Jesteś w

Czy wiesz, że...

Koźlak (niem. Bock) - rodzaj mocnego piwa warzonego ze słodu jęczmiennego, najczęściej przy użyciu drożdży dolnej fermentacji. Zawiera min. 16% ekstraktu oraz min. 6% alkoholu. Fermentuje i leżakuje dłużej niż inne piwa, nawet do 18 tygodni. Koźlak warzony jest w kilku odmianach przygotowywanych na różne okresy: maj (koźlak majowy), jesień (od października, koźlak tradycyjny), Boże Narodzenie (koźlak pszeniczny, koźlak dubeltowy).

Najnowsze komentarze

Desperados Whisky Sourawatar
Gość
Desperados Whisky Sour
Najlepszy z całej kolekcji Desperadosow
2020-01-19 12:48:31
Perła Mocnaawatar
Gość
Perła Mocna
Nie byłem szczególnie przekonany do piw o takiej ilości %, ale perła mocna dostała szansę... i jej nie zmarnowała! :) Świetne piwko na dłuższe posiedzenie i degustację :) Pozdrawiam
2020-01-19 10:43:40
Deer Bear Yam Yamawatar
Gulek
starstarstarstarstar
Deer Bear Yam Yam
Dawno nie piłem tak dobrego IPA. W aromacie jak i smaku zdecydowanie wyczuwalne cytrusy. Goryczka wyczuwalna i dobrze zbalansowana przez co piwo faktycznie jest orzeźwiające. Piana drobnopęcherzykowa, która utrzymuje się dość długo. W zasadzie ciężko się jest do czegoś przyczepić. Ode mnie 9/10.
2020-01-19 09:53:14
Desperados Whisky Sourawatar
Gość
Desperados Whisky Sour
Zero smaku whisky zbyt mocny aromat cytryny ogolnie lipa gdzie te whisky
2020-01-19 00:05:24
Brokreacja Deep Dark Sea Bourbon Barrel Agedawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Brokreacja Deep Dark Sea Bourbon Barrel Aged
Zapomniałem dodać, że piwo wręcz wódczanie alkoholowe
2020-01-19 00:03:52
Brokreacja Deep Dark Sea Bourbon Barrel Agedawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Brokreacja Deep Dark Sea Bourbon Barrel Aged
Wygląd: To jest, k***a, dramat, zero piany, jakiejkolwiek, samo piwo barwy brunatnej
Zapach: bardzo przyjemne nuty bourbona, kokosowo-waniliowe, poza tym nic, gdyby tyskie wyleżakowac w beczce po bourbonie też takie mogły by mieć
Smak: Totalny wodniak, piwo zostawiłem na finał dnia porteru bałtyckiego, po Panu Portierze i Echo i jest najsłabsze. Ratuje je tylko beczka po bourbonie, bo ją czuć, czuć taninowość, kokosa, może i trochę wanilię, ale tak jakby w niej leżakowanego koźlaka, takiego z delikatnym podbiciem paloności. Czuć odrobinę kawę zbożową, poza tym owocowość, karmel i delikatną melanoidynowość. To piwo jest dowodem na to, że nawet g****o można wlać do beczki po bourbonie i będzie pijalne. To piwo smakuje jak Krajan porter Kujawski leżakowany w beczce po whiskey. Czyli jest pijalne, glównie za sprawą beczki. Ponieważ nie jest to pierwszy, drugi, ani dziesiąty raz, więc muszę uczciwie stwierdzić, że Brokreacja jest totalnym gównem i nigdy nie dotknę żadnego piwa pochodzącego od tych farbowanych amatorów, bo to nie jest wpadka, to jest stała oferta gównianych, nieudanych, farbowanych piw z tego krakowskiego pseudobrowaru.
