Jesteś w

Ilość piw w katalogu

9141

Czy wiesz, że...

Koźlak (niem. Bock) - rodzaj mocnego piwa warzonego ze słodu jęczmiennego, najczęściej przy użyciu drożdży dolnej fermentacji. Zawiera min. 16% ekstraktu oraz min. 6% alkoholu. Fermentuje i leżakuje dłużej niż inne piwa, nawet do 18 tygodni. Koźlak warzony jest w kilku odmianach przygotowywanych na różne okresy: maj (koźlak majowy), jesień (od października, koźlak tradycyjny), Boże Narodzenie (koźlak pszeniczny, koźlak dubeltowy).

Najnowsze komentarze


Gość
Okocim Sezonowe Cztery Chmiele
Brak chmielu, dzwoniłem na infolinię, podobno zawiera chmiel, ale w smaku nie różni się od Tyskiego czy zwykłego Okocimia, które chmielu nie mają w składzie.
2018-06-19 09:01:51

Gość
Wschowskie Niepasteryzowane
Bylem na majowej edycji WFP i w jeden dzień próbowałem wszystkie dostepne pilsy, po tygodniu miałem okazje odwiedzić Ediego- Wschowskie jasne było na wyższym poziomie niz zdecydowana wiekszość kraftów, polecam spróbować jeśli nadarzy sie okazja, tylko broń Boże żadnych innych wynalazków z tego browaru bo nie nadają się do picia
2018-06-19 06:01:59

Gość
Perlenbacher Premium Pils
Te piwo jest tak do dupy ze szok. Wypiłem 10 i zero fazy. Tylko siedziałem w nocy i nie mogłem po nim spac. A po 10 tatrach bym zasnał szybko i zanznał mocy. Nigdy tego scierwa niemieckiego juz nie kupie.
2018-06-19 02:42:29

nietzsche
Gościszewo 55 Pils Single Hop: Hallertauer-Mittelfrüh
Wygląd: kolor ciemna słomka, ładna piana, spora, lacing obrączkowy, grube płaty
Zapach: dawno nie czułem piwa, w którym mittelfruh gra tak pięknie, bergamotka taka z Earl Greya, anyż, kwiatowość, subtelna korzenność, jakaś jagoda, do tego chlebowość, delikatna siara
Smak: Tego pilsa na Bavarii zjechałem, a tu zagrało wszystko poza jedną rzeczą, ale ważną, wysyceniem, Bavaria była przegazowana, to ma zbyt niskie wysycenie jak na pilsa, a jest naprawdę niezłe, gładkie, chlebowe, lekko siarkowe, bardzo fajnie chmielowe, goryczka nieznaczna, w niemieckim typie.
2018-06-18 23:40:53

Gość
Okocim Lager Brzeski
Wziolem pierwszy raz
I bardzo mi posmakowalo
Kazdy lubi cos innego wiec nie krytykujcie
2018-06-18 23:18:50

nietzsche
Piaseczyńskie Polskie Żyto
Gdyby na ecie jasno pisało, że to PPA lub PRPA to ocena byłaby wyższa
2018-06-18 23:12:08

nietzsche
Konstancin Pils
Szkoda, że autor opisu nie podał całości treści etykiety, czytamy tam:
"Jest to najprawdopodobniej najwierniejsza możliwa kopia oryginału Josefa Grolla z 1842..." (ciężko to zweryfikować)
Wygląd: kolor złocisty, bursztynowy, piana taka se
Zapach: Jak na piwo mające się wyróżniać i być najprawdopodobniej najwierniejszą kopią oryginału, to ono prawie nie pachnie i tak mogło być, jakiś daleki aromat jakiegoś hallertauera, kwiatowo-korzenny.
Smak: Piwo wodniste, co można by mu wybaczyć przy większym nasyceniu, a to jest makabrycznie niskie, więc wyszła taka mdła woda bez polotu, jest tu jakaś goryczka, nieznaczna chmielowość. Do czeskiego pilsa to się ma nijak, a do niemieckiego tak, że nawet Perlenbacher z Lidla jest lepszy. Jeżeli to jest najwierniejsza kopia oryginału, to oryginał musiał być fatalny
2018-06-18 23:01:23

buraczan
Posnania Lager
oj słabo! za 4 zeta nie można było spodziewać się cudów, ale chociaż poprawnego złotego trunku, a tutaj dziwny posmak i po prostu niezbyt udany browar
2018-06-18 22:47:43

