Piwo z rzemieślniczego browaru Jana z Zawiercia. Jest to browar, który istnieje od połowy 2015 roku. Został wybudowany przy hotelu Villa Verde Congress & SPA. Założycielami browaru jest Grupa Łapaj, nazwa pochodzi od imienia seniora rodu Jana Łapaja. Początkowo piwa warzone były w rzemieślniczym browarze Jan Olbracht z Piotrkowa Trybunalskiego.
Piwo uwarzone w regionie Jury Krakowsko-Częstochowskiej przy użyciu krystalicznie czystej wody z własnego ujęcia.
Piwo pszeniczne oparte na potędze najlepszego słodu pszenicznego i wyjątkowych aromatach.
Łączy w sobie delikatne, ziarniste smaki pochodzące od słodu pszenicznego i charakterystyczne aromaty goździkowo-bananowe.
Naturalnie mętne, mocno wysycone dwutlenkiem węgla.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Kiszkor2
Gość
Gość
Warudnicz