2020-01-19 00:01:52
Kormoran BezGlutenNowe 1awatar
Lykantrop
star
Kormoran BezGlutenNowe 1
Wszystko, co "gluten free" wywołuje u mnie małą konsternację i długo przekonywałem się, żeby sięgnąć po ten niechciany prezent z sylwestrowego rautu. Pierwsze sensoryczne zderzenie zapachowe bardzo pozytywne - cytrusy, sosna i wrażenie, że bliżej temu do jakiejś session IPA niż Pilsnera. Wysycenie bardzo wysokie, lacing również - szczapy zostają na brzegach szkła. W smaku subtelna goryczka, kwaskowe cytrusy, w tle słodycz. Idealna propozycja na letnie wieczory.
2020-01-18 23:57:04
Perła Miodowaawatar
Gość
Perła Miodowa
Najgorsze miodowe jakie pilem. Dobrze, ze na etykiecie Perly byl napis "miodowa" bo bym pomyslal ze to po prostu słodkawe, niezbyt dobre piwo...
2020-01-18 23:48:23
Kormoran Porter Warmiński z Wiśniąawatar
David_Haye
starstarstarstarstar
Kormoran Porter Warmiński z Wiśnią
Jest czekoladowo i owocowo. Czy powiedziałbym, że wiśniowo? Chyba nie. Piana niska, szybko znika i zostaje
tak naprawdę tylko przy ściance. Piwo jest ciemnobrązowe z rubinowymi refleksami, klarowne. W szkle już jest
bardziej owocowo i czuć już wiśniową kwaśność. Niskie wysycenie. Ciało dość fajne. I powiem tak. Wiśnie
zrobiły robotę i zupełnie zmieniły profil piwa. Czy na dobre? Mam sporą wątpliwość. Niestety wiśnia zbyt mocno
zdominowała to piwo. Jest lekka czekoladowość. Piwo jest mniej słodkie od podstawki. Czekoladowość jest przełamana mocną owocowością wiśni, a co za tym idzie kwaśnością. Brak mi tego balansu tutaj. Chciałoby się by były to pralinki o smaku wiśniowym, a jest to wiśnia lekko polana czekoladą. Po prostu brakuje mi "portera" w tym Porterze. Goryczka niska. Alkohol fajnie ułożony, bo niewyczuwalny. Mógł być sztos, bo koncepcja wydawała się konkretna. Piwo oczywiście dobre, ale Porter w wersji podstawowej bardziej stylowy.
2020-01-18 23:48:20
Hermann Mullerawatar
Gość
Hermann Muller
jakby jezus zamienił wodę w to coś, to nie byłoby biblii teraz
2020-01-18 23:45:13
Nepomucen Echoawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Nepomucen Echo
Wygląd: kolor ciemno brunatny, ładna piana i lacing
Zapach: mocna paloność, śmietankowość, czekoladowość, kawowość + nuty żywiczne i owocowe, bardziej to jednak RISa przypomina
Smak: Mega pełne i mega gładkie, mocno palone, kawowe, czekoladowe, orzechowe, delikatnie żywiczne, goryczka zaznaczona, ale nie kontruje słodyczy. Są nuty utlenienia (piwo już pod termin): sherry, rodzynka, suszona śliwka. Bardzo dobre i ocena dotyczy piwa, nie stylu, bo to nie jest porter bałtycki, to jest RIS
2020-01-18 23:29:53
Zakładowy Pan Portierawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Zakładowy Pan Portier
Ale jednak to jest prawdziwy porter bałtycki, nie RIS sprzedawany pod nazwą porter i to trzeba docenić
2020-01-18 23:24:30