Gość
Perła Jasne Rześkie
Fajne piwko. Na plus mniejsza zawartosc alko pomimo calkiem wyrazistego smaku.
2018-06-18 22:36:23

K1
Trybunał Pils
Przyzwoite piwo. W smaku słodowe z wyraźną, nieco zalegającą goryczką.
Wysycenie duże, nawet zbyt duże. Po otwarciu wylała mi się 1/4 piwa.
2018-06-18 22:32:56

prisoner
Pinta Bawarka
Dobre, lekkie, orzeźwiające, banany górą w aromacie w smaku słodkie później finisz kwaskowy
2018-06-18 22:25:01

Gość
Bojan Kokosowe
super smak, czuć kokos polecam, slodkie
2018-06-18 22:21:12

Gość
Amber Złote Lwy
Wcześniej jak go próbowałem wszystko było ok, bardzo przyjemne piwo. Dopiero dzisiaj próbując 28.11.2018 l1/2 czuc niestety wyraźne gwoździe
2018-06-18 22:15:06

oranjefan
Raduga Nosferatu
Aromat choć średnio intensywny, to jak najbardziej stylowy. Na pierwszym planie nuty chmielu - w tym wypadku wyraźne akcenty sosnowe/świerkowe dopełnione cytrusami. W tle bardzo przyjemna nuta czekolady oraz ciemnych - nie palonych - słodów, czyli przypalony karmel, przypalona skórka od chleba oraz delikatna kawa. Ogólnie rzecz biorąc nuty palone jak najbardziej fajnie uzupełniają chmielową dominację piwa. To ważne w Black IPA. Bardzo dobry aromat jak na wyżej wspomniany styl

Piwo o brązowej barwie, klarowne, z drobinkami chmielu pływającymi w toni piwa. Pod światło piwo wyraźnie mahoniowe, przejrzyste, dzięki czemu można zaobserwować wspomniane drobinki chmielowego. Piana obfita, jasnobeżowa, zbudowana z drobnych bąbelków. Opada w średnim tempie do cienkiej warstewki ale zdobi szkło.

Pół-wytrawne, gładkie, nisko nasycone dwutlenkiem węgla. W smaku wyczuwalna owocowość pochodząca od chmielu, nuty słodowe w postaci orzechów i przypalonego karmelu. Szybko pojawia się też wyraźna, wysoka, krótka chmielowa goryczka oraz kawowo palony finish. Aftertaste tożsamy - kawa, paloność.

Bardzo dobre piwo w trudnym do uwarzenia stylu. To moje pierwsze spotkanie z tym zdaje się kultowym piwem, które Raduga dość rzadko chyba powtarza, ale spotkanie jak najbardziej udane. Z miejsca wskakuje na listę Black IPA które warto polecić komuś kto nie miał styczności z tym stylem i szuka dobrego przedstawiciela ciemnego jasnego indyjskiego ale'a :)
2018-06-18 22:13:32

Gość
Polka Pils (Bytów)
Witam, gdzie można kupić to piwo w Poznaniu lub wielkopolsce?
2018-06-18 21:50:45

