Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji
Jesteś w

Ilość piw w katalogu

6976

Informacje o producentach

Trzy Korony
Trzy Korony

Czy wiesz, że...

200 - tyle gramów chmielu wystarczy, żeby nadać charakterystyczny smak aż 100 litrom piwa. Piwo to zatem nie "zupa chmielowa", a "zupa jęczmienna" chmielem przyprawiona.

Najnowsze komentarze

Manufaktura Piwna Szlager

Gość
piwsko dobre ale drogie elo
2017-06-24 01:28:07
Grodziska APA

Gość
Jak patrze przez pryzmat polskiego piwa to jest genialne, lepsze od Grodziskiego. Piwo które można dać obcokrajowcowi i powiedzieć to jest wariacja na temat jedynego polskiego rodzaju piwa!
2017-06-24 00:32:53
Raduga Roman Holidays Yuzu

prisoner
Aromat orzeźwiający, kwaskowy, w smaku lekko kwaskowe czuć coś kwaśnego, pewnie yuzu chodź nigdy tego owoca nie jadłem. Trochę zbyt wodniste za to fajna minimalna goryczka pochodząca od dodatku jakim jest skórka z pomarańczy.
2017-06-24 00:16:35
Żywiec APA

Gość
W Żabce 2 za 6zł. Niestety wspominając dobre warki żapy, które wychodziły kiedyś to co teraz piję chociaż tanie jest niedopuszczalne. Jaka APA? Gdzie jest APA? Jak na kiju napiszę, że to pistolet to nie będzie kij pistoletem. Tak samo jest z piwem. Skandal. Dupa. Brak cech stylu. W smaku kwaskowo, nieciekawie, płasko. Czy użyto amerykańskich chmieli? Na pewno, ale nie w tym pwie. Piwo jest niezbyt smaczne a to już jest osiągnięcie.
2017-06-23 23:50:04
Stephans Bräu Hefeweizen Grapefruit

Thesloma
Piwo z wyczuwalnym sokiem z grejpfruta , ogólnie ciekawy miks ponieważ nie jest za słodkie a ma lekką gorzkość grejpfruta . Mało co prawda to ma wspólnego z pszenicznyczym ale jest całkiem całkiem.
2017-06-23 23:41:56
Lubuskie IPA

Gość
Nie za dobre to piwo. Rynek rozpieszcza nas dobrymi więc to będące na wyżynie wyróżnia się niestety wadami i nie broni się ceną. Co do balansu to goryczka rządzi i tak ma być w IPA. To nie AIPA, nie APA. IPA ma kosić goryczką, która dominuje. Tu tak jest i dobrze. Problemem jest nie zupełny brak dołu bo piwo jakoś sprawia wrażenie pełnego i nie jest puste. Problemem jest nieciekawy posmak wspominany przez innych, dla mnie bardziej pieczarka niż kalafior. Chmielone jest. Czym nie wiem. Dużo. Rzadko narzekam ale tu coś nie pykło. Bo niezbyt smacznie. W tej cenie no-no.
2017-06-23 23:25:48
Birbant Hopsbant Fresh IPA

Brodzisław
Kolor jasnego złota, lekko opalizujący. Piana jasna z drobnych pęcherzyków opadła z czasem tworząc minimalny ślad na szkle.
Aromat zdominowany przez chmiele: owocowo-cytrusowy z minimalną nuta ziołowo-sosnową (żywiczną). Po ogrzaniu pojawia się karmelek od słodów i nuta kwiatowa. Zapach początkowo jest intensywny.
Smak wyrwany. Minimalny karmelek i zbożowość z leciutkim kwaskiem na finiszu zakrywane są z każdym łykiem coraz intensywniejsza goryczką. Gorycz cytrusowo-ziołowa jest bardzo przyjemna z początku. Z czasem lekko zalega na języku i daje efekt ściągania. Po ogrzaniu piwa, wchodzi znów karmel, który lekko zamula i zapycha.
Wysycenie średnie, alkohol nieznacznie wyczuwalny.
2017-06-23 22:38:02
Somersby Elderflower Lime