Zakładowy Pan Portierawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Zakładowy Pan Portier
Wygląd: przy nalewaniu sprawia wrażeni naprawdę gęstego, ciemno brunatne, nieprzyejrzyste, ładna piana, spora jak na styl, ale nieprzegięta, dwumilimetrowa koronka utrzymuje się długo
Zapach: powidło, śliwka, przedziwne, bo w składzie nie ma, Zakładowy też nie anonsował tego jako porter ze śliwką ;) do tego spalony karmel, pumpernikiel, piernik, mam katar a aromat wyczuwam, a ta sliwka wręcz jest dominująca, dochodzi jeszcze taki dziwny zapach świeżo zarobionego ciasta, dziwny dla portera, rzecz jasna
Smak: Jest sążniste, wyklejające i szacun, bo masa pitych ostatnio kraftowych porterów to była porażka 24 Plato odfermentowane do 10 lub 9 a były wodniakami, a tu czuć, że to imperialny porter. W smaku też jest śliwka i to intensywna, też odnoszę wrażenie, może mylne, że jest jej za dużo jak na oznakę utlenienia, ale tyle samo co śliwki jest orzecha, naprawdę mocno orzechowe, do tego lekka grzybowość i sos sojowy, smakuje jakbym wyciągnął portera z piwnicy po conajmniej 2 latach, doskonale wyleżakowane, alkoholu nie czuć. MOcne nuty melanoidynowe, powiedziałbym, że ta melnoidynowość tu dominuje, taka pumperniklowa, kawa zbożowa. Jako porter jest wzorcowe. NIech nikt się nie łudzi, że to #teamsłodyczka, nie, goryczka odpowiednio równoważy słodycz, a do tego dochodzi tyle posmaków umami z utlenienia, że nie ma żadnego wrażenia picia piwa deserowego. Są tu nuty winne, takie szlachetne, jak z porto czy sherry. Mam dziwne wrażenie słoności, chyba nawet większej niż np. w Dybuku Golema, gdzie soli po prostu dodano. To jest bardzo dobre piwo, bez dwóch zdań, chociaż czegoś mi w nim brakuje, no i nie rozumiem, o co chodzi z ceną, stosunek jakości do ceny wypada jednak średnio, bo ono nie wyrywa z butów, to takie 7,5
2020-01-18 23:18:15
Amber Natur Niepasteryzowanyawatar
Gość
Amber Natur Niepasteryzowany
Bardzo dobre piwo potwierdzam tylko że płaciłem za to 2,19 w NETTO
2020-01-18 22:58:40
Ciechan Wyborneawatar
Lykantrop
star
Ciechan Wyborne
Uwaga! Warka 11.06.2020 - ewidentnie wdało się zakażenie. Ja rozumiem, że Holding Jakubiaka nie może sobie pozwolić na wycofanie z rynku całej warki, ale niesmak jednak pozostaje.
2020-01-18 22:24:23
Kormoran Porter Warmińskiawatar
David_Haye
starstarstarstarstar
Kormoran Porter Warmiński
Wypite po raz 2.
Tym razem mam o tym piwie jak najlepsze zdanie.
Porter w 100 % w stylu.
W aromacie czekolada i owoce.
W smaku ta owocowość jest niesamowita. Tak smakuje Porter Bałtycki. Jest w smaku "porterowo" ;)
Brawo Kormoran.
2020-01-18 22:09:01
Altenburger Hellawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Altenburger Hell
Wygląd: kolor słomkowy, śliczna piana i lacing, drobna jak puch i trwała, no i spora
Zapach: zaraz po otwarciu uniósł się intensywny zapach jasnego chleba, ze szkła dochodzą jeszcze nuty kwiatowe i odrobinę ziołowe
