niskiego, ciało średnie, jak na styl. Ogólnie wyborna IBIPA.
2017-06-26 23:55:44
AleBrowar Smoky Joe

Fester
Nazwa stylu zmyliła. Smoky Joe nie leżakował w beczkach. Spalone kable, torf, asfalt to aromaty pochodzące od słodu wędzonego torfem - w tym przypadku od słodu whisky malt 45 PPM.
2017-06-26 23:55:16
AleBrowar Smoky Joe

Thesloma
Zapach : jak na leżakowane piwo w beczce po whisky przystało tj. spalone kable , torf , asfalt dla mnie cudowne aromaty , wykwinte . Rozumiem też to że niektórzy tego nienawidzą , ale dla mnie jest unikatowe

Smak : jest zdecydowanie spalona izolacja od kabli , torf , ale też o dziwo lekka kwaskowość , dodam jeszcze że piwo jest dla mnie zbyt wysoko nasycone i nie jest na tyle gładkie jak jego stylowi bracia.

Piwo ogólnie spełnia kryteria swego stylu , jest smaczne i ciekawe choć dziwnie kwaskowe i wysoko nasycone.
2017-06-26 23:31:31
Bytów Donald T.

Marianek
Oko: czerń. Piana dość wysoka, średniej wielkości pęcherzyki, stosunkowo trwała.
Nos: piękna nuta wędzona typu oscypek, ognisko oraz w tle podstawa słodowa (karmelowość, czekolada, kawa). Ze szkła bogatszy bukiet aromatów. Wędzoność nieco mniejsza, za to na pierwszy plan nuty RIS ? nie do końca gorzka czekolada, kawa, powiew kwaskowości od palonych słodów. Ze szkła trochę zbyt slaby ten zapach.
Smak: zajebiście zbalansowane. Oleiste, gęste, czekolada jak 60%, kawa, likierowość z suszoną śliwką, wiśnią, do tego znakomita wędzonka typu whisky, ale subtelnie. Nie brakuje kwaskowości od palonych słodów. Pijalne, pół słodkie. Wielki plus za balans. Wędzonka nie zdominowała piwa, dała szansę innym nutom.
2017-06-26 23:31:03
Saku Originaal

edin.dzeko
Kupiony w Estonii całkiem odbiega od naszych koncerniakow. Wysoka piana, mleczna, z wyraźną czapą, utrzymuje się do końca picia. Jasny slomkowy kolor. Slodowe I lekkie, niewielka goryczka. Zazdroszczę estonczykom takiego koncerniaka,aczkolwiek tam nie pije się na ilość i pewnie z tego wynika jakość tego piwa
2017-06-26 23:09:47
Doctor Brew Sorachi Ace Singiel Hop Ipa

MateoKrk_
Barwa Ciemno-Złota Mętna w Zapachu Uderzają Owoce Tropikalne Nuta Kokosowa Jak Najbardziej Wyczuwalna w Smaku Chmielowo-Cytrusowe do Tego Kokos Subtelna Goryczka Piwo Bardzo Dobre Nie Za Słodkie Bardzo Smaczne. :)
2017-06-26 23:04:56
Piwoteka Łódź Ku*wa

Marianek
Oko: cienobursztynowe, zmętnione. Piana słaba, szybko znika, pozostaje do końca degustacji jako nikły krążek.
Nos: słodko, ale także lekka nuta ?ożywcza?. Mamy sporo toffi, przypalonego cukru, karmelu ale także rodzynek i kandyzowanych owoców. Do tego z czasem powiem niewielki ?świeżości? od chmieli, w typie owoców tropikalnych. Po ogrzaniu niestety wychodzi także ?rozpuszczalnik?.
Smak: tu już tak dobrze nie ma. Początkowo słodko, jak w typowym BW, jest tez trochę kontry goryczkowej (cytrusowo-ziołowej), ale z każdym łykiem narasta alkoholowość i to taka nieprzyjemna ? rozpuszczalnikowa. Nie brakuje likierowości z dodatkiem suszonych i kandyzowanych owoców, ale ta alkoholowość psuje odbiór. Finisz robi się wytrawny, nawet chmielowy.
Może leżakowanie pomoże, ale to się okaże z czasem.
2017-06-26 22:55:17
Raduga Sunset Blvd

Gość
Po tylu opisach to już nie będę się produkował. Piwa z radugi nie zawodzą. Piwo jest znakomite. Nie jest bezkompromisowe ale jest wybitnie poukładane i ciekawe. Raz rock and roll a innym razem ballada w której wszystko do końca gra. Nie zachwycam się piwami i na mojej liście jest może kilka pozycji, które na prawdę robią robotę. To piwo cóż też się nim nie zachwycam ale nie zawodzi, szanuję pomysł i efekt. Nie zapominając o cenie piwo broni się znakomicie. Sugeruję pić wolno - zyskuje z ogrzaniem w okolicach 12-13 pojawia się więcej pełni i grejpfrut, taki pestkowy. Bardzo zyskuje w miarę picia. W tej cenie wciąż zakładowy ciężki ładunek wymiata ale raduga cóż na prawdę w top ten w tym roku.

