Birbant & Piwna Stopa Double Foot Job
Birbant & Piwna Stopa Double Foot Job
Birbant & Piwna Stopa Double Foot Job
% alk. 7.0
Blg 19.1
IBU 50
brak koduaddbarcode
ulubione: 1
cena: 9 zł

Double Foot Job to kolejne piwo z serii Birbant i przyjaciele. Drugie uwarzone w kolaboracji z poznańskim pubem Piwna Stopa według wspólnego pomysłu i receptury.

Składniki: woda; słody: Jęczmienny Pale Ale, Pszeniczny, Owies; chmiele: cascade, Citra, Zeus; drożdże: S-33; dodatki: kolendra, zest z pomarańczy, cytryny, limonki, rumianek.
Dodał: oranjefan - 2016-11-24 18:58:14

oceny Oceny

Użytkownicy 7,2 / ilość: 5
Goście 8,5 / ilość: 2
średnia7,57 / ilość: 7

Twoja ocena

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Bartekn
starstarstarstarstar
2016-12-11 00:34:41
Ładny aromat, czuć i słodkie owoce tropikalne, cytrusy, i nuty kolendry, i po ogrzaniu słodkie, cukierkowe motywy. Piwo trochę zbyt wodniste, woltaż świetnie ukryty. Kontra zbożowa nazbyt wyczuwalna, też pewnie przez ową wodnistość. Przyzwoite.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 7, wygląd: 7 ) 2016-12-11
awatar
Dougie_Hooy
starstarstarstarstar
2016-11-27 19:14:49
A ja dodam, że ja akurat wyczułem praktycznie wszystko w tym piwie, czego koledze dającemu 5 nie było dane, dziwne
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 8