Smak: Poprawny helles, pełny, gładziutki, niezbyt mocno wysycony, słodowy, chlebkowy, nawet lekko biszkoptowy, z delikatnie zaznaczoną chmielowością w postaci kwiatów i siana, goryczka nieznaczna, ale na tle polskich lagerów to spora ;) Dobrze wchodzi nawet zimą, do powtórzenia raczej latem
2020-01-18 22:01:42
Trzech Kumpli Porter Bałtyckiawatar
Shinodin
starstarstarstarstar
Trzech Kumpli Porter Bałtycki
Piana praktycznie żadna, beżowa, drobnoziarnista, wysoka na około pół centymetra, dziurawiąca się szybko po przelaniu piwa z butelki do szkła i nie pozostająca pod zupełnie żadną postacią. Barwa ciemniejsza rubinowa wręcz czarna, w miarę klarowne i przejrzyste, nieznacznie tylko zmętnione. W zapachu nuty czekoladowe, kawowe klimaty, suszone owoce i rodzynki, lukrecja, subtelna paloność i prażoność, orzechy włoskie, karmel. W smaku dość słodkie, deserowe, suszone owoce i rodzynki dominują na podniebieniu, aczkolwiek mamy do czynienia z ciekawym palonym finiszem, który nadaje ciemnego charakteru, dobrze zamaskowany alkohol jedynie delikatnie rozgrzewający przełyk, oleista struktura, goryczka adekwatna do stylu, udana kontra kwaskowa, treściwość natomiast mogłaby być ciut wyższa, lukrecja oraz melasa, wysycenie na średnio-niskim poziomie, a jeszcze dalej w tle występują orzechy i nawet nuta beczkowa, wytrawna, choć jest to odległe odczucie. Kapsel od browaru Trzech Kumpli, etykieta elegancko wykonana graficznie, w miarę dobrze, choć nie wyczerpująco opisana. Warka 17.01.2020. Degustowane dzień po terminie przydatności. Leżakowane niecały rok, zdecydowanie ułożone piwo. Porter bałtycki z serii tych deserowych, ale nie do końca. Pokazuje również palony pazur i nie wykleja podniebienia słodyczą. Bardzo solidne rzemiosło, klasyka gatunku, do powolnego raczenia się w zimowy wieczór. Zasłużona 8 ode mnie i oczywiście dodaję do ulubionych, nic dodać nic ująć.
2020-01-18 21:59:21
Kasztelan Niepasteryzowaneawatar
Gość
Kasztelan Niepasteryzowane
Najlepsze piwo koncernowe w Polsce wraz z Żywcem. Jeśli jest prosto z sierpca czy ze Szczecina to jest idealne w smaku. Zawsze, ZAWSZE smakuje. Kasztelan to podstawa polskiego popularnego piwa. Malkontenci wymyślają, zule pozostaną żulami a kasztelan będzie satysfakcjonującym w smaku piwem dla dla przeciętnego, oznajmionemu w smakach daily degustatorowi:) że tak powiem:)
2020-01-18 21:51:42
Kormoran Porter Warmińskiawatar
Lykantrop
star
Kormoran Porter Warmiński
Prawdopodobnie obok Komesa najlepszy porter dostępny w powszechnej sprzedaży. Idealny przedstawiciel stylu - wysycenie małe, w zapachu nuty czekoladowe, śliwka i kawa. W smaku alkohol wyczuwalny, ale nie na pierwszym planie. Na wszelki wypadek wrzuciłem 2 sztuki na leżak, żeby sprawdzić za dłuższy czas jak to się wszystko tam ułoży.
2020-01-18 21:48:00
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017