Wygląd i piana same w sobie zasługują na wspomnienie bo piwo ma wspaniały kolor, zmętnienie, pięknie rozprasza światło a piana jest taka jak być powinna i pasuje do całości. Za wygląd na podium w kategorii greatest hits tej dekady.
2017-06-26 21:49:45
Kustosz Białe

Gość
początek w miarę - trochę bananów, kolendry, kolejne hausty nie dają jednak rady - wodniste i nijakie. Spróbowane i niech tak zostanie. Nie sztuka w tym aby próbować robić piwo w cenie dla "ludu". Klient poszukujący tego typu piwa na pewno byłby w stanie dać złotówkę więcej by cieszyć się smakiem, a nie zastanawiać się, czy wylać zawartość kufla.
2017-06-26 21:46:37
Desperados Nocturno

Gość
Zależy co kto lubi,dla mnie bez rewelacji.Proszę spróbować i ocenić.Pozdrawiam smakoszy :)
2017-06-26 21:38:26
Doctor Brew Pszeniczne

MateoKrk_
Barwa Złota Zmętniona w Aromacie Uderzają Banany Drożdże Goździki Słabo Wyczuwalne Za To Dalej Czuć karmel w Smaku Bananowe Lekkie Goździki za to Wyraźny Karmel co Mnie Denerwuje Lekko Kwaskowe Wogóle Nie Orzeźwiające Słaby Weizen a Ten Słód Karmelowy Jest Tu Poprostu Zbędny Bo Psuje Smak Piwa Jest To Chyba Najgorsze Piwo Jakie Doctor Brew Wypuścił.
2017-06-26 21:06:54
Manufaktura Piwna Czara Goryczy

Gość
Nabyłem, spróbowałem i naprawdę całkiem przyjemne piwo:) goryczka przyjemna, nie zalega:) chyba najlepsze z piwnej manufaktury w biedronce:)
2017-06-26 20:55:07
Raduga Dr Jekyll

prisoner
Pachnie wybornie owocowo, w smaku kwaskowo - bananowe, brakuje mu trochę ciała, jak by było ciut rozcieńczone.
2017-06-26 20:42:44
Manufaktura Piwna Czara Goryczy

wojtaswb2
Piana ładna, długo się utrzymuje. Aromat słodki, nuty słodkich owoców, lekko żywiczny. W smaku pełne, słodowo-owocowe. Goryczka uderza po kilku łykach, jest nieco za ciężka, zalegająca. W tym przedziale cenowym nie ma powodów do narzekania.
2017-06-26 20:25:34
Pinta a ja pale ale

Icerock87
W sobotę piłem pierwszy raz w życiu. Nie wiem, jak to się stało, że dopiero teraz, ale to piwo jest genialne.
2017-06-26 20:18:54
Żywiec Bock

Gość
To Piwo było o najlepszym zmaku, mam nadzieje że nie zostało wycofane z produkcji , tylko jest przerwa technologiczna
2017-06-26 19:27:22
© ocen-piwo.pl 2017 | Polityka prywatności | Mapa strony

Dane producenta / importera

Browar na Jurze

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Browar na Jurze

1
    
Na Jurze Ale Szopka
Christmas/Winter Specialty Spiced Beer
% alk. 6.5
Ale Szopka to mocno przyprawowe piwo, które producenci polecają spożywać zarówno na zimno jak i w wersji grzanej.

Składniki: woda; słody; chmiele: Marynka, Hallertau Tradition; dodatki: cukier trzcinowy, kardamon, imbir, anyż, cynamon, goździki, kwiaty hibiskusa, skórka słodkiej pomarańczy, macierzanka; drożdże.

