Piwo w stylu California Common uwarzone przez Browar Birbant z Zielonej Góry. Jego premiera odbyła się 7 kwietnia 2016 roku podczas Warszawskiego Festiwalu Piwa.
Ta hybryda to połączenie charakteru drożdży dolnej fermentacji pracujących w temperaturze typowej dla amerykańskiego ale, biszkoptowej słodowości oraz aromatu owoców tropikalnych. Lekkie, gładkie piwo dolnej fermentacji wzbogacone aromatem Jaryllo™ i Amarillo®.
Piwo dolnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane
Składniki: woda, słody (Pale Ale, Karmelowy, Biscuit), chmiele (Jarrylo™, Amarillo®), drożdże W-34/70
Zalecana temperatura serwowania: 8-10°C
Zalecane szkło: Nonic
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,5l.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
BRYNIU
Wysycenie: średnie
Warka do: 06.02.2020
7+
zbieraczek
Barwa mocno zmętniona, bursztynowa.
Zapach - słody, chmiel, cytrusy, sporo karmelowej słodyczy, trochę żywicy.
Smak: wysycenie średnie, goryczka średnia- aczkolwiek trochę zalegająca, żywiczna, dość mocno herbaciane, karmel, dość sporo słodyczy, trochę owoców tropikalnych jest. Złe nie jest, ale też niczym się nie wyróżnia + sporo różnorakiej słodyczy. 6,5/10
lukas85
Brajan36
Barwa: bursztynowa za lekką mgłą;
Piana: szybko opadająca, zostawiła lekka smugę na tafli oraz cienki pireścień ;
Aromat: z butelki: słodowy, karmelowy; ze szkła: herbaciany, owocowy, słodowy delikatnie żywiczny;
Smak: żywiczno- tropikalny, z finiszem herbacianym po za tym nic się wielkiego nie dzieje ;
przeciętne piwo