Dane producenta / importera

Browar Zakladowy

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Browar Zakladowy

 
1
2
3
 ... 
11
 
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #1
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #1
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #1
% alk. 9.7
Blg 24.0
IBU 30
Uwarzone przez Browar Zakładowy w kooperacji z kanadyjskim Dunham.
Czas na gwiazdę wieczoru i gwoździa programu w jednym!
Ale najpierw łyk historii. Dwa lata temu odwiedziliśmy Kanadę, a dokładnie Dunham gdzie chłopaki z browaru o tejże nazwie tworzą wspaniałe piwa. Nigdy nie zapomnimy ich gościnności, nocno-porannych imprez i whisky z syropem klonowym. Rok temu przyszedł czas na rewizytę. Wspólnymi siłami w Zakładowym uwarzyliśmy piwo, które miało poczekać rok na swoją premierę. Ten rok właśnie minął.
Przed Wami Delegacja Zagraniczna. Barley Wine z dodatkiem syropu klonowego w czterech różnych wersjach. Pół roku piwo leżakowało w tankach, a potem na kolejne pół trafiło do czterech różnych beczek po winach: pinot noir, chardonnay, muscatel roxo i ruby porto.
Jesteśmy dumni, że stworzyliśmy ten polsko-kanadyjski projekt. Dziękujemy chłopakom z Brasserie Dunham i Wojtkowi Frączykowi bez, którego nie poznalibyśmy tej świetnej ekipy.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód Pilzneński, chmiel Columbus, drożdże US-05, syrop klonowy.
Leżakowane w beczce po winie Pinot Noir
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-07 09:03:11
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #2
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #2
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #2
% alk. 9.7
Blg 24.0
IBU 30
Uwarzone przez Browar Zakładowy w kooperacji z kanadyjskim Dunham.
Czas na gwiazdę wieczoru i gwoździa programu w jednym!
Ale najpierw łyk historii. Dwa lata temu odwiedziliśmy Kanadę, a dokładnie Dunham gdzie chłopaki z browaru o tejże nazwie tworzą wspaniałe piwa. Nigdy nie zapomnimy ich gościnności, nocno-porannych imprez i whisky z syropem klonowym. Rok temu przyszedł czas na rewizytę. Wspólnymi siłami w Zakładowym uwarzyliśmy piwo, które miało poczekać rok na swoją premierę. Ten rok właśnie minął.
Przed Wami Delegacja Zagraniczna. Barley Wine z dodatkiem syropu klonowego w czterech różnych wersjach. Pół roku piwo leżakowało w tankach, a potem na kolejne pół trafiło do czterech różnych beczek po winach: pinot noir, chardonnay, muscatel roxo i ruby porto.
Jesteśmy dumni, że stworzyliśmy ten polsko-kanadyjski projekt. Dziękujemy chłopakom z Brasserie Dunham i Wojtkowi Frączykowi bez, którego nie poznalibyśmy tej świetnej ekipy.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód Pilzneński, chmiel Columbus, drożdże US-05, syrop klonowy.
Leżakowane w beczce po winie Chardonnay.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-07 09:02:04
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #3
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #3
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #3
% alk. 9.7
Blg 24.0
IBU 30
Uwarzone przez Browar Zakładowy w kooperacji z kanadyjskim Dunham.
Czas na gwiazdę wieczoru i gwoździa programu w jednym!
Ale najpierw łyk historii. Dwa lata temu odwiedziliśmy Kanadę, a dokładnie Dunham gdzie chłopaki z browaru o tejże nazwie tworzą wspaniałe piwa. Nigdy nie zapomnimy ich gościnności, nocno-porannych imprez i whisky z syropem klonowym. Rok temu przyszedł czas na rewizytę. Wspólnymi siłami w Zakładowym uwarzyliśmy piwo, które miało poczekać rok na swoją premierę. Ten rok właśnie minął.
Przed Wami Delegacja Zagraniczna. Barley Wine z dodatkiem syropu klonowego w czterech różnych wersjach. Pół roku piwo leżakowało w tankach, a potem na kolejne pół trafiło do czterech różnych beczek po winach: pinot noir, chardonnay, muscatel roxo i ruby porto.
Jesteśmy dumni, że stworzyliśmy ten polsko-kanadyjski projekt. Dziękujemy chłopakom z Brasserie Dunham i Wojtkowi Frączykowi bez, którego nie poznalibyśmy tej świetnej ekipy.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód Pilzneński, chmiel Columbus, drożdże US-05, syrop klonowy.
Leżakowane w beczce po winie Ruby Porto.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-07 09:00:24
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #4
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #4
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #4
% alk. 9.7
Blg 24.0
IBU 30
Uwarzone przez Browar Zakładowy w kooperacji z kanadyjskim Dunham.