Shinodin
Doctor Brew Experimental American Witbier
Piana biała, drobnoziarnista, marnej jakości, dziurawiąca się momentalnie po przelaniu piwa z butelki do szkła i pozostająca pod postacią skromnego wianuszka okalającego ścianki szkła, brak lacingu. Barwa jaśniejsza piaskowa, bardzo mocno zmętnione, zupełnie nieklarowne i nieprzejrzyste, na powierzchni unoszą się drobinki drożdżowe. W zapachu aromatyczne nuty kolendry, skórka pomarańczowa, trochę cytrusów, pszeniczne klimaty, zbożowość oraz podbudowa słodowa. W smaku zdecydowanie dominuje skórka pomarańczowa, zaraz za nią idzie w sukurs kolendra, goryczka dość mocno zalegająca o profilu ziołowym, dobra kontra kwaskowa, sporo cytrusów i ziołowych aromatów, wysycenie na wysokim poziomie. Kapsel od Doctora Brew, etykieta w wakacyjnej kolorystyce, ładnie wykonana graficznie, w miarę dobrze opisana. Warka 24.11.2018. Wyrazisty witbier na amerykańskich chmielach, dobrze zbalansowany. Duża dawka cytrusów oraz kolendry daje naprawdę orzeźwiające połączenie. Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić, to wysycenie mogłoby być ciut niższym poziomie, podobnie jak zalegająca goryczka, przez co wzrosła by pijalność, ale to tylko detale... Za całokształt jestem w stanie dać 7.
2018-06-18 21:47:25

Thesloma
Gryf Lulu Mango Hefeweizen
Zapach : sporo bananów i goździków czyli przebija się hefeweizen , mango bardzo znikome na granicy sugestii etykietą

Smak : również jak w zapachu większość to weizen , może delikatnie wytrawne , miejscami delikatnie słodkie ale pustawe.

Nie pasowało mi ponieważ więcej tu weizena w tym wypadku browar gryf (w większość z tej serii wąsosz) a raczej seria lulu przyzwyczaiła mnie do mocnego poczucia owoców - niestety tego tutaj nie było.
2018-06-18 21:32:06

Shinodin
Kot da Vinci
Piana doprawdy żadna, dziurawi się momentalnie po przelaniu piwa z butelki do szkła i nie pozostaje już pod zupełnie żadną postacią, oczywistym efektem czego jest brak lacingu. Barwa ładna ciemniejsza słomkowa, w miarę klarowne i przejrzyste, nieznacznie tylko zmętnione. W zapachu chemiczna landrynka, nuty drzewne i drożdżowe, trochę karmelu i minimum zbożowości. W smaku nieprzyjemnie metaliczne, dużo chemicznej landrynki, sporo słodowości, lecz generalnie mamy do czynienia z pustką, lekko kwaskowe, goryczka iluzoryczna, nie zalegająca, wysycenie na średnio-wysokim poziomie. Kapsel żółty, od browaru Czarny Kot, etykieta w beżowej kolorystyce, z humorystyczną tytułowego kota, ubogo opisana. Warka 30.10.2018. Płaskie w smaku i w mojej opinii wadliwe piwo. Dużo metaliczności i drzewnych klimatów, a chemiczna landrynka oraz typowy dms w postaci gotowanych warzyw dominują na podniebieniu. Zero przyjemności z picia, doprawdy bardzo słabo. Jest tak źle że dam jedynie 2, a rzadko stawiam tak niskie oceny.
2018-06-18 21:09:17

Holsten_SA
Inne Beczki Cherry Elephant
Przypuszczam, że jego pijalność nie jest duża. Kolor rubinowy, zapach kwiatowy, w smaku przyjemnie kwaskowe i ta kwaskowatość dominuje nad owocowym słodem. Mnie smakowało, aczkolwiek pewnie więcej niż jedno bym nie wypił.
2018-06-18 20:56:08

Gość
Argus Rubi
Jak lubie argusy ,to to cos jest kompletnie niepijalne
2018-06-18 20:52:22
© ocen-piwo.pl 2017 | Polityka prywatności | Mapa strony

Zmiana serwera


W dniu 24.04.2018, godzinach nocnych (około g. 23:00) zostanie przeprowadzona migracja serwisu ocen-piwo.pl na nowy serwer. W związku z tym mogą wystąpić przejściowe problemy z funkcjonowaniem serwisu.

Dodaliśmy do opisu piw pole na kod kreskowy.
Zachęcamy do uzupełniania kodów, zarówno przy piwach w bazie jak i przy dodawaniu nowych piw. Jeśli masz możliwość, podaj kod kreskowy piwa. Będzie on w przyszłości wykorzystywany w aplikacji pozwalającej wyszukać piwo w naszej bazie na podstawie zeskanowanego kodu.

