Piwo w stylu American Spiced Pale Ale uwarzone przez Browar Brodacz z Sopotu. Brodacz to browar kontraktowy, który został założony w styczniu 2015 roku i warzy swoje piwa w Starym Browarze Kościerzyna. Premiera China Town miała miejsce 15 października 2015 roku podczas Warszawskiego Festiwalu Piwa.
To już drugie piwo opracowanie wspólnie z Gdyńską Inicjatywą Piwowarów. Autorem receptury jest najniższy z członków grupy - Olgierd Mazur. Jego piwo wygrało podczas wieczoru degustacyjnego wszystkich piw z projektu Warzę z Brodaczem, ale musiało poczekać na swoją kolej. Ta, w końcu nadeszła. Życzymy smacznego!
Piwo jasne, niepasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słody (Pale Ale, Karmelowy, Ciemny, Orkiszowy), chmiele (Tomahawk, Chinook, Warrior), drożdże US-05
Pić bez osadu z dna.
Zalecana temperatura serwowania: 9-12°C
Zalecane szkło: Sheaker
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,5l.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny