Piwo uwarzone przez Browar Birbant z Zielonej Góry na kontrakcie w Browarze Zarzecze.
HOPSBANT! Bo wykorzystujemy tu pełnię możliwości naszego urządzenia, potrójne chmielenie na zimno w przepływie... napracował się nasz przyjaciel. Dlaczego Fresh IPA? Bo kiedy na skraju wyczerpania amerykańskiego dobra z zeszłorocznych zbiorów, wyczekujemy świeżych chmieli i w końcu nadchodzi ta chwila, że możemy upajać się aromatem nowych zbiorów prosto zza oceanu.
Piwo jasne, górnej fermentacji, pasteryzowane, niefiltrowane
Składniki: woda, słody (Pale Ale, karmelowy jasny, pszeniczny), chmiele (Zeus, Simcoe, Amarillo, Centennial), drożdże, dodatki (owies)
Zalecana temperatura serwowania: 10-12°C
Zalecane szkło: Craft Master One
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Piwny_Janusz
Seeshay
Chrisrks
Orzelek
Aromat: melon, żywica, białe owoce, karmel, biszkopty. Po jakimś czasie w szkle pojawiają się trawa cytrynowa i niewielkie ilości igieł sosny.
Smak: żywica, lekki karmel, dojrzałe owoce tropikalne. Goryczka albedowa, pestkowa, wysoce odczuwalna, a chwilami mocno zalegająca.