Jesteś w

Czy wiesz, że...

Generalnie piwo podaje się w temperaturze 8-12 stopni C - im ciemniejsze piwo tym może być cieplejsze. Nie poleca się chładzania piwa poniżej 6-7 stopni, może wówczas stać się niesmaczne.

Najnowsze komentarze

St Peter’s Black IPAawatar
Piwosz92
moderatorstarstarstarstarstar
St Peter’s Black IPA
Grafika butelki nieaktualna. Niestety, nie znalazłem dobrej fotki tego piwa z obecną etykietą.
2020-07-08 22:57:39
Staropolski Bedok Miodoweawatar
Gość
Staropolski Bedok Miodowe
Szczerze? Właśnie piję to piwo Bedok Miodowe i co? I g... miodu wogóle nie czuć, albo pożałowali i dali bardzo mało, albo wogóle go nie dali, a smakuje ten Bedok gorzej od tańszych piw. Nie opłaca się tego piwa kupować. Słabe. Piłem znacznie lepsze piwa miodowe. Nie polecam.
2020-07-08 22:43:20
St Peter’s Gatekeeper Golden Aleawatar
Piwosz92
moderatorstarstarstarstarstar
St Peter’s Gatekeeper Golden Ale
EAN: 688444500012
2020-07-08 22:29:02
St Peter’s Ruby Red Aleawatar
Piwosz92
moderatorstarstarstarstarstar
St Peter’s Ruby Red Ale
EAN: 688444500272
2020-07-08 22:27:00
St Peter’s Organic Best Bitterawatar
Piwosz92
moderatorstarstarstarstarstar
St Peter’s Organic Best Bitter
EAN: 688444500173
2020-07-08 22:24:29
Beczkowe Mocne 9% Wiśniaawatar
Gość
Beczkowe Mocne 9% Wiśnia
To Piwo jest świetną alternatywą dla miłośników jaboli i Grażyn nietrawiacych mocnych alkoholi (osobiście jestem typem z gatunku chlor).
Wśród wytrawnych piwoszy niezyska poklasku gdyż jest bardzo agresywne w smaku i chamskie w zapachu .
....ocena......
CHLOR---8 na 10
PIWOSZ--3 na 10 (i to naciągane)
2020-07-08 22:24:03
Zakładowy Podwójna Premiaawatar
piotremon
starstarstarstarstar
Zakładowy Podwójna Premia
Wygląd: bardzo mętne, burobrązowe, ale przynajmniej piana dosyć ładna, trwała i pozostawiająca lekki lacing.
Aromat: tropikalne owoce i cytrusy podkreślone delikatną słodyczą (nie do końca karmel, bardziej masa krówkowa), żywica oraz słodowość i owsianka.
Smak: Jest naprawdę nieźle i bardzo gładko (owsianka). Na pierwszym planie owoce cytrusowe i tropikalne oraz potężna chmielowa goryczka skontrowana (delikatnie) słodową słodyczą. Później żywica, lekka drożdżowość. Piwo jest przyjemnie nagazowane. Pomimo tego, że jest bardzo pełne, ciężkie i gęste pije się je nadzwyczaj przyjemnie (można powiedzieć, że wchodzi gładko). Właśnie tego oczekiwałem od podwójnej neipy.
Bardzo gładkie, tropikalno cytrusowe, świetny poziom nagazowania i goryczka, alkohol może w tle majaczy, ale w dobrym stylu. Niesamowicie przyjemne piwo i byłoby ocenione lepiej gdyby nie brązowa, błotna barwa. Chętnie kiedyś jeszcze po nie sięgnę jeżeli będzie okazja.
2020-07-08 22:17:38
Hopfe Pilsnerawatar
Gość
Hopfe Pilsner
Smakuje jak dobry Lidlowy Perlenbacher, ale nie dzisiejszy tylko sprzed kilku lat. Całkiem dobra odskocznia od polskich piw koncernowych.
2020-07-08 22:01:50
Brokreacja The Gravedigger Bourbon BAawatar
prisoner
starstarstarstarstar
Brokreacja The Gravedigger Bourbon BA
Trochę leżakowało u mnie, ponad rok. Aromat nie jest jakiś specjalny, generalnie alkohol i wanilia, w tle czuć też kokos. W smaku lekka słodycz momentalnie zostaje zdominowana przez nuty palone, gorzka kawa, czuć to bardzo wyraźnie. Goryczka też wyraźnie palona. Dla fanów palonycu klimatów idealnie. Mimo wszystko za te cenę spodziewałem sie więcej doznań.
2020-07-08 21:21:39
Staropolski Coffee Stoutawatar
WaldemarS
starstarstarstarstar
Staropolski Coffee Stout
Gdyby piana tego piwa była bardziej trwała byłoby w pełni wyborne, a tak jest bardzo dobre. Barwa ciemna, zapach wyraźnie wyczuwalny, czekoladowo - kawowy. W końcówce na długo pozostaje posmak kawowo - gorzko czekoladowy. Fajnie się pije w dobranym szkle i temperaturze 12 st. C. Moja ocena to 8/10.
2020-07-08 21:20:22
Gloger Bosa Rosaawatar
Gandalfino
starstarstarstarstar
Gloger Bosa Rosa
Kolor miodowy. Klarowne, jednak w toni są ławice drobinek. Chmiel? Drożdże? Trawa? Szybka redukcja piany.
Aromat nikły. Trawiasto ziołowy.
Pełne. Jednak zbyt wysoko nasycone.
Jest charakterystyczny smaczek kumaryny od trawy. Kojarzący mi się z szarlotką, a konkretniej wódką żubrówką podlaną sokiem z jabłek.
Niestety nie da się tym zbyt długo podelektować. Coś jest nie tak z piwem bazowym.
