BroKreacja Pig Difference
BroKreacja Pig Difference
BroKreacja Pig Difference
% alk. 6.8
Blg 16.0
IBU 80
5907610243030addbarcode

Pig Difference - Red IPA z dodatkiem wędzonych świńskich uszu, według receptury Mateusza Małża, zwycięzcy I edycji konkursu dla piwowarów domowych Uwarz Sobie. Składniki: woda, słody Pale Ale, Carafa, Special II, chmiele Citra, Amarillo, Simcoe, Horizon, wędzone świńskie uszy, drożdże US-05
Dodał: nietzsche - 2019-07-16 07:06:27

oceny Oceny

Użytkownicy 6,55 / ilość: 11
Goście 0 / ilość: 0
średnia 6,55/10 / ilość: 11

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Lukasz
starstarstarstarstar

2019-12-03 22:34:31
Barwa coś typu brąz, piana śladowa. Pierścień. W aromacie zarówno chmiel jak i wędzonka, choć przywodzi też na myśl z lekka chrupki bekonowe (pamięta ktoś?)
Smak to rozkrok między nutami wędzonymi a dość intensywną goryczką, która jednak nie daje tutaj szczególnych doznań typu nuty trawiaste, cytrusowe, ziemiste itd. Połączenie względnie strawne, ale nic ponad to. Fakt zastosowania uszów świńskich może być dla co niektórych odrzucający, ale gdyby nie informacja na etykiecie nikt by się nie domyślił. Zasadniczo ciężko mi doszukać się czegoś więcej. Pijalne zupełnie nieźle. Wysycenie niewysokie. Nie jest to piwo, które trafi do mojej top listy, natomiast brawa dla Brokreacji za odwagę. Myślę, że kraft potrzebuje pomysłowości i nieszablonowych, szalonych pomysłów.


oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 5, zapach: 5, wygląd: 5 )
awatar
David_Haye
starstarstarstarstar

2019-11-04 21:29:54
No zaskakująco, bo czuć tą świnkę w aromacie. Kojarzy się z taką wędzonką i pieprzem. Piana praktycznie żadna,
szybko zniknęła. Piwo ciemnobursztynowe, dość klarowne. W szkle dalej wędzonka i w tle cytrusy. Wysycenie
średnie, w stronę niskiego. No jak dla mnie to taka luźna interpretacja z połączenia Grodziskiego z Red IPA. Jest mocna wędzonka połączona z taką karmelową słodowością. Piwo jest raczej wytrawne. Jest lekko wodniste, ale to zasługa niskiego wysycenia. Tak jak w aromacie da się znaleźć ten wieprzkowy akcent, tak w smaku nie ma tego. Goryczka jest raczej solidna, odkładająca się. Wędzonka robi robotę w tym piwie, ale niskie wysycenie psuje efekt. Piwo dość ciekawe, ale nie są to te kraftowe pomysły, których szukam i do których wzdycham.
oceny Oceny użytkownika:
6 ( smak: 6, zapach: 6, wygląd: 7 )
awatar
zbieraczek
starstarstarstarstar

2019-09-06 17:21:52
Niska, średnioziarnista piana z pojedynczymi, dużymi pęcherzami.
Barwa bardzo mętna, bardziej przeparzona herbata niż czerwień, z czerwieni jedynie jakieś refleksy.
Zapach - chmiel, żywica, cytrusy, jakieś akcenty palone/czekolada.
Smak: wysycenie niskie+, goryczka średnia+, lekko zalegająca; są cytrusy, jest sporo żywicy, jakieś palone akcenty, rzeczywiście smakuje trochę jakby było z beczki po whisky - jakiś delikatny wędzony posmak jest - natomiast nic mięsnego ;)
takie 6,5
oceny Oceny użytkownika:
6 ( smak: 6, zapach: 6, wygląd: 7 )
awatar
Gandalfino
starstarstarstarstar

2019-08-28 06:30:28
Koloru krwistego. Mętne. Piany praktycznie brak.
W aromacie cytrusy i żywica.
Płaskie, bez gazu. Ni słodkie ni kwaśne.
Nie czuję żadnych wędzonek, klimatów mięsnych. Ot, odgazowana ipa na cytrusach i żywicy.
Chyba trochę odejmę za szokowanie recepturą bez przełożenia na smak/aromat.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 6, wygląd: 5 )
starsze »
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010