Klasyczny Pils w wydaniu browaru rzemieślniczego Birbant to tradycyjne, lekkie piwo chmielone wyłącznie polskimi odmianami chmieli. Dzięki nim piwo zyskało mocny aromat i zbalansowaną goryczkę.
Składniki: Woda; Słód jęczmienny; Chmiele; Drożdże piwowarskie.
Piwo niefiltrowane, pasteryzowane.
Temperatura serwowania: 4-7˚C, Szkło: Kufel
Dodał:
ark00 - 2017-09-22 10:56:46
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Borsuk77
Wygląd - kolor złoty, nie do końca klarowne, średnie wysycenie, całkiem ładna piana - wygląda ładnie, ale jednak od pilsa oczekiwałbym klaru. Aromat - na pierwszym planie nuty białego wina, potem nieco ziół i słodu - czy to pierwsze od nowofalowych chmieli (a niby piwo klasyczne), czy może błąd w sztuce... Smak - na pierwszym planie solidna, nawet sroga, goryczka (dość tępa); potem do głosu dochodzą nuty białego wina (octu), jest też chlebowa słodycz - stawiam, że coś poszło nie tak, te nuty winno-octowe, ale srogi chmiel niemal zabił tę wadę w smaku.
Niby super, że solidnie nachmielone na goryczkę, ale jednak wadliwe. Nie do wylania, ale rozczarowuje. Przynajmniej ten wypust dla Netto.
Gość
rewo
Gość