Belgian Dubbel z dodatkiem rodzynek oraz lukrecji, uwarzony przez przez kontraktowy browar Brewklyn z Kielc, warzący swoje piwa w Browarze Twigg z Krakowa - Nowej Huty. Właścicielem i piwowarem w browarze Brewklyn jest Piotr Przemirski. Debiutanckie piwo - Cocoa Chili Wheat Stout miało swoją premierę 8 stycznia 2016 roku. Premiera piwa Dubbeltówka przypadła na dzień 29 stycznia, wraz z nim zadebiutowała inna nowość z tego browaru sHOPielony - American IPA. Dubbeltówka to podwójny strzał. W jednej lufie tradycyjny Dubbel, który swe korzenie ma w belgijskich klasztorach, a w drugiej rodzynki wprowadzające smak suszonych owoców i lukrecja nadająca kompozycji charakterystyczny, korzenno-ziołowy aromat. Strzał w dziesiątkę, Podwójny!
Piwo niepasteryzowane i niefiltrowane, refermentowane w butelce, zawiera osad drożdżowy
Wyprodukowano z wody, słodów (pilzneńskiego, pale ale, wiedeńskiego, monachijskiego, Abbey Malt, Carabelge i Caraaroma), chmieli (
marynka i
magnum), drożdży (Mangrove Jack s Belgian Ale M27), rodzynek i korzenia lukrecji
Dostępne w bezzwrotnej, brązowej butelce o pojemności 500 ml, zamkniętej, czarnym, gołym kapslem.
www.facebook.com/browarbrewklyn
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nocą_po
Stacher93