Ordynarne nuty alkoholu i przepasteryzowanie (ew. autoliza).
Niby dopić się da, ale czar prysł. Żeby spartolić swój flagowy produkt. I to warkę skierowaną do dużej sieci. Ehhh.
A później się dziwią że mają złą renomę u geeków.
2020-07-08 21:13:44
Łomża Jasne Pełneawatar
Basileus81
starstarstarstarstar
Łomża Jasne Pełne
Warka 06.08.2021 r. Piana średnio pęcherzykowa, nietrwała ale z lacingiem. Piwo barwy złotej - klarowne. W zapachu głęboka słodowość. W smaku słód, zaznaczona goryczka w tle, niezbyt silna ale wystarczająca na tyle by skontrować słodowy charakter piwa. Piwo dość słodkie, nieco ostre w smaku - czuć te 6%. Przypomina nieco Perłę. Nienajgorsze.
2020-07-08 20:59:34
Pilsvar Góralskie (dawniej Pilsweizer)awatar
lukas85
starstarstarstarstar
Pilsvar Góralskie (dawniej Pilsweizer)
Zwykły lager, zupełnie przyzwoity, bez nieprzyjemnych niespodzianek.
2020-07-08 20:24:16
Cieszyński Koźlak Dubeltowy Reedycja 2018awatar
szab12
starstarstarstarstar
Cieszyński Koźlak Dubeltowy Reedycja 2018
Kolor rubin, piana znikoma. W smaku słodycz, chleb, w smaku razowy chleb, słodycz, alkohol ukryty, wysycenie niewielkie. Cena 8,99 zł w Toma 303 rodzaje piwa. Bardzo smaczne
2020-07-08 20:17:46
Maltgarden Guess The Dayawatar
David_Haye
starstarstarstarstar
Maltgarden Guess The Day
Piwo pierwsze co kojarzy mi się z pierwszym Gelato z FF. Tam był sztos, zobaczymy co uwarzył Maltagarden dobrego. Zapach potężnie owocowy. Czuć głównie calamansi, a w tle nektarynka. Nie wiem skąd, ale czuje aromat ciasta, może to jest słód. Piana bardzo niska, drobnopęcherzykowa. Wygląd kozak. Jest żółty kolor, mocno soczysty, fajnie hazy. W szkle dużo nektarynki. Dalej lekki "ciastowy" klimat. Wysycenie raczej niskie. No jest podobny efekt co Gelato. Skojarzenie z lodami bardzo. Trochę kiepskie ciało, skoro to 20 BLG. Dodatku płatków też specjalnie nie czuć, bo piwo nie jest praktycznie gładkie. Jest takie lemoniadowe bardziej. Jest mega owocowo. Niestety brakuje balansu. Calamansi zdominowało to piwo. Nektarynka zdecydowanie na drugim tle. Nie ma tej złożoności co w Gelato, że mamy słodkie i kwaśne. Tu jest tylko kwaśnie i to bardzo mocno. I ta dziwna jakaś taka ciasteczkowa nuta. Niemniej w kwasie też jest metoda :D !
2020-07-08 20:11:31
Specjal Jasny Pełnyawatar
Gość
Specjal Jasny Pełny
Poszli po taniosci zrobile hemie i tyle wole harnasia i zubra kiedys tak bylo z tatra pilem a potem sie zdziwilem taki sam syf .ludzie my mamy smak hemia nas nie oszukacie.dobry kierunek aby browar upadl bo tego swinstwa nie da sie pic.dzis zona kupila wlasnie mieszam je z napojem i robie radlera ;) bo na wymioty ciagnie...nigdy wiecej !!!!
2020-07-08 20:05:36
Specjal Jasny Pełnyawatar
Gość
Specjal Jasny Pełny
Niewiem co zrobiliscie ale wiecej go nie kupie poprostu syf!!
2020-07-08 20:00:25
Birbant Hover Overawatar
Shinodin
starstarstarstarstar
Birbant Hover Over
Piana... No właśnie... Okropny gaszing, po otwarciu wręcz wylewa się z butelki, różowawa, drobno i gruboziarnista, wysoka na około półtora centymetra, powoli dziurawiąca się i opadająca, pozostawiająca jako taki lacing na ściankach szkła, minus za tak wysokie wysycenie. Barwa ciemniejsza fioletowa, mocno zmętnione, zupełnie nieklarowne i nieprzejrzyste. W zapachu wyraźne nuty porzeczkowe, lekki jogurcik, czuć, że będzie to porządny kwasik. W smaku się to potwierdza konkretny kwas o profilu porzeczkowym, taninowy charakter, sporo ciała, owocowość w postaci owoców leśnych, wysycenie jak już wcześniej wspomniałem na ogromnym poziomie. Kapsel od browaru Birbant, etykieta w fioletowej kolorystyce, ładnie wykonana graficznie, w miarę dobrze, choć nie wyczerpująco opisana. Warka 25.06.2020. Gdyby nie ten gaszing, wylewająca się piana i mega wysycenie, piwo było zdecydowanie bardziej pijalne, a przez to po prostu lepsze. 6 z plusem tyle mogę zaproponować, efekt orzeźwienia zadowalający, fajna porzeczka, ale wadliwe wysycenie dyskwalifikuje z wyższej oceny...
2020-07-08 19:57:38
Dwie Wieże Flanders Red Ale Red Wine Foeder Agedawatar
Thesloma
starstarstarstarstar
Dwie Wieże Flanders Red Ale Red Wine Foeder Aged
Zapach : wyczuwalnie owocowe chociaż już w aromacie czuć kwaśność i octowość . Czuć też zdecydowanie drożdże , stęchłą taniczność , winność i drewno