Gość
Pierwsza myśl po otwarciu: "zepsute?".
Druga myśl po otwarciu: "pachnie jak mydło albo drożdże".
Trzecia myśl: "To nie jabłkowe:/".
Smakiem też nie powala a butelkę łatwo pomylić z jabłkowym Somersby.
2017-06-23 22:04:06
PRL Piwo Pełne Filtrowane

Gość
piwo jak piwo ale butelki się przydadzą heheh
2017-06-23 21:49:00
Hoegaarden

Miran125
Fajny i spoko witbier :) Do Blanche de Namur raczej nie sięga, ale i tak w porządku :)
2017-06-23 21:44:44
Beer Bros Kwassiflora

Brodzisław
Kolor zmętnionego złota/miodu. Piana niezbyt obfita ze średnich pęcherzyków, szybko zniknęła.
Aromat orzeźwiający, owocowo-kwaskowy i nuta zbożowa. Czuć nieco marakuji. W smaku podobnie. Orzeźwiająco, kwaskowo-słodowo i owocowo. Zero goryczki! Wysokie wysycenie plus znikomy alkohol sprawia, że to bardziej napój gaszący pragnienie niż piwo.
2017-06-23 21:00:53
Junak Ciemne

wojtaswb2
Dziwne piwo, ale na korzyść. Ładne (piana, głęboka barwa), aromat specyficzny - cukierki "kukułka", słód, owoce. W smaku karmel, dosyć lekkie, słodkie, czuję nuty kokosowe?! Zaskakujące, jak na piwo w cenie poniżej 3 zł. Będę do niego wracał.
2017-06-23 20:47:40
Jagiełło Chmielak

Gość
hmmm moje panieńskie nazwisko to... Chmielak...
2017-06-23 19:54:17
Tyskie

Gość
masa ludzi po tyskim ma biegunke i to jest straszna prawda ,jakis nowy skladnik albo bakteria z zaniedbania czystosci ,pilem to piwo ok 23lata tylko To ,kupuje teraz rozne z malych browarow
2017-06-23 19:43:59
Doctor Brew Perfect Lager

Gość
Niezłe, choć piłem zdecydowanie lepsze w tym stylu.
Brakuje przede wszystkim goryczki i piany.
W smaku dominuje jakby jabłko.
Choć nie było złe, więcej po nie nie sięgnę.
2017-06-23 19:33:07
Braniewo Jasne Pełne

Gość
ty jesteś z gnojówki
2017-06-23 18:56:29
Warsteiner Alkoholfrei Isotonisch

pysio
Mogę zaliczyć do grupy najlepsze piwa, pianka, smak , kolor i estetyka butelki. 10/10
2017-06-23 17:34:30
Lobkowicz Bezalkoholowy

pysio
Piwo dobre jak na Czeskie piwa, stary browar produkuje fajne piwo, nie gorzkie jak inne piwa, lekko słodkie, fajna pianka i kolor. Polecam wszystkim...
2017-06-23 17:30:57
Freiberger Alkoholfrei

pysio
Piwo godne uwagi, smaczne i lekkie. Polecam
2017-06-23 17:26:48
Feldschlößchen Alkoholfrei

pysio
Dość dobre piwo zza zachodniej granicy. Smaczne, lekkie i orzeźwiające...
2017-06-23 17:24:58
© ocen-piwo.pl 2017 | Polityka prywatności | Mapa strony

Dane producenta / importera

Browar PINTA

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Browar PINTA

1
        ...  
Pinta Bawarka
Hefewiezen
% alk. 6.1
Blg 13.1
PINTA Bawarka 13,1° - klasyczne jasne piwo pszeniczne w stylu bawarskim. Warzone z najlepszych niemieckich słodów i chmielone aromatyczną odmianą Mittelfruh uprawianą w Hallertau. W smaku przyjemnie kwaskowe i zdecydowanie orzeźwiające. W aromacie banany i goździki - oto Hefeweizen - pszenica na lato!

Skład: woda, słody pszeniczne i jęczmienne Weyermann®: pszeniczny jasny, pilzneński, Carahell®; chmiele (DE): Mittelfruh. drożdże Safbrew™ WB-06.