Czas na gwiazdę wieczoru i gwoździa programu w jednym!
Ale najpierw łyk historii. Dwa lata temu odwiedziliśmy Kanadę, a dokładnie Dunham gdzie chłopaki z browaru o tejże nazwie tworzą wspaniałe piwa. Nigdy nie zapomnimy ich gościnności, nocno-porannych imprez i whisky z syropem klonowym. Rok temu przyszedł czas na rewizytę. Wspólnymi siłami w Zakładowym uwarzyliśmy piwo, które miało poczekać rok na swoją premierę. Ten rok właśnie minął.
Przed Wami Delegacja Zagraniczna. Barley Wine z dodatkiem syropu klonowego w czterech różnych wersjach. Pół roku piwo leżakowało w tankach, a potem na kolejne pół trafiło do czterech różnych beczek po winach: pinot noir, chardonnay, muscatel roxo i ruby porto.
Jesteśmy dumni, że stworzyliśmy ten polsko-kanadyjski projekt. Dziękujemy chłopakom z Brasserie Dunham i Wojtkowi Frączykowi bez, którego nie poznalibyśmy tej świetnej ekipy.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód Pilzneński, chmiel Columbus, drożdże US-05, syrop klonowy.
Leżakowane w beczce po winie Muscatel Roxo.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-07 08:59:28
Zakładowy Dział Testowy #4
Zakładowy Dział Testowy #4
Zakładowy Dział Testowy #4
Uwarzone przez Browar Zakładowy.
Jest to wymrażany Imperialny Stout leżakowany w beczce po Bourbonie.
Piwo uwarzone z myślą o One More Beer Festival 2019. Na tej samej impezie miało też swą premierę.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-07 08:58:37
Zakładowy Dział Testowy #5
Zakładowy Dział Testowy #5
Zakładowy Dział Testowy #5
Uwarzone przez Browar Zakładowy.
Jest to wymrażany Barley Wine leżakowany w beczce po czerwonym winie.
Piwo uwarzone z myślą o One More Beer Festival 2019. Na tej samej impezie miało też swą premierę.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-07 08:57:42
Zakładowy Dział Testowy #6
Zakładowy Dział Testowy #6
Zakładowy Dział Testowy #6
Uwarzone przez Browar Zakładowy.
Jest to wymrażany Porter Bałtycki z kokosem.
Piwo uwarzone z myślą o One More Beer Festival 2019. Na tej samej impezie miało też swą premierę.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-07 08:55:18
Zakładowy 700% Normy
Zakładowy 700% Normy
Zakładowy 700% Normy
% alk. 8.5
Blg 19.0
IBU 97
Uwarzone przez Browar Zakładowy.
Fanfary! Kolejna setka warek za nami. Tradycyjnie uczcimy ją nowym piwem. 700% Normy to podwójne IPA z grejpfrutem i pomelo. Soczyste, pyszne i z niezłą dawką mocy. Trochę się już znamy i wiemy, że to lubicie. Pyszniutko!
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (Pilzneński, pszeniczny), chmiel (Columbus, Ekuanot, Simcoe, Centennial), drożdże US-05, dodatki (płatki ryżowe, sok z grejpfrutów, zest z pomelo).
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-05 20:28:38
Zakładowy Badylarz
Zakładowy Badylarz
Zakładowy Badylarz
% alk. 5.0
Blg 15.0
IBU 10
Uwarzone przez Browar Zakładowy.
Panie kolego, a może coś spod lady? Dżinsów nie mam, ale jest piwo. Lagerek, ciemny, pyszny. Taki słodszy trochę.
Żeby nie było – prywatną przedsiębiorczość bardzo sobie cenimy. My też lubimy brać sprawy w swoje ręce. Tym razem wzięliśmy jednak trochę ciemnego słodu, wody, chmielu i drożdży. Tak powstał Badylarz. Jest idealną odpowiedzią na: “ja to lubię takie ciemne słodkie”. I bardzo dobrze. Nie wstydźmy się lagera. Nawet ciemnego. Nawet słodkiego.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (Pilzneński, Pale chocolate, Carafa special II, Carafa special III, Wheat chocolate), chmiel (Columbus), drożdże W 34/70.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 6,5/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-05 20:26:49
Zakładowy Sokowirówka Kwaśne Morelowe Ale
Zakładowy Sokowirówka Kwaśne Morelowe Ale
Zakładowy Sokowirówka Kwaśne Morelowe Ale
% alk. 5.0
Blg 13.0
IBU 4
Uwarzone przez Browar Zakładowy.
Nie ukrywamy, że Sokowirówki kochamy miłością czystą i każda nowa wersja sprawia nam wiele radochy. Dobrego kwaśnego piwa nie może zabraknąć również na Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych 2019.
Specjalnie na tę okazję przygotowaliśmy dwie nowe “Soko”. Do jednej z nich trafiło 150 kilogramów przecieru z moreli. W browarze pachniało pięknie, a nasze chmielowe serduszka radowały się. Nie możemy się doczekać aż sami spróbujecie.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (jęczmienny, pszeniczny), chmiel Centennial, drożdże US-05, przecier z moreli. Zakwaszane bakteriami: l. Plantarum i l. Rhamnosus.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-03 13:04:24
 
1
2
3
 ... 
11
 
wykonanie choruzy.pl © 2010