Piwo górnej fermentacji, niepasteryzowane, niefiltrowane, o jasnej barwie. W aromacie i smaku dominują nuty owocowo-goździkowe, które zawdzięczają górnej fermentacji. Idealnie orzeźwiające. Składniki: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel
saaz, drożdże płynne.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Elænis
- Piana: średnio- i grubo-pęcherzykowa, na trzy palce, nawet kremowa
- Barwa: 'miodowe błoto'
- Aromat: jak w szyjce - bardzo 'zesty'
- Nasycenie: wysokie
- Ciało: 35/65 pełnia/wytrawność
- Smak: ostre, goździkowe, orzeźwiające; delikatna słodowa słodycz też jest (ale to żadna bananowa guma balonowa) - jak i wyraźna goryczka na finiszu (duża jak na pszenne)
Ocena: 8/10
Nie powiem, bardzo pozytywne zaskoczenie - jeśli ktoś lubi ostre pszeniczniaki (w to mi graj!). Wygląd nie powala, ale aromat i smak robią naprawdę dobrą robotę.
Marianek
Nos: przyjemna nuta zbożowa, lekko bananowa i goździkowa.
Smak: najpierw podstawa słodowa z dodatkiem nuty bananowej, potem coraz bardziej wytrawnie i na koniec nuta goździkowa. Bardzo udane piwo.