Brackie Mastne
Brackie Mastne
Brackie Mastne
Traditional Ale
% alk. 5.8
Blg 13.0
brak kodu


„Mastne”, to pierwsza, udokumentowana nazwa piwa z Cieszyna, wywodząca się od słów „mięsisty”, „pełny”, co podkreślało bogactwo jego składników. Takie jest również jubileuszowe „Mastne”, w którego recepturze występują aż 4 słody: pilzneński, monachijski i karmelowy oraz pszeniczny. Również metoda górnej fermentacji bezpośrednio nawiązuje do historycznych receptur piw z Cieszyna. Dzięki niej - rzadko obecnie stosowanej w Polsce - piwo ma niespotykany bukiet zapachowy.
W efekcie powstało bardzo wyjątkowe, opalizujące piwo o ciekawej bursztynowej barwie i jak zwykle w piwach z Brackiego Browaru Zamkowego - ze znakomitą pianą, wynikającą z unikalnego sposobu warzenia – dekokcji.
Dodał: admin - 2010-08-12 08:21:58

Oceny

Użytkownicy 7,11 / ilość: 57
Goście 8,28 / ilość: 105
średnia 7,86/10 / ilość: 162

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny


Gość

2015-12-28 22:51:07
Super piwo dostepne w Nowym Jorku polecam

BRAT

2015-08-09 20:51:03
Niebawem to piwo tez bedzie dostepne w Gastropubie BEERSTREET w Warszawie przy Brackiej 3 (z beczki).

Slainte

2015-07-03 01:16:13
Przebrnąłem tylko przez pół szklanki, reszta wylądowała w zlewie. Jakiś żart, nie piwo - smak mętny, brudny, żadnego charakteru.
Oceny tego użytkownika: 1 ( smak: 1, zapach: 1, wygląd: 1 )

Gość

2015-06-20 18:25:24
Wspaniałe....tylko tyle i aż tyle.... polecam!
starsze »
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010