Smak : Owocowe choć mocno kwaśne , octowate wręcz. Przewija się też winny posmak a finisz jest mocno octowy wręcz do bólu

Jeśli ktoś nie lubi kwaśnego nie polecam , dla mnie było całkiem ciekawe bo sporo w nim się delikatnych smaków i aromatów przewija. Jest kwaśne do bólu ale takie powinno być , dla mnie jest to 7/10 choć piwo zdecydowanie nie na co dzień.
2020-07-08 19:39:22
Bojan Pilsawatar
Gość
Bojan Pils
Pierdu, pierdu, pierdu, pierdu - dobry pils. Za 2,5PLN jak znalazł.
2020-07-08 19:33:09
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017

Dane producenta / importera

Browar Zamkowy Cieszyn

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Browar Zamkowy Cieszyn

 
1
2
3
 ... 
5
 
Cieszyn Lager
Cieszyn Lager
Cieszyn Lager
% alk. 5.0
Blg 11.5
IBU 26
ulubione: 1
Jasne piwo dolnej fermentacji, które nabiera swojego charakteru dojrzewając w piwnicach leżakowych cieszyńskiego browaru. Wyróżnia go pełny, orzeźwiający smak ze średnią goryczką i wyraźnym, chmielowym aromatem. To efekt potrójnego chmielenia. Pierwsze następuje w trakcie warzenia brzeczki, drugie - podczas fermentacji w otwartych kadziach, trzecie - gdy piwo dojrzewa w tankach.

Skład: Woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: reksu_one - 2020-06-27 12:52:17
Zamkowy Cieszyn Hop na Kawkę
Zamkowy Cieszyn Hop na Kawkę
Zamkowy Cieszyn Hop na Kawkę
% alk. 5.3
Blg 12.5
IBU 23
Piwo uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.