Dane producenta / importera

Browar FORTUNA Sp. z o.o.

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Browar FORTUNA Sp. z o.o.

1
     
Miłosław Bezalkoholowe IPA
Miłosław Bezalkoholowe IPA
Miłosław Bezalkoholowe IPA
Non-Alcoholic India Pale Ale
% alk. 0.5
Blg 6.2
IBU 30
brak kodu
Uwarzone przez Browar Fortuna.
Wyraziste IPA o chmielowym aromacie i smaku, ale bez alkoholu? To możliwe, dzięki autorskiej metodzie warzenia piwa bezalkoholowego. Miłosław Bezalkoholowe IPA chmielimy na zimno kompozycją aż czterech odmian chmielu - Citra, Amarillo, Chinook i Lubelski, a dodatek herbaty Sencha Earl Grey dopełnia cytrusowo-żywiczny profil piwa.
Piwo górnej fermentacji, pasteryzowane.
Skład: woda, słód jęczmienny pilzneński, pszenica, słód żytni, chmiele (Citra, Amarillo, Chinook i Lubelski), herbata Sencha Earl Grey, drożdże US-05.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.

Komentarze: 1     Średnia ocena: 10/10
Dodał: Barcelonismo - 2018-06-18 13:25:56
Miłosław Weizenbock z Cascarą
Miłosław Weizenbock z Cascarą
Miłosław Weizenbock z Cascarą
Weizenbock with Cascara
% alk. 6.7
Blg 16.5
IBU 24
5902838990414
Uwarzone przez Browar Fortuna.
Nowe piwo z serii Miłosław Warzy Śmiało.
Jest to koźlak pszeniczny wzbogacony cascarą.

Komentarze: 4     Średnia ocena: 7,76/10
Dodał: Barcelonismo - 2018-04-18 14:21:42
Miłosław Borowikowe Ale
Miłosław Borowikowe Ale
Miłosław Borowikowe Ale
Borowikowe Ale
% alk. 5.6
Blg 14.0
IBU 35
5902838990315
Wstał rano i wybrał się po runo. Po owocnym grzybobraniu uciął sobie drzemkę. I właśnie wtedy wyśnił piwo górnej fermentacji z dodatkiem płatków owsianych i suszonych borowików o ciemnobrązowej barwie. Natchniony ruszył śmiało w stronę browaru. W smaku ciasteczkowe z akcentami orzechowymi, chlebowymi i czekoladowymi. Śmiały dodatek w postaci suszonych borowików zaskakuje i wzbogaca profil piwa o nuty leśne. Kremowe i gładkie dzięki płatkom owsianym w zasypie. Składniki: woda, słody jęczmienne: pilzneński, monachijski, cookie, chocolate; płatki owsiane, chmiel: Magnum; suszone borowiki 0,2%; drożdże Safale US-05. Barwa EBC: 65 Zalecana temperatura serwowania: 10-12°C Dostępne w butelkach zwrotnych o pojemności 0,5l.

Komentarze: 13     Średnia ocena: 6,25/10
Dodał: Fester - 2017-12-12 08:06:49
Komes Barley Wine
Komes Barley Wine
Komes Barley Wine
Barley Wine
% alk. 12.0
Blg 27.0
5902838990285
Barley wine to piwny styl o bardzo bogatym i intensywnym aromacie słodowym oraz złożonym smaku, w którym słodowa słodycz idealnie współgra z dobrze zaznaczoną, ale nienachalną goryczką. Komes Barley wine z Browaru Fortuna jest najmocniejszą wersją w ramach prawideł stylu - piwo charakteryzuje się wysoką zawartością ekstraktu, rozgrzewającą mocą oraz ciemną, bursztynowo-miedzianą barwą.
Piwo zostało uwarzone z nowofalowymi, amerykańskimi odmianami chmielu - dodanymi pod koniec gotowania brzeczki i na zimno podczas fermentacji co wzbogaciło bukiet aromatyczny i profil smakowy Komesa Barley Wine.