Komentarze: 2     Średnia ocena: 7,4/10
Dodał: ark00 - 2017-06-20 08:52:31
Pinta Hopby
Hoppy Table Beer
% alk. 4.2
Blg 9.0
PINTA Hopby - pijalność i orzeźwienie - prosty plan na ciepłe dni, które właśnie nadchodzą. PINTA Hopby to amerykańskie piwo stołowe - hoppy table beer. Jasne, lekkie w odbiorze, intensywnie chmielone na smak i aromat. W założeniu bardzo pijalne - czyli z umiarkowaną goryczką ale za to z ferią aromatów chmielowych pochodzących od odmian Citra®, Mosaic®, Cascade i Equanot®. Przy produkcji użyliśmy również czystej lupuliny z chmielu Mosaic®. Chmielenia na zimno - trzy razy. Wytrawny finisz, średnie wysycenie oraz niski ekstrakt początkowy zapewnia sesyjność piwa i uzasadnioną chęć sięgnięcia po kolejną porcję. Piwo dostępne tylko z beczki - premiera 18-21 maja 2017

Komentarze: 1     Średnia ocena: 6,71/10
Dodał: Barcelonismo - 2017-06-19 14:02:11
Pinta Kwas Jota
Sour Currant Wild Ale
% alk. 5.1
Blg 11.5
Uwarzone przez Browar Pinta w ramach akcji Pinta Miesiąca na kwiecień 2017.

Kwaśne, dzikie, owocowe farmhouse ale z dodatkiem świeżo tłoczonego soku z czarnej i czerwonej porzeczki.
Prosty zasyp - tylko jasny słód pilzneński i pszeniczny - w początkowej fazie zakwaszony blendem bakterii kwasu mlekowego. Następnie oddany dzikim drożdżom oraz belgijskim drożdżom do saison. Później kilka tygodni fermentacji po to, aby uzyskać odpowiedni balans dzikości i belgijskiego charakteru piwa. W ostatnim kroku dodaliśmy świeżo tłoczonego soku z czarnej oraz czerwonej porzeczki, który łącznie stanowi ok 30% objętości piwa.
Kwas Jota ma barwę jasnego koktajlu jagodowego z różową pianą. Profil piwa zdominowany jest przez kombinację posmaków porzeczki oraz ziemisto-korzennego "funky". Smak jest ewidentnie kwaśny, a kwaśność pochodzi zarówno od pracy bakterii (delikatny w smaku kwas mlekowy) jak i owoców (ostrzejszy kwas cytrynowy). Finisz cierpki i wytrawny jak przystało na piwa dzikie z dodatkiem owoców. PINTA Kwas Jota - smacznego, to mało powiedziane.
Składniki: słody: Weyermann® pilzneński, pszeniczny; Chmiele: Palisade (USA), Mosaic® (USA), ekstrakt chmielowy CTZ; kolendra; świeżo wytłoczony sok z porzeczek czarnych i czerwonych; blend bakterii Lactobacillus - l. brevis, l. plantarum, l. delbrueckii; blend dzikich drożdży Brettanomyces The Yeast Bay "Amalgamation"; drożdże The Yeast Bay "Wallonian Farmhouse".
[opis producenta, fb]

Komentarze: 3     Średnia ocena: 7,86/10
Dodał: Barcelonismo - 2017-05-24 07:47:10
PINTA Tea APA Grand Prix
Tea American Pale Ale
% alk. 5.0
Blg 13.1
PINTA Tea APA Grand Prix - piwo uwarzone ściśle według​ mistrzowskiej receptury Marcina Kamińskiego, ​który w cuglach wygrał Warszawski Konkurs Piw Domowych - edycję jesień 2016.

Tym razem - by sprostać oryginalnej recepturze - sprowadziliśmy z Indii wyjątkowo aromatyczny składnik - 20 kg herbaty Earl Grey Sirocco Gentle Blue. W połączeniu z najwyższej jakości słodami Weyermann​, aromatycznymi odmianami chmielu z Yakima Valley i mieszanką drożdży Safale​ S-04 i Danstar Notthingam odtworzyliśmy dla Was piwo, które zachwyciło sędziów podczas Konkursu w Warszawie.

Piwo dostępne będzie w beczkach i w butelkach o pojemności 500 ml.

