Piwo warzone w Brackim Browarze Zamkowym w Cieszynie.
Receptura Brackie Pils powstała w Cieszynie – wyjątkowym mieście, gdzie na dwóch brzegach rzeki Olzy Polacy i Czesi wspólnie żyją, pracują i wymieniają się doświadczeniami. Stworzyło ją dwóch browarników: z Cieszyna i Czech, a każdy z nich wniósł do tego wyjątkowego piwa swoje wieloletnie doświadczenie i kunszt piwowarski. Mirosław Pastucha to piwowar z niemal 20-letnim stażem, który poznawał tajniki warzenia doskonałego piwa od swojego ojca, także browarnika. Czeski piwowar, Svatopluk Vrzala swoją karierę w browarnictwie rozpoczął po ukończeniu studiów w Pradze i od tego czasu z niesłabnącą pasją warzy kolejne piwa.
Piwo dostępne w zwrotnych butelkach oraz puszkach o pojemności 500 ml.
Dodał:
til - 2015-09-18 15:35:44
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
anishol
czerstwabulka
ZAPACH: prawie nic nie czuć
SMAK: niezbyt wodniste, głównie słód, nagazowanie przeciętne, goryczka jakaś tam jest, pijalność średnia
PODSUMOWANIE: No jest to coś nieco lepszego niż jakaś Warka albo Tatra, ale mimo wszystko jest to taki sobie tani lager. Trochę nie wiem po co Grupa Żywiec sobie tą markę zostawiło skoro w rejonach śląska cieszyńskiego ludzie mają łatwy dostęp do dobrych pilsów czeskich a lokalne żule wolą Tatrę. No jest to piwo całkiem spoko aczkolwiek nie ma podjazdu do jakichkolwiek piw czeskich, do których Brackie próbuje niby aspirować. Da się dopić i tyle.
Gość
lukas85