Vanilla Macadamia Imperial Milk Stout Marsala Wine BA.
Potion #4 - Imperial Milk Stout - Imperial Milk Stout z dodatkiem wanilii burbońskiej oraz orzechów makadamia. Całość leżakowała w beczce po winie Marsala. +7 do przechodzenia Mario w lewo.
Składniki: woda, słody Pale Ale, Carafa Special typ III, Caraaroma, Special B, Chocolate Wheat, Brown, chmiel
magnum, dodatki: laktoza, orzechy makadamia, laski wanilii burbońskiej, drożdże US-05.
Piwo niepasteryzowane i niefiltrowane.
Ekstrakt 25 blg
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
David_Haye
W snifterze lekko alkoholowo. Dalej czekolada i jakby lekko utlenione nuty w stylu Porto, Sherry. Ależ orzechy
w smaku. Wyborne. Piwo jest gładkie. Jak dla mnie trochę za mało ciała. Aftertaste to nuty beczki z wina Marsala, czyli suszone owoce. Jest słodko i to pewnie przez to ujawnia się dodatek laktozy do piwa, bo jak na Milk Stout jest dla mnie mało mlecznie właśnie. Wanilia też jest wyczuwalna, ale stanowi tło. Wysycenie dość niskie, ale jest wyczuwalne. Goryczka dość średnia, za średnia. Przyjemne piwo, choć żaden mega sztos. Im dłużej pije piwo, tym bardziej czuć beczkę, to chyba dobrze :)