Komentarze: 4     Średnia ocena: 7,89/10
Dodał: SaintBase - 2017-02-08 10:46:24
Różowa Pantera
Freestyle AIPA with Pink Grapefruit and Rosemary
% alk. 4.5
Opis producenta: jasne piwo górnej fermentacji chmielone trzema dawkami chmieli amerykańskich podczas gotowania, uzupełnione podwójnym chmieleniem na zimno połączone ze świeżo wyciśniętym sokiem z różowych grapefruitów, aromatyzowane świeżym rozmarynem o cytrusowo leśnym zapachu. To niezwykle zmysłowy mariaż smaków i aromatów.

Skład: woda źródlana; słody: Pale Ale, Crystal Maple, Pilzneński, Premium, Pszeniczny; dodatki: sok z różowych grejpfrutów, rozmaryn; chmiele: Columbus, Citra, Cascade, Mosaic; drożdże US-05.
Piwo niefiltrowane, pasteryzowane.

Komentarze: 0     Średnia ocena: 7,67/10
Dodał: Barcelonismo - 2017-01-10 09:03:37
Cukierek albo Psikus
Pumpkin Ale
% alk. 5.2
Blg 14.0
Jasne piwo o pięknej pomarańczowej barwie wzbogacone smakiem pieczonej dyni i bananów, przyprawione kompozycją aromatycznych przypraw i chmielem z USA o cytrusowym charakterze.
Nasza Królowa Jesieni ma apetyczne ciało i pikantną duszę.

Skład: woda źródlana; słody: Pilzneński, Crystal Maple, Pszeniczny, Biscuit; dodatki: pieczona dynia Hokkaido, banany; chmiele: Citra, Styrian Golding, Lubelski; przyprawy: kurkuma, kardamon, gałka muszkatołowa, imbir, papryczka habanero; drożdże: US-05.
Piwo niefiltrowane.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 500 ml.

Komentarze: 2     Średnia ocena: 6,38/10
Dodał: SaintBase - 2016-10-29 14:42:49
Buraczana Piana
Sour Ale
% alk. 4.0
Buraczana Piana to piwo górnej fermentacji, zakwaszone bakteriami fermentacji mlekowej Lactobacillus delrbuecki. W tym piwie połączyliśmy smak buraka, jabłka i rabarbaru. W efekcie uzyskaliśmy rześkie, słodko-kwaśne piwo z delikatną nutą goryczki.

Skład: woda; słody: Pilzneński, Pszeniczny, Crystal Maple; dodatki: płatki ryżowe, Bakterie lactobacillus delbrueckii; chmiele: Hallertauer, Amarillo; drożdże: US-05; inne dodatki: koncentrat jabłkowy, burak, rabarbar.

Komentarze: 2     Średnia ocena: 6,67/10
Dodał: dropi6 - 2016-10-28 18:05:51
Jurajskie IMBEER
Spice, Herb, or Vegetable Beer
% alk. 3.5
Blg 14.0
Piwo o smaku imbirowym uwarzone przez Browar na Jurze z Zawiercia (województwo śląskie).

Jurajskie Im Beer to słodkie, aromatyczne piwo z dodatkiem świeżego imbiru i nierafinowanego cukru trzcinowego. Piwo na każdą porę roku - jest jednocześnie orzeźwiające i rozgrzewające. Orientalny zapach imbiru o lekko cytrusowej nucie wprowadza nas w świat dalekiego wschodu. / Naturalnie mętne

Piwo pasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda źródlana, słód jęczmienny, chmiel (Lubelski, Marynka), drożdże W-34/70, dodatki (świeży imbir, cukier trzcinowy, kwasek cytrynowy)
Zalecana temperatura serwowania: 4-7°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,5l.

Komentarze: 3     Średnia ocena: 7,1/10
Dodał: piwosz92 - 2016-07-29 15:54:27
Na Jurze Owocowe Love Czarne
Fruit Beer
% alk. 4.0
Piwo fermentowane ze świeżymi owocami czarnej porzeczki, aronii i czarnego bzu. Delikatne zakwaszenie bakteriami kwasu mlekowego potęguje jego orzeźwiający charakter. Specjalnie dobrane chmiele wnoszą do piwa subtelną goryczkę oraz przyjemny aromat melona miodowego, który idealne podkreśla owocowy profil tego piwa.

Składniki: woda źródlana; słody: Pilzneński, Pszeniczny, Carapils; owoce: czarna porzeczka, aronia, czarny bez; chmiele: goryczkowy Pacific Gem, aromatyczny Huell Melon; bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Helveticus; drożdże: S-33.