Hop na Kawkę - ciemne piwo w stylu Brown Porter z dodatkiem naturalnego ziarna kawy. Co takiego niezwykłego jest w tym piwie? Smak, aromat, barwa… to też, ale niezwykły jest sposób w jaki powstawało. Do stworzenia receptury wykorzystany został ciąg Fibonacciego, a użyte w niej słody stanowią jego osiem pierwszych znaków. Zdumiewające jak często w przyrodzie możemy zaobserwować tą złotą proporcję. Teraz znajdziemy ją również wewnątrz tej butelki. Brzmi intrygująco?

Składniki: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, monachijski, Maris Otter, pilzneński, czekoladowy, karmelowy, Red Crystal, Brown), kawa, chmiel, drożdże
Barwa EBC: 85
Zalecana temperatura serwowania: 10-12°
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 6/10
Dodał: Piwosz92 - 2020-04-22 19:04:42
Cieszyńskie Irish Red Ale
Cieszyńskie Irish Red Ale
Cieszyńskie Irish Red Ale
% alk. 5.0
Blg 12.0
IBU 22
Piwo uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.

Piwne skojarzenia z Irlandią, większości z nas łączą się ze stoutem i jego flagowym przedstawicielem, jakim jest Guinness. Co gorsza, są i tacy, którzy powiedzą – „piwo zielone w dzień św. Patryka”, no cóż… w końcu to zielona wyspa. Śmiało jednak możemy stwierdzić, że popularność piwa w Europie zawdzięczamy Irlandczykom. To właśnie Celtowie, żyjący spokojnie na wyspach, poza północnymi krańcami Cesarstwa Rzymskiego, chętnie i wbrew ówczesnym, kontynentalnym zwyczajom, warzyli i spożywali piwo. Wraz z przybyciem w V wieku na ich obszar św. Patryka, Irlandia poznała wiarę chrześcijańską i zyskała swego patrona. Nowa religia szybko stała się dominującym wyznaniem, a mnisi irlandzcy licznie wędrowali na kontynent. Poza wartościami duchowymi, przynosili ze sobą jeszcze jeden cenny dar - wiedzę na temat warzenia piwa. Powstające klasztory i zakony zajmowały się jego produkcją i doskonaleniem sztuki piwowarskiej. Przez całe wieki, to właśnie mnisi tworzyli osobną i cenioną grupę zawodową, która stale rozwijając swoje umiejętności, podnosiła jakość produkowanego napoju. Czerwone irlandzkie, to piwo dość lekkie o umiarkowanej zawartości alkoholu, niskiej goryczce i z wyraźnym słodowym charakterem. Odnajdziemy w nim nuty karmelowe, mogą pojawić się delikatne, maślane aromaty a chmiel zazwyczaj wnosi kwiatowo-ziołowe zapachy, które jedynie wzbogacają bukiet napoju. W smaku wyczujemy słodową bazę kojarzącą się z herbatnikami, zbożem czy lekkim posmakiem chleba, zwieńczonym średnio wytrawnym finiszem i umiarkowanym nasyceniem.

Składniki: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, monachijski, Carared), jęczmień prażony, chmiel, drożdże
Barwa EBC: 35
Zalecana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Piwosz92 - 2020-03-21 14:02:49
Cieszyński Brown Porter
Cieszyński Brown Porter
Cieszyński Brown Porter
% alk. 4.5
Blg 11.7
Uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.
Brown Porter - klasyczny angielski styl piwa, który szybko stał się trunkiem powszechnym w XVIII-wiecznego Londynu. Kompozycja pięciu słodów nadaje mu właściwego charakteru wnosząc do piwa opiekane, tostowo-karmelowe nuty. Jego ciemna barwa wspólgra z czekoladowymi aromatami, a delikatna chmielowa goryczka przyjemnie podkreśla gładką teksturę. Skosztuj łyk, by poznać nieco piwnej historii Europy.
Piwo pasteryzowane.
Skład: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, Brown, Biscuit, czekoladowy ciemny), płatki jęczmienne, chmiel, drożdże.
Polecana temperatura serwowania to 12-14°C.

comments Komentarze: 2    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: Barcelonismo - 2020-02-07 10:54:12
Cieszyńska Lekka Brytania
Cieszyńska Lekka Brytania
Cieszyńska Lekka Brytania
% alk. 3.4
Blg 9.0
IBU 20
Piwo uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.