Do tej pory uwarzyliśmy 3 piwa z serii Grand Prix: Maibock, American Barleywine oraz Eisbock.

Komentarze: 6     Średnia ocena: 7,84/10
Dodał: ark00 - 2017-04-26 15:44:10
Pinta Imperator Bałtycki Sherry Oloroso Barrel Aged
Baltic Porter Barrel Aged
% alk. 9.1
Blg 24.7
Do starzenia użyliśmy 20 świeżo opróżnionych, cudownych beczek po Oloroso - każda po 250 litrów. Wybraliśmy beczki po Sherry nie dlatego, że są najdroższe. Ani nie dlatego, że mamy coś do wanilii z burbona. Otóż próby, które prowadziliśmy na żywych Imperatorach i różnych alkoholach starzonych w drewnie wykazały, że nasz intensywnie nachmielony, imperialny porter najlepiej rozumie się z owocowo-rodzynkowym i orzechowym charakterem aromatycznego, ciężkiego, hiszpańskiego wina. Taniny z dębu, z którego zrobione są beczki nadały przyjemny, charakterystyczny "szlif BA" - to co miłośnicy starzenia w drewnie lubią najbardziej.

Ważne. Imperator Bałtycki to lager - jak każdy klasyczny "Bałtyk". I bardzo chcieliśmy, aby również w wersji Barell Aged Imperator zachował charakter ułożonego, harmonijnie zbalansowanego, dobrze wyleżakowanego lagera. Przed napełnieniem beczki po winie przeszły jeszcze delikatne zabiegi pod prysznicem, aby uniknąć zakażenia, które wywróciłyby nasze sensoryczne plany do góry nogami. Do starzenia przeznaczyliśmy Imperatora po wcześniejszym, 4 miesięcznym leżakowaniu w klasycznym stalowym tanku. Napełnione beczki zapakowaliśmy na kolejne 4 miesiące do pełnomorskiego, klimatyzowanego kontenera - tak by podczas starzenia temp. nie wzrosła powyżej 10*C. Piwo oprócz wzbogacenia aromatu i smaku zyskało również solidniejsza teksturę - jest jeszcze bardziej gęste i treściwsze.

Premiera piwa miała miejsce na Warszawskim Festiwalu Piwa we czwartek 6 kwietnia 2017 roku.

Komentarze: 3     Średnia ocena: 9,21/10
Dodał: Barcelonismo - 2017-04-23 11:45:25
Pinta Hop Tour Argentina Ryewine
% alk. 12.9
Blg 30.0
Uwarzone przez Browar Pinta w ramach akcji Pinta Hop Tour. Oficjalna premiera została zaplanowana na 5 kwietnia 2017 w Katowicach w Klub Podróżników - Namaste. Argentina Ryewine to płynny owoc naszej podróży do Ameryki Południowej - najmocniejsze piwo jakie do tej pory uwarzyliśmy - pełne żyta i patagońskiego chmielu Traful, Catarata, Mapuche i Cascade.
Pinta Hop Tour - przemierzamy świat w poszukiwaniu nowych odmian chmielu i nowych piwowarskich doświadczeń. W listopadzie 2016 r. odwiedziliśmy chmielniki w Argentynie i kraftowe browary na szlaku od Bue​​nos Aires - przez Patagonię - do Ushuaia na Ziemi Ognistej. Na pamiątkę pierwszej ekspedycji PINTA Hop Tour uwarzyliśmy Ryewine Argentina - żytnie, bardzo mocne piwo chmielone odmianami przywiezionym z chmielników w okolicach patagońskiego El Bolson. Lupulo znaczy chmiel. Na zdrowie! Salut!
Piwo dostępne będzie w butelkach 330 ml. W wersji z beczki tylko podczas premiery w Katowicach i na Warszawski Festiwal Piwa (6-8 kwietnia 2017).
[opis producenta, fb]

Komentarze: 2     Średnia ocena: 7,6/10
Dodał: Barcelonismo - 2017-04-21 10:06:28
PINTA Express IPA Beer Geek Madness 2017
Oatmeal IPA
% alk. 6.3
Blg 15.5
IBU 60
Chmielimy owies po bandzie! Falconers Flight® to blend najbardziej aromatycznych odmian amerykańskiego chmielu opracowany w Yakima Valley specjalnie do dobrze napakowanych IPA. Dodatkowo do tanku wsypaliśmy CRYO™ Hops - to czysta lupulina naturalnie wymrożona ze świeżo zebranych szyszek Citry®. Ciało zbudowane na angielskim owsie i niemieckim słodzie jasnym.

