Świat obiegają doniesienia o serii eksplozji w przetwórniach chmielu w Yakima Valley. Podobno z cennego surowca został... proch! Krążą plotki o złowieszczym Powdermanie, który za tym stoi... ale przecież nie żyjemy w komiksie :) Nasi zaradni piwowarzy: Jared i QLee wciągnęli proch... tzn. wsypali do tanka i stworzyli hiper aromatyczne Vermont Cryo IPA, które trzymacie w dłoni.
Składniki: woda; słody jęczmienne: Pale Ale, Pszenica, płatki owsiane; chmiele:
mosaic,
simcoe, Zeus,
citra Cryo,
simcoe Cryo; Drożdże: S-04.
Piwo niefiltrowane, pasteryzowane.
Temperatura serwowania: 8-10˚C.
Szkło: IPA Glass.
Etykieta: FLOV.
Dodał:
risik - 2017-03-16 20:42:06
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Shinodin
BRYNIU
Wysycenie: średnio-wysokie (ze wskazaniem na wyższe)
Warka do: 10.02.2018r.
Thesloma
Smak: bardzo delikatnie , jak na ten woltaż (może nie jest wysoki jakoś bardzo ale powiedziałbym że to piwo ma 4%) bardzo dobrze pijalne jest , przyjemna goryczka ze słodkimi smakami dobrze się łączy
Ogółem bardzo owocowe , delikatne , ogółem przyjemne piwo , wielki plus za to że wyciągnęli te owoce tylko z chmielu i słodu , a nie z dodatku soku czy skórek owoców.
piwnysmakosz