Chcąc poznać historię piwa w tym stylu, powinniśmy cofnąć się na wyspy brytyjskie do okresu powstawania monarchii konstytucyjnej. W XVII w. terminem „mild” określano piwo młode, niedoleżakowane, prawdopodobnie wywodzące się z lżejszych odmian porteru angielskiego i będące przeciwieństwem powszechnych wówczas, piw długo dojrzewających tzw. „stale”. Początkowo młode piwa mieszano z bardziej dojrzałymi, co było zabiegiem pozwalającym browarom szybciej sprzedać swoją produkcję. Na przestrzeni lat, gusta angielskich piwoszy zmieniały się, co bezpośrednio wpływało na rosnącą popularność piw świeżych. Mild Ale z epoki wiktoriańskiej, znacznie różnił się swą mocą, od jego dwudziestowiecznych następców. Okres I i II wojny światowej spowodował znaczne trudności w zaopatrzeniu browarów, co spowodowało konieczność zmiany receptur produkowanych piw, a tym samym „odchudzeniem” zasypu. Mild stał się piwem lekkim, z niską goryczką i niewielką zawartością alkoholu. W latach pięćdziesiątych XX w. jego popularność mocno spadła na rzecz piw w stylu bitter czy lager. Obecnie Mild Ale, możemy spotkać jeszcze w kilku regionach Wielkiej Brytanii. Poza Anglią jest on praktycznie nieobecny.

Składniki: woda, słody jęczmienne (Maris Otter, Biscuit, Brown, Special B, Crystal 150), słód pszeniczny, chmiel, drożdże
Barwa EBC: 70
Zalecana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 7    oceny Średnia ocena: 6,57/10
Dodał: Piwosz92 - 2019-12-06 12:14:43
Cieszyńskie Wheat Wine
Cieszyńskie Wheat Wine
Cieszyńskie Wheat Wine
% alk. 10.5
Blg 25.0
IBU 40
ulubione: 1
Piwo uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.

Wheat Wine to styl piwa, który swoje początki bierze z amerykańskiego ruchu piwowarstwa rzemieślniczego. Jego historia ukazuje, jak zupełny przypadek potrafi sprawić, że powstaje coś niezwykłego. Phil Moeller - piwowar browaru Rubicon z Sacramento w Kaliforni – warząc barleywine wspólnie ze swoim przyjacielem, popełnili błąd, dodając do przygotowywanego zacieru dużą ilość słodu pszenicznego. Zamiast nastawić nową porcję, ciekawi efektu postanowili przefermentować uzyskaną brzeczkę. W chwili gdy piwo było już gotowe do degustacji, nalali sobie po szklance i ze zdumieniem stwierdzili, że przez pomyłkę zrobili coś naprawdę godnego uwagi. Phil postanowił zaprezentować światu swoje odkrycie, a „Winter Wheat Wine” z browaru Rubicon został pierwszym komercyjnym przykładem piwa w stylu wheatwine. Było bogate, głębokie i złożone a jednocześnie gładkie z dobrze ukrytym alkoholem. Jego wersja lana „z kija” w browarze, cieszyła się dużą popularnością w latach 90-tych. Początek XXI w. przyniósł piwu dalsze uznanie wśród szerokiej rzeszy piwowarów. „Winter Wheat Wine” stało się kwintesencją stylu, dopóki browar nie zamknął swoich podwoi w 2017 roku. Pomimo, że dzisiaj nie mamy już możliwości skosztować oryginalnego wheatwine, wiele browarów rzemieślniczych i domowych piwowarów, sięga po ten styl próbując swoich sił z najmocniejszym pszeniczniakiem. My również, odtwarzając recepturę wg Adama Necla - zwycięzcy Mistrzostw Polski Piwowarów Domowych z 2018 roku – przedstawiamy państwu, to wyjątkowe piwo.

Składniki: woda, słód pszeniczny, słody jęczmienne (monachijski, wiedeński, Special W, melanoidynowy), chmiel (Warrior), drożdże
Barwa EBC: 100
Zalecana temperatura serwowania: 10-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 330 ml.

comments Komentarze: 2    oceny Średnia ocena: 7,56/10
Dodał: Piwosz92 - 2019-12-06 12:09:40
Zamkowy Cieszyn / PiwoWarownia Angielski Lord z Wiśniami
Zamkowy Cieszyn / PiwoWarownia Angielski Lord z Wiśniami
Zamkowy Cieszyn / PiwoWarownia Angielski Lord z Wiśniami
% alk. 9.7
Blg 25.5
IBU 30
Piwo uwarzone w kooperacji przez Browar Zamkowy Cieszyn oraz Browar PiwoWarownia z Krakowa.