PINTA Express IPA - naprzód! [opis producenta, fb]

Komentarze: 4     Średnia ocena: 8,08/10
Dodał: Barcelonismo - 2017-04-11 09:41:51
Pinta Jumbo Rum Barrel Aged
Imperial Black IPA
% alk. 8.5
Blg 19.1
Piwo uwarzone przez Browar Pinta, jest to specjalna wersja piwa Hopus Jumbo, leżakowana przez 6 miesięcy w beczkach po rumie.

Dostępne jedynie w wersji lanej (uwarzono tylko 200 litrów) na dwóch festiwalach:

- pierwszy to Silesia Beer Fest 3 Śląski Festiwal Piw Rzemieślniczych, który odbył się w dniach 24-26 marca 2017 roku w Katowicach;

- drugi to Warszawski Festiwal Piwa, który odbył się w dniach 6-8 kwietnia 2017 roku.

Komentarze: 2     Średnia ocena: 8,33/10
Dodał: Barcelonismo - 2017-04-06 14:49:54
Pinta Texas Porter
American Porter
% alk. 7.5
Blg 18.0
Uwarzone przez Browar Pinta w ramach akcji Pinta Miesiąca na miesiąc marzec 2017.

Marcowa PINTA Miesiąca to potężny amerykański zawodnik, zbudowany w 100% z najbardziej charakternych słodów angielskich ze słynnej słodowni Thomas Fawcett. Duże ilości nowofalowego chmielu Simcoe®, Amarillo® i Equianot® (dawniej Equinox) nadają piwu intensywny owocowo – żywiczny aromat. Posmaki czekoladowe, delikatnie palone, a także karmelowe mają współgrać z chmielowym profilem tego porteru. Wszystko to wsparte wytrawnym finiszem i intensywną goryczką. PINTA Texas Porter 18° - twarda podstawa.

Surowce: słody jęczmienne Thomas Fawcett: Maris Otter, Crystal, Chocolate, Black; cukier; chmiele (USA): Simcoe®, Amarillo®, Equanot®, Warrior; drożdże Danstar Nottingham. [opis producenta, fb]

Komentarze: 3     Średnia ocena: 7,71/10
Dodał: Barcelonismo - 2017-03-28 14:16:51
Pinta Grisette
Grisette
% alk. 4.1
Blg 9.0
Uwarzone przez Browar Pinta w ramach akcji Pinta Miesiąca na luty 2017. Premiera w dniach 24-26 luty.

Niczym lutowo-marcowa szaruga za polskimi oknami - taka sceneria dominowała w regionie Hainaut w Belgii na przełomie XVIII i XIX w. - w krainie węgla, szarych uniformów i piwa Grisette. Albowiem Grisette to historyczny styl rodem z górniczego regionu belgijskiej Walonii – Hainaut. Profilem smakowo-aromatycznym przypomina rustykalnego Saisona, jednak jest od niego piwem lżejszym, mniej chmielowym i posiadającym silną podbudowę pszeniczną. Grisette ze względu na swój sesyjny charakter i niskie stężenie alkoholu było piwem codziennym górników, którzy popijali je po zakończonej pracy. Nazwa stylu (Gris po francusku oznacza „szary”) nawiązuje do koloru fartuchów kobiet podających robotnikom piwo w szynku. (Opis producenta)

Składniki: woda; słody jęczmienne i pszeniczne Weyermann®: Pilzneński, Pszeniczny; dodatki: płatki owsiane, pszenica niesłodowana; chmiel: Saaz; drożdże: The Yeast Bay „Wallonian Farmhouse”.

Komentarze: 2     Średnia ocena: 7,29/10
Dodał: Barcelonismo - 2017-02-20 20:30:35
1
        ...  
wykonanie choruzy.pl © 2010