Piwo jasne, bazujące na najważniejszym składniku w IU piwa jakim jest źródlana woda.
Piwo górnej fermentacji, wyprodukowane z najlepszych surowców pochodzących z różnych regionów Europy.
Wyraźna goryczka jest wynikiem zastosowania szlachetnych odmian chmielu.
Średnia zawartość alkoholu połączona z umiarkowanym wysyceniem dwutlenku węgla nadała piwu koneserski smak i orzeźwiający charakter.
Skład: woda, słody: pilzneński, karmelowy 150, chmiel: hallertauer tradition, drożdże: US-05
Dodał: Gość - 2016-03-29 16:46:38
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
szab12
nietzsche
Zapach lekko owocowy, lekko szmaciany chmiel, ale to Hallertauer Tradition, on daje taką skrzyżowaną stęchłą szmatą i liściem jeżyny, suszem liścianym, trochę herbatą
W smaku wyjątkowo pełne, bardzo zbożowe, trochę dymne, chlebowe, treściwe, wyraźna, goryczka, chmielowość właśnie taka szmaciano-jeżynowo-tytoniowa. Strasznie gładkie, aż dziw bierze, że nie użyto żadnych płatków, a w ogóle to jest na dwóch słodach. Cholernie owocowe, słodkie czerwone owoce, ale najwięcej tu jeżyny właśnie. Dobre jak jakiś lepszy niemiecki, np. klasztorny Lager, ale + nuty górnej fermentacji, owocowe. Przyzwoite piwo, bardzo dobre, ale to styl niewymagający, to nie piwo do delektowania, po prostu smaczne piwo na wieczór.
WoocashRosh
Borsuk77
Wygląd - kolor jasnego złota, klarowne, wysokie wysycenie, bardzo ładna piana (wysoka, trwała, drobne pęcherzyki, lacing). Aromat - chmielowa goryczka, potem aromaty słodowe i chlebowe i wyczuwalny aromat owocowy, niewielkie natężenie nut maślanych. Smak - przede wszystkim bardzo przyjemna chmielowa goryczka, następnie słodowa kontra oraz nuty smakowe kojarzące się z ananasem z puszki - bardzo przyjemne połączenie.
Reasumując - piwo piłem na dwie raty, przelewając do mniejszego szkła. Wrażenia powyżej dotyczą pierwszego kielicha, natomiast przy drugim poleciało także sporo paprochów z butelki - nie wpływa na smak, ale zaniża notę za wygląd o 4 punkty i za całość o 1.