Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Domeny internetowe - Domenio.pl
Jesteś w
 Ilość piw w katalogu:

6521
 Informacje o producentach / importerach

Trzy Korony
Trzy Korony
 Najnowsze komentarze:

o Maredsous 10 Tripel
Tego piwa wypiliśmy razem z żoną chyba z 1000 litrów przez lata pobytu w Walonii skąd to piwo pochodzi. W opactwie Maredsous, które mieliśmy okazję odwiedzić jako miłośnicy tego piwa, produkuje się oprócz piwa także sery, wędliny i chleb.

o Raduga Lift to the Scaffold
Piana biała, drobnoziarnista, słabej jakości, szybko dziurawi się i zanika, wobec czego lacing jest praktycznie zerowy. Barwa ciemniejsza piaskowa, mocno zmętnione, nieklarowne i nieprzejrzyste. W zapachu cytrusowe aromaty wybijają się na pierwszy plan, owocowe i egzotyczne nuty. W smaku nieźle goryczkowe, jest to pestkowa i cytrusowa goryczka nieznacznie zalegająca na podniebieniu, dobra kontra słodowa i kwaskowa, owocowość jest lekka i przyjemna, wysycenie na średnio-niskim poziomie. Kapsel niestety zwykły srebrny, etykieta jak zawsze związana z tematyką filmową, w miarę dobrze opisana. Warka 31.07.2017. Faktycznie jest to lekka i sesyjna interpretacja stylu IPA, pomimo swojej lekkości orzeźwienie jest spore. Cytrusowa propozycja, mało tutaj żywicznych posmaków i nieco mi ich brakuje, ale generalnie cytrusy rekompensują ten niedobór. Kolejna solidna robota Radugi, tym razem na 7 z plusikiem. Miałem okazję degustować ostatnio dwie sesyjne IPY, Tajemniczego Jeźdźca od Dukli i Simcoe od Doctora Brew i powiem szczerze każde charakteryzowało się czymś innym żywica, cytrusy, kwiatowość, a zarazem były smaczne i wysoce pijalne. Interesujący styl, który może być interpretowany doprawdy przeróżnie, polecam.

o Carlsberg
Debile jedne, pijecie piwo, a piszecie, że piliście szczyny. To może wypijcie szczyny, wtedy wreszcie wypijecie to, co lubicie najbardziej!

zobacz więcej »



 Czy wiesz, że...

Czy wiesz że najmocniejsze piwo świata ma aż 41% alkoholu?! \"Sink the Bismarck!\" (zatopić Bismarcka) bo o tym piwie mowa to wynalazek szkockiego browaru BrewDog. Za 330 ml butelkę tego piwa trzeba zapłacić 40 funtów!

Dane producenta / importera
Browar PINTA

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.
Znalezione produkty dla Browar PINTA

Strona:
1
        ...  
Pinta Grisette

Grisette

Uwarzone przez Browar Pinta w ramach akcji Pinta Miesiąca na luty 2017. Premiera w dniach 24-26 luty.

Niczym lutowo-marcowa szaruga za polskimi oknami - taka sceneria dominowała w regionie Hainaut w Belgii na przełomie XVIII i XIX w. - w krainie węgla, szarych uniformów i piwa Grisette. Albowiem Grisette to historyczny styl rodem z górniczego regionu belgijskiej Walonii – Hainaut. Profilem smakowo-aromatycznym przypomina rustykalnego Saisona, jednak jest od niego piwem lżejszym, mniej chmielowym i posiadającym silną podbudowę pszeniczną. Grisette ze względu na swój sesyjny charakter i niskie stężenie alkoholu było piwem codziennym górników, którzy popijali je po zakończonej pracy. Nazwa stylu (Gris po francusku oznacza „szary”) nawiązuje do koloru fartuchów kobiet podających robotnikom piwo w szynku. (Opis producenta)

Składniki: woda; słody jęczmienne i pszeniczne Weyermann®: Pilzneński, Pszeniczny; dodatki: płatki owsiane, pszenica niesłodowana; chmiel: Saaz; drożdże: The Yeast Bay „Wallonian Farmhouse”.

