Piwo uwarzone dla Van Pura przez Browar BROK z Koszalina. Jest to jedno z czterech piw z serii Brok Specialty.
Brok Gluten-Free to pełne piwo o delikatnym smaku i goryczce oraz chmielowym aromacie, stworzone z myślą o wymaganiach osób na diecie bezglutenowej. Zawartość glutenu w piwie została obniżona w procesie technologicznym do poziomu poniżej 20 ppm (produkt osiada certyfikaty zgodne z unijnymi standardami określonymi w Rozporządzeniu Komisji (WE) nr 41/2009).
Piwo jasne, pasteryzowane
Składniki: woda, słód jęczmienny, jęczmień browarny, chmiel
Zawartość glutenu w piwie obniżona w procesie produkcyjnym do poziomu < 20 mg/kg.
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 330 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Seeshay
Gość
Gość
Gość