Komentarze: 34     Średnia ocena: 9,09/10
Dodał: Barcelonismo - 2017-11-06 11:08:38
Miłosław Żytnie Session IPA
Miłosław Żytnie Session IPA
Miłosław Żytnie Session IPA
Rye Session IPA
% alk. 4.7
Blg 11.5
IBU 42
5902838990193
Kolejna offowa propozycja Browaru Fortuna z serii Miłosław Warzy Śmiało. Tym razem jest to żytnia IPA o niskiej, jak na styl goryczce, 42 IBU, w którego składzie można znaleźć między innymi polski chmiel Izabella. Dostępne w zwrotnych butelkach o pojemności 500 ml.

Komentarze: 36     Średnia ocena: 7,1/10
Dodał: Borsuk77 - 2017-09-24 09:48:24
Miłosław Black IPA z Yuzu
Miłosław Black IPA z Yuzu
Miłosław Black IPA z Yuzu
Black IPA z Yuzu
% alk. 5.6
Blg 13.5
IBU 50
5902838990278
Podróże kształcą, także podniebienie - dlatego nasz piwowar ruszył do Azji w poszukiwaniu cytrusowej nuty do ciemnego i goryczkowego BLACK IPA. Gdy na jednym z targów trafił na suszoną skórkę YUZU, miał już w głowie całą piwno-cytrusową partyturę. Kompozycja chmieli Cascade, Citra, Mandarina Bavaria i Magnum oraz śmiałe dodatki w postaci suszonej skórki owocu Yuzu i pomarańczy oraz trawy cytrynowej.

Piwo górnej fermentacji. Pasteryzowane. Naturalne zmętnienie. Niefiltrowane.

Składniki: woda, słody jęczmienne: pilzneński, Carafa®Special, karmelowy, czekoladowy, słód pszeniczny, chmiele: Cascade, Mandarina Bavaria, Citra, Magnum, trawa cytrynowa, suszona skórka cytryny Yuzu 0,1%, suszona skórka pomarańczy, drożdże US-05.

Barwa EBC: 80
Zalecana temperatura serwowania: 10-12°C Zalecane szkło: Nonic
Dostępne w butelkach zwrotnych o pojemności 0,5l.

Komentarze: 12     Średnia ocena: 7,23/10
Dodał: Fester - 2017-09-19 11:27:29
Miłosław Dymione Brown Ale
Miłosław Dymione Brown Ale
Miłosław Dymione Brown Ale
Smoked Brown Ale
% alk. 5.6
Blg 13.2
IBU 20
brak kodu
Dymiony Brown Ale uwarzony przez Browar Fortuna w Miłosławiu w ramach serii Warzy Śmiało, ze specjalnymi słodami wędzonymi drewnem owocowym: gruszy, wiśni i jabłoni. Śmiały dymiony charakter i karmelowe nuty dla śmiałych i nieśmiałych.

Komentarze: 24     Średnia ocena: 6,64/10
Dodał: SaintBase - 2017-01-28 18:20:15
Miłosław Klonowy Milk Stout
Miłosław Klonowy Milk Stout
Miłosław Klonowy Milk Stout
Maple Milk Stout
% alk. 6.6
Blg 17.3
IBU 30
5901687910864
Piwo w stylu Milk Stout z dodatkiem syropu klowego uwarzone przez Browar Fortuna z Miłosławia (powiat wrzesiński, województwo wielkopolskie).

Ona zaserwowała wypasione naleśniki, on rewanżował się kufelkiem treściwego Milk Stouta. Razem wpadli na pomysł, by uzupełnić recepturę piwa o syrop klonowy. Tak powstał nasz KLONOWY MILK STOUT - pełny, kremowy i subtelnie karmelowy.
Ciemne piwo o pełnym, subtelnie karmelowym smaku, z wyczuwalnymi aromatami kawy oraz czekolady, przełamany delikatną palonością.