Alk. 4,1%    Ekstr. 9,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 2     Średnia ocena: 7,5/10
Dodał: Barcelonismo - 2017-02-20 20:30:35
Pinta Eisbock Grand Prix

Eisbock IBU:31

Prawie 1/4 gęstości tego piwa pochodzi z wielotygodniowego wymrażania i oddzielania lodu od piwa. Cały proces zajął nam 9 miesięcy. Artur Pasieczny, autor receptury i zwycięzca Warszawskiego Konkursu Piw Domowych podczas ostatnich testów nie miał wątpliwości - to jest właśnie ten Eisbock.

PINTA Eisbock Grand Prix uwarzyliśmy w maju 2016 roku ściśle wg mistrzowskiej receptury Artura Pasiecznego, zwycięzcy Warszawskiego Konkursu Piw Domowych. Olbrzymie ilości słodu monachijskiego i wiedeńskiego, delikatne chmielenie na goryczkę i aromat oraz kilkumiesięczne leżakowanie – tak powstał „płynny chleb”, który następnie solidnie wymroziliśmy w tanku. Usuwając lód uczyniliśmy piwo gęściejszym i mocniejszym. Wszystko zajęło nam trzy długie kwartały. Profil piwa jest zdecydowanie słodowy, z nutami ciemnego chleba, zboża i karmelu. Słodowość kontrowana przez krótką goryczkę oraz łagodnie rozgrzewający alkohol.

Surowce: woda, słody jęczmienne: Weyermann® Monachijski typ II, Wiedeński, Vikingmalt Monachijski typ I, Karmelowy 300, Chateau Crystal®; chmiele: Marynka, Perle; drożdże: Fermentis Saflager W-34/70.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Temperatura serwowania 11-13°C.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 330 ml.

Alk. 11,2%    Ekstr. 27,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 7     Średnia ocena: 8,31/10
Dodał: Barcelonismo - 2017-02-06 18:06:08
Pinta Hoppy Tmavé

Tmavé Speciální Pivo IBU:35

Uwarzone przez Browar PINTA w ramach akcji Pinta Miesiąca. Pierwsze piwo sezonu 3ego tej inicjatywy na styczeń 2017.

Hoppy Tmavé - to ukłon w stronę czeskiego piwowarstwa. Zrobiliśmy to po swojemu - powiększyliśmy zasyp na tradycyjnego, ciemnego lagera, aby podnieść go do tęższej wersji - tzw. „Speciální”. Piwo nachmielone tylko odmianą Saaz - zbiór 2016 - w czterech etapach: na goryczkę, smak i aromat, oraz na zimno, w tanku leżakowym. Hoppy Tmavé - w smaku na pierwszy plan wysuwa się chlebowa słodowość z akcentami karmelu, pumpernikla i nutą czekolady. W aromacie zaznaczony jest kwiatowy charakter chmielu Saaz. Goryczka na średnim poziomie. Profil drożdżowy czysty, pozwalający wybić się złożonym posmakom i aromatom słodowo-chmielowym. Kilkutygodniowy okres leżakowania wygładził smak oraz uwypuklił słodowy charakter piwa. Na zdraví! Na zdrowie!

Alk. 5,3%    Ekstr. 14,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 0     Średnia ocena: 8,33/10
Dodał: Barcelonismo - 2017-01-27 19:45:31
Pinta Kwas Eta

Sour Pumpkin Red Ale IBU:25

W listopadzie eksperymentujemy z dynią. W zeszłym roku zaproponowaliśmy imperialną Dyniastię, w tym roku kwaśnego Dyniosoura, którego dla porządku nazwaliśmy Kwas Eta.(opis producenta)

Kwas Eta to miedziana barwa, przyprawowy aromat oraz smak kwaśnego ciasta z dyni - mix wystarczająco niecodzienny, aby skutecznie wyrwać się z jesiennej chandry!
Brzeczkę pełną dyniowej pulpy zakwasiliśmy bakteriami kwasu mlekowego i zbalansowaliśmy:
a/ słodką odmiana dyni "Hokkaido";
b/ biszkoptowo-karmelowymi słodami;
c/ porcją świeżo przygotowanych przypraw.