Rozwinięcie i ewolucja gatunku. Klasyczne barleywine postanowiliśmy wzbogacić o nowe doznania. Dlatego przez cztery miesiące dodatkowo dojrzewało w beczkach po Bourbonie, w których wcześniej leżakował nasz Porter. Aby uszlachetnić rozbudowaną słodowość tego niezwykłego trunku, dodaliśmy do niego świeżych owoców wiśni. Ta oryginalna kompozycja, dojrzewała niespiesznie w unikalnych piwnicach cieszyńskiego browaru, czekając na właściwą chwilę, w której osiągnie oczekiwaną pełnię. Upewniwszy się, że nadszedł odpowiedni moment, oddajemy w Twe ręce ten zacny napitek.

Składniki: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, jasny, karmelowy), owoce wiśni, chmiel, drożdże
Barwa EBC: 110
Zalecana temperatura serwowania: 10-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 330 ml.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 8/10
Dodał: Piwosz92 - 2019-11-17 09:21:06
Cieszyński Porter Bourbon Barrel Aged
Cieszyński Porter Bourbon Barrel Aged
Cieszyński Porter Bourbon Barrel Aged
Uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.
Naszego klasycznego, medalowego Portera Cieszyńskiego, po półrocznym dojrzewaniu w XIX-wiecznych browarnianych piwnicach, przelaliśmy na kolejne 6 miesięcy do dębowych beczek po Bourbonie Woodford Reserve, które trafily do nas ze stanu Kentucky w Ameryce. Nadało to piwo nowego charakteru, wynikającego z połączenia porterowych aromatów ciemnych słodów z nutami przynależnymi dla Bourbon whisky. Odnajdziemy w nim subtelną obecność karmelu, miodu, ciemnych owoców, marcepanu oraz dębu. W smaku uzykał nową głębię, w której oprócz kawy z czekoladą można wyczuć wanilię, rodzynki, pieczone jabłko i szczyptę prażonej dębiny. A wszystko to wieńczy wytrawny, lekko kwaskowy finisz. Rozsiądź się wygodnie i degustuj to wyjątkowe piwo, które najlepiej będzie smakowało schłododzone do temperatury 12-14°C.
Piwo ciemne, pasteryzowane.
Skład: woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, karmelowy, czekoladowy), cukier, chmiel, drożdże.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-09-13 09:59:05
Cieszyn & Piwowarownia Angielski Lord
Cieszyn & Piwowarownia Angielski Lord
Cieszyn & Piwowarownia Angielski Lord
% alk. 10.0
Blg 25.0
ulubione: 2
Uwarzone w kooperacji przez Zamkowy Browar Cieszyn i Browar Piwowarownia.
Gratulacje, właśnie trzymasz w rękach niezwykłe piwo. Angielski Lord to trunek wymagający uwagi i spokojnej degustacji. Sięgaj po niego tylko wtedy, gdy masz wystarczjącą ilość wolnego czasu, który możesz mu poświęcić. Angielski Lord owocem współpracy dwóch browarów - Piwowarowni i Cieszyna. Wywodzi się z jednego z najpotężniejszych stylów piwnych - Barley Wine. To kwintesencja sztuki piwowarskie, mocno słodowe, intensywnie aromatyczne i wielce złożone piwo. Rozsiądź się zatem wygodnie i odkrywaj w spokoju jego wielowymiarowy charakter, który ewoluuje z każdym kolejnym łykiem.
Piwo ciemne, pasteryzowane.
Skład: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, jasny, karmelowy), chmiel (East Kent Golding, Warrior), drożdże.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.

comments Komentarze: 9    oceny Średnia ocena: 7,16/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-09-12 09:46:58
Cieszyn & Spółdzielczy Mojito Cieszyńskie
Cieszyn & Spółdzielczy Mojito Cieszyńskie
Cieszyn & Spółdzielczy Mojito Cieszyńskie
% alk. 3.5
Blg 9.0
ulubione: 2
Uwarzone w kooperacji przez Browar Zamkowy Cieszyn i Browar Spółdzielczy.

Szerszy opis wkrótce.

comments Komentarze: 4    oceny Średnia ocena: 6/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-09-12 09:37:52
 
1
2
3
 ... 
5
 
wykonanie choruzy.pl © 2010