Debiutanckie piwo z kontraktowego browau Brewklyn z Kielc. Brewklyn warzy swoje piwa w Browarze Twigg z Krakowa - Nowej Huty. Właścicielem i piwowarem w browarze Brewklyn jest Piotr Przemirski. Premiera Cocoa Chili Wheat Stout przypadła na dzień 8 stycznia 2016 roku. Masz w ręku butelkę wyjątkowego piwa. Odważnie zestawiony stout ze słodami pszenicznymi i smak kakao z ostrością chili tworzą harmonijną i zaskakującą kompozycję. Piwo jest połączeniem angielskiej tradycji z ognistym temperamentem Ameryki Południowej i brakiem pokory piwowarów kraftowych. Wyprodukowano z wody, słodów: pszenicznego, Crystal Wheat i Chocolate Wheat, pszenicy palonej, chmieli: Magnum i Perle, drożdży Fermentis US-05, łuski kakao i papryki chili Peperoncio. Ciemne piwo górnej fermentacji, niepasteryzowane oraz niefiltrowane. Dostępne w bezzwrotnej, półlitrowej, brązowej butelce, zamkniętej czarnym, gołym kapslem. www.facebook.com/browarbreklyn
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Bob
Gość
Coysontop
turbomaszkiet