Zaproponowane w ankiecie style zostały wygenerowane za pomocą generatora stworzonego przez Łukasza Matusika z blogu Piwolucja. pl. Jestem mega ciekaw, jak do tego wyzwania podejdzie Brokreacja, bo zadanie z pozoru wydaje się być niewykonalne. Co w ogóle może kryć się pod tą nazwą? Spróbujmy rozszyfrować – jasne, karmelowe, wytrawne piwo górnej fermentacji leżakowane w beczkach po mocno torfowej szkockiej whisky, z dodatkiem soli, kiwi oraz kokosa. Nie bardzo wiem, co kryje się za członem “ultra”, ale może chodzić o podwyższony ekstrakt i zawartość alkoholu. Efekt tego eksperymentu zostanie zaprezentowany na Poznańskich Targach Piwnych, w czasie Beer Blog Day 2017.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
jover
BRYNIU
Wysycenie: średnie
Warka do: 13.11.2018.
prisoner
Marianek
Nos: dominacja torfu oraz ożywcza nuta kiwi. Ze szkła wyraźna podstawa słodowa, nadal dominacja torfu, kiwi i sól w tle. W aromacie z czasem pojawia się alkohol i to niezbyt przyjemny, ale na niskim poziomie.
Smak: pełne, dość gęste. Torf, do tego słodycz od słodów (biszkoptowo-karmelowa) podkręcona przez sól, kwaskowość od kiwi, finisz dość złożony bo oprócz goryczki chmielowej, mamy nuty słone, trochę kakao (bardzo mało). Niestety, alkohol z czasem coraz wyraźniejszy i obniża notę, podobnie jak zbyt dużo soli na finiszu.