Uwarzone przez browar kontraktowy Birbant w browarze Zarzecze, blisko Żywca. Birbant rozpoczął warzenie w roku 2013, piwowarami są Jarosław Sosnowski, który przez osiem lat był piwowarem zielonogórskiego browaru Haust, oraz piwowar domowy Krzysztof Kula. Około rok temu na rynku pojawiło się piwo Citra IPA z Birbanta, teraz piwowarzy zdecydowali się na uwarzenie Imperialnej wersji India Pale Ale, chmielonej również tylko amerykańskim chmielem Citra.
Urzekający i wyjątkowy aromat chmielu Citra zainspirował nas do stworzenia IPA chmielonym jedynie tą odmianą. Dziś będąc ciągle pod wrażeniem aromatu owoców tropikalnych i cytrusów, proponujemy Wam potężnie nachmielone Imperial Citra IPA.
Skład: woda; słody: Jęczmienny, Pale Ale; chmiel: Citra; drożdże: US-05.
Piwo niefiltrowane, pasteryzowane.
Polecana temperatura serwowania piwa to przedział 8-12°C.
Piwo to zadebiutowało 21 marca 2015 roku.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Rob_Rock
Gość
Kiszkor2