Komentarze: 5     Średnia ocena: 6,33/10
Dodał: Brajan36 - 2016-04-06 15:19:54
Zagłębiowskie Pils
Pilsner
% alk. 4.9
Blg 11.5
Piwo Zagłębiowskie typu pilzneńskiego, to piwo prawdziwe, jak prawdziwa jest tradycja zagłębiowskiego piwowarstwa, stworzona na źródlanej jurajskiej wodzie, długo dojrzewające w niskiej temperaturze. Orzeźwiające delikatną chmielową goryczką ...
Piwo jest produkowane przez browar w Zawierciu.

Komentarze: 8     Średnia ocena: 7,24/10
Dodał: prodwin - 2016-03-24 03:21:33
Malinowy Beret
Berliner Weisse
% alk. 3.7
Malinowy Beret to piwo górnej fermentacji zakwaszone bakteriami fermentacji mlekowej Lactobacillus delbruecki. Piwo to zostało wzbogacone świeżym rabarbarem na etapie gotowania i własnoręcznie wyciśniętym sokiem z malin dodanym po fermentacji. Słodko-kwaśne i jednocześnie orzeźwiające.

Skład: woda źródlana, słody pszeniczny i pilzneński, sok malinowy, rabarbar, chmiele Marynka, Hallertauer Tradition, Amarillo, drożdże US-05, bakterie kwasu mlekowego L. delbruecki.

Komentarze: 2     Średnia ocena: 6,58/10
Dodał: Gogo - 2016-03-24 01:51:21
Na Jurze Kwas Pruski
Berliner Weisse
% alk. 3.7
Blg 9.0
Piwo uwarzone przez Browar na Jurze z Zawiercia z okazji swoich osiemnastych urodzin, które hucznie obchodzono 12 września 2015 roku na zamku w Ogrodzieńcu.

Lekkie, kwaśne, pszeniczne Ale. Połączenie pszenicznego słodu, cytrusowych chmieli amerykańskich oraz bakterii Lactobacillus Delbrucki zaowocowało niezwykle złożoną, szlachetną kwasowością z nutą żółtego grejpfruta. Piwo o czystym, wytrawnym profilu smakowym. Idealne gry jesteś spragniony. Po nim nie będziesz musiał sięgać po drugie. Ale będziesz chciał.

Nazwa piwa wywołała sporo dyskusji, kwasem pruskim nazywano Cyklon B (cyjanowodór), substancję tą używano w niemieckich obozach zagłady do mordowania w komorach gazowych. Sam pomysłodawca nazwy z czasem stwierdził, iż nazwa jest zbyt kontrowersyjna.

Skład: woda źródlana, słody: Pszeniczny, Pilzneński; chmiele: Marynka, Hallertauer Tradition, Amarillo, Citra; drożdże: US-05; dodatki: bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus Delbrucki.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 500 ml.

Komentarze: 8     Średnia ocena: 7,69/10
Dodał: stacher93 - 2015-10-14 12:10:01
Na Jurze Cherry Lady
Cherry Sour
% alk. 4.7
Blg 13.1
Warzone przez Browar Na Jurze z Zawiercia. Browar ten istnieje od 1997 roku, został założony przez rodzinę Piątków, która pierwotnie prowadziła mleczarnie, lecz przerzuciła się na branżę piwowarską. Od 1999 roku obok browaru funkcjonuje restauracja Karczma u Stacha. W roku 2011 Browar na Jurze rozpoczął współpracę z kontraktowym browarem Pinta, który warzy tam do dziś. Właśnie Pinta zapoczątkowała warzenie kwaśnych piw w tym browarze, na czym musiał skorzystać sam Browar Na Jurze, wypuszczając swoje pierwsze kwaśne piwa. Cherry Lady - piwo kwaśne, wiśniowe. Absolutnie wyjątkowe piwo z dodatkiem naturalnego soku z wiśni nadwiślanki, która choć mała - jest tak słodka i soczysta, że można by powiedzieć, że to 200% wiśni w w . . . wiśni. Wiśniowa bomba z nutami słodowymi w tle. Delikatne zakwaszenie bakteriami kwasu mlekowego potęguje jego orzeźwiający smak. Lady Cherry ma charakter!

Skład: woda źródlana; słody: Pale Ale, Carapils, karmel jasny, owoce wiśni nadwiślanki; chmiele: Marynka i Amarillo, drożdże US-05, bakterie kwasu mlekowego - Lactobacillus Helveticus.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Polecana temperatura serwowania to przedział 9-12°C.
Cherry Lady miała swoją premierę 14 sierpnia 2015 roku.

Komentarze: 8     Średnia ocena: 7,8/10
Dodał: stacher93 - 2015-09-30 00:36:33
1
    
wykonanie choruzy.pl © 2010