Surowce: słody: Weyermann®: Pale Ale, Thomas Fawcett: Dark Crystal, Red Crystal, Castle Malting: Biscuit; ekstrakt chmielowy CTZ, pulpa z pieczonej dyni Hokkaido, wanilia, cynamon, goździk, imbir, drożdże Safale US-05, bakterie Lactobacillus Helveticus.

Premiera została zaplanowana na Poznańskie Targi Piwne 2016. Dokładnie na piątek 4 listopada o godzinie 16:00.

Alk. 4,8%    Ekstr. 13,1%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 1     Średnia ocena: 8,17/10
Dodał: Barcelonismo - 2016-10-29 13:06:33
O`Hara`s/Pinta Lublin to Dublin 2016

Foreign Extra Stout

Lublin to Dublin edycja 2016 - warzony w Irlandii i chmielony polskimi odmianami chmielu Lubelski i Marynka, to kontynuacja serii Stoutów warzonych wspólnymi siłami piwowarów z browarów O`Hara`s i Pinta. Mocne, czarne piwo górnej fermentacji w nietuzinkowym stylu Foreign Extra Stout tradycyjnie przeznaczonym na eksport poza Irlandię.

Alk. 7,0%    Ekstr. 18,5%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 4     Średnia ocena: 7,73/10
Dodał: Shinodin - 2016-07-05 19:48:57
Pinta Grodziskie 5.0

Grodziskie IBU:21

Piwo w stylu grodziskie uwarzone przez Browar Pinta z Żywca. Jest to piąta odsłona Grodziskiego w wykonaniu Pinty. Grodziskie 5.0 pojawiło się w sprzedaży w lipcu 2016 roku.

PINTA Grodziskie 5.0 7,8° – oryginalnie polskie, lekkie i jasne piwo górnej fermentacji. Jako PINTA warzymy regularnie piwo w tym stylu od 2011 roku, ale poszukując ideału eksperymentujemy. Przedstawiamy Grodziskie 5.0, klarowane w tanku tuż przed rozlewem do butelek i beczek. W tym piwie 100% zasypu stanowi słód pszeniczny w stylu Grodziskim, wędzony dymem z dębu. Chmielenie wyłącznie polską odmianą Lubelski. PINTA Grodziskie gasi pragnienie. Naprawdę.

Piwo jasne, górnej fermentacji, pasteryzowane, klarowane
Składniki: woda, słód pszeniczny Weyermann „Grodziski” wędzony dymem dębu, chmiel: Lubelski (PL), drożdże Fermentis Safbrew S-33
Zalecana temperatura serwowania: 7-8°C
Polecane szkło: Grodziskie
Polecane kulinaria: kotlet schabowy, oscypek
Dostepne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,5l.

Alk. 2,5%    Ekstr. 7,8%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 7     Średnia ocena: 5,75/10
Dodał: piwosz92 - 2016-07-04 11:38:14
Pinta American Black

American Stout IBU:45

Piwo w stylu American Stout uwarzone przez Browar Pinta z Żywca w kooperacji z estońskim Tanker Brewery. Premiera American Black odbyła się 13 maja podczas| Śląskiego Festiwalu Piw Rzemieślniczych Silesia Beer Fest II.

PINTA American Black 12° - klasyka gatunku w nowej odsłonie. Palone słody zapewniają posmak i aromat gorzkiej czekolady, prażonego słonecznika i kawy. Płatki żytnie i pszeniczne sprawiają, że piwo jest gładkie i kremowe. Nowofalowe chmiele z USA wnoszą do piwa cytrusowe, kwiatowe i żywiczne akcenty, które w połączeniu z paloną słodowością tworzą niebanalne i kompleksowe piwo. Angielski szczep drożdży S-04 wpływa na wytrawny profil Stoutu oraz owocowe aromaty, które współgrają z chmielowym pazurem piwa. PINTA American Black 12° - gładko i przyjemnie.

Piwo górnej fermentacji, pasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słody słody jęczmienne Weyermann® (pale ale, Carafa® Special typ II), palone ziarna jęczmienia, płatki żytnie i pszeniczne, chmiele (Citra®, Columbus, Cascade, Crystal), drożdże: Safale S-04
Zalecana temp. serwowania: 9-11°C
Zalecane szkło: Nonic
Polecane kulinaria: chowder, kotlety jagnięce
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,5l.