Piwo górnej fermentacji, pasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słody jęczmienne (pilzneński, czekoladowy i Carafa Speciel typ I), laktoza, jęczmień prażony, chmiel Herkules, syrop klonowy, drożdże US-05
Barwa EBC: 150
Zalecana temperatura serwowania: 8-12°C
Zalecane szkło: Nonic
Dostępne w butelkach zwrotnych o pojemności 0,5l.

Komentarze: 18     Średnia ocena: 7,47/10
Dodał: ark00 - 2016-09-29 21:54:24
Komes Russian Impe­rial Stout
Komes Russian Impe­rial Stout
Komes Russian Impe­rial Stout
Russian Impe­rial Stout
% alk. 12.0
Blg 25.0
5901687910840
Piwo Komes Russian Impe­rial Stout od Browaru Fortuna - intensywny, zdecydowanie palony, leżakowany 6 miesięcy, dostępny w zestawie z kielichem wraz z Komes Porter Bałtycki Płatki Dębowe oraz Komes Porter Bałtycki Malinowe.

Komes Russian Impe­rial Stout to mocne, esencjonalne i złożone ciemne piwo górnej fermentacji leżakowane przez 6 miesięcy. Specjalność doceniana przez piwoszy na całym świecie. Zdecydowana paloność, charakterystyczna dla tego stylu, pochodzi od prażonego jęczmienia.
Akcenty kawowe, czekoladowe oraz suszonych śliwek są zrównoważone wyraźną goryczką. Wykorzystany dodatek słodu żytniego zwiększa treściwość i aksamitność RIS-a.

Piwo jest intensywne w smaku i zapachu, m.in. dzięki dodatkowi aromatycznych, ukraińskich odmian chmielu Klon i Slovianka. Mimo sporej mocy trunku alkohol nie narzuca się, a tylko przyjemnie rozgrzewa.

Na przestrzeni 36 miesięcy trwałości Komes zmienia swój smak. Zdecyduj ile będzie leżakował Twój Komes.
Warzyliśmy nasze piwo niespiesznie, poświęcając mu wiele czasu i troski - ciesz się nim w ten sam sposób, powoli odkrywając bogactwo jego smaku.

Składniki: woda; słody jęczmienne: Pilzneński, Czekoladowy, Monachijski, Karmelowy; ekstrakt słodowy jęczmienny; słód Żytni; jęczmień prażony; chmiele: Herkules, Klon-18, Slovianka; drożdże: górnej fermentacji US-05.
Piwo pasteryzowane.

Komentarze: 42     Średnia ocena: 7,36/10
Dodał: SaintBase - 2016-09-27 11:13:12
Komes Porter Bałtycki Płatki Dębowe
Komes Porter Bałtycki Płatki Dębowe
Komes Porter Bałtycki Płatki Dębowe
Baltic Porter
% alk. 9.0
Blg 21.0
5901687910826
Komes Porter Bałtycki Płatki Dębowe to ciemne piwo dolnej fermentacji, które zawdzięcza swój złożony i bogaty profil palonym słodom oraz leżakowaniu z płatkami francuskiego dębu. aromat i smak piwa łączy nuty czekoladowo-kawowe ze szlachetnymi akcentami drzewnymi.

Płatki dębu są wytwarzane ze szlachetnych odmian francuskich dębów wykorzystywanych w bednarstwie. Dodane w fazie leżakowania nadają Porterowi Bałtyckiemu unikalnego charakteru.

Na przestrzeni 18 miesięcy trwałości Komes zmienia swój smak. Zdecyduj, ile będzie leżakował Twój Komes.
Warzyliśmy nasze piwo niespiesznie, poświęcając mu wiele czasu i troski - ciesz się nim w ten sam sposób, powoli odkrywając bogactwo jego smaku.

Składniki: woda; słody jęczmienne: Pilzneński, Palony; dodatki: ekstrakt słodowy jęczmienny, płatki dębowe; chmiel: Herkules; drożdże: dolnej fermentacji W34/70.
Piwo pasteryzowane.

Komentarze: 43     Średnia ocena: 8,75/10
Dodał: SaintBase - 2016-09-27 11:10:25
1
     
wykonanie choruzy.pl © 2010