Piwo uwarzone przez browar Brokreacja. Brokreacja to nowa kontraktowa inicjatywa założona przez Mateusza Górskiego oraz Filipa Kuźniarza. Piwa warzone są w restauracyjnym Browarze Marysia w Szczyrzycu, ale wkrótce produkcja przeniesie się do browaru urządzonego w zabytkowym budynku klasztornego browaru Cystersów. Podczas warszawskiej premiery, która odbyła się w Jabeerwocky, Mateusz i Filip zaprezentowali trzy piwa: The Butcher (Red IPA), The Farmer (American Wheat) oraz The Lumberjack (Rye American Stout). Od razu zwracają uwagę niesamowite grafiki etykiet zaprojektowane przez Filipa. To na pewno górny poziom i to nie tylko jeśli chodzi o krajowe piwowarstwo rzemieślnicze.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda; słody (Pilzneński, Pszeniczny), chmiel (Citra, Amarillo, Tomahawk), drożdże (Safale US-05)
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
MJK
MateoKrk_
W Aromacie Na Pierwszym Planie Akcenty Zbożowe Pszenica Delikatnie Wyczuwalne Cytrusy i Żywica Mało Intensywny Aromat Niestety.
W Smaku Półwytrawne Wyczuwalne Cytrusy Grejpfrut Lekka Kwaskowość Goryczka Średnia Niezalegająca Piwo Jest Lekkie Ale Nie Wodniste Wysycenie Średnie w Kierunku Niskiego.
Solidny American Wheat Lekki Orzeźwiający Mocno Schłodzony Na Upalne Dni Będzie Jak Znalazł.
nietzsche
Marianek
Nos: aromat z butelki cytrusowo-żywiczny, typowa ?Ameryka?, wyraźne. nut pszenicznych. Ze szkła też głównie cytrusy (kwaśniejsze owoce cytrusowe) i nuty leśne, łącznie z iglakami. Mało wyczuwalne nuty pszeniczne,
Smak: orzeźwiające, lekko kwaskowe i z lekką goryczką ? skórki grejpfruta. Nie jest wodniste. Amerykańskie chmiele dominują także w smaku. Jest pół wytrawnie, bardziej czuć podstawę słodową z charakterystyczną kwaskowością pszenicy. Z czasem goryczka narasta do średniej, ale nie zalega i jest całkiem przyjemna.