Alk. 4,7%    Ekstr. 12,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 9     Średnia ocena: 7,62/10
Dodał: piwosz92 - 2016-05-12 11:14:48
Pinta Brett IPA

Wild IPA IBU:70

Piwo w stylu Wild India Pale uwarzone przez Browar Pinta z Żywca w kooperacji z estońskim Tanker Brewery. Premiera Brett IPA odbyła się 6 maja podczas Festwialu Beergoszcz 2016 w Bydgoszczy.

PINTA Brett IPA 15,1° - połączenie owocowo-ziemistych aromatów dzikich drożdży Brettanomyces Bruxellensis z nowofalowymi, cytrusowymi chmielami z USA. Blend Amalgamation z The Yeast Bay zapewnia złożony profil smakowo-zapachowy przypominający dojrzałe, białe owoce (gruszki, morele), przyprawy oraz ziemisto-stajenny "funk" na średnim poziomie. Piwo fermentowane tylko i wyłącznie dzikimi drożdżami. Pszeniczna, kremowa podbudowa kontruje ekstremalną wytrawność powstałą na skutek pracy dzikich drożdży, budując przy tym wrażenie pełni w piwie. Całość intensywnie chmielona pod koniec gotowania oraz na zimno - w tanku leżakowym.

Piwo górnej fermentacji, pasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słody jęczmienne i pszeniczne Weyermann® (pilzneński premium, pszeniczny, Carahell®), płatki pszeniczne, chmiele (Columbus, Magnum, Citra®, Cascade, Mosaic™), drożdże: The Yeast Bay Amalgamation Brett Blend
Zalecana temp. serwowania: 8-9°C
Zalecane szkło: Nonic
Polecane kulinaria: spaghetti carbonare, sałatka owocowa
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,5l.

Alk. 7,5%    Ekstr. 15,1%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 6     Średnia ocena: 7,77/10
Dodał: piwosz92 - 2016-05-08 12:18:13
Pinta & Baird Bałtyk Pacific Collaboration Porter

Baltic Porter

Piwo powstałe we współpracy dwóch browarów rzemieślniczych. Polskę reprezentuje Pinta, natomiast Japonię - Baird Beer. Premiera odbyła się w piątek 1 kwietnia, od godziny 18:00 w Targowa – Craft Beer and Food. Odszpuntowanie pierwszej beczki odbyło się dzień później w ramach czwartej edycji festiwalu piw rzemieślniczych Beer Geek Madness.

Skład: chmiele: Marynka (PL), Lubelski (PL), Magnum (DE), Shinshuwase (JPN); słody: jęczmienny.

Alk. 8,5%    Kraj pochodzenia: Japonia Japonia
oceń piwo
Komentarze: 5     Średnia ocena: 6,44/10
Dodał: Barcelonismo - 2016-04-11 23:49:52
PINTA American Barleywine Grand Prix!

American Barley Wine IBU:120

PINTA American Barleywine Grand Prix to efekt współpracy PINTY z Warszawskim Konkursem Piw Domowych oraz Polskim Stowarzyszeniem Piwowarów Domowych. Browar PINTA jest partnerem Konkursu i zgodnie z umową warzymy Grand Prix wspólnie z piwowarem domowym - autorem najlepszej receptury.

A zatem American Barleywine Grand Prix to mocne piwo górnej fermentacji uwarzone ściśle na podstawie mistrzowskiej receptury Łukasza Kubickiego, który wygrał Warszawski Konkurs Piw Domowych edycja jesień 2015.

PINTA American Barleywine Grand Prix - bezkompromisowo chmielone podczas gotowania oraz na zimno amerykańskimi odmianami Centennial, Columbus i Simcoe® - większość chmielu użyta została na ostatnie 5 dni leżakowania w tanku.

Zgodnie z oryginalną recepturą, aromat uzupełniony został nutami drewnianej beczki, uzyskanymi dzięki płatkom dębiny American Bourbon.

Alk. 8,1%    Ekstr. 22,0%    Kraj pochodzenia: Polska Polska
oceń piwo
Komentarze: 9     Średnia ocena: 7,74/10
Dodał: ark00 - 2016-04-06 23:55:11
Strona:
1
        ...  
wykonanie choruzy.pl © 2010