Piwo uwarzone przez Browar Brodacz z Sopotu.
To już drugie piwo opracowanie wspólnie z Gdyńską Inicjatywą Piwowarów. Autorem receptury jest najniższy z członków grupy - Olgierd Mazur. Jego piwo wygrało podczas wieczoru degustacyjnego wszystkich piw z projektu Warzę z Brodaczem, ale musiało poczekać na swoją kolej. Ta, w końcu nadeszła. Życzymy smacznego!
Piwo jasne, niepasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słody (Pale Ale, Karmelowy, Ciemny, Orkiszowy), chmiele (Tomahawk,
chinook,
warrior), drożdże (US-05)
Pić bez osadu z dna.
Zalecana temperatura serwowania: 9-12°C
Zalecane szkło: Sheaker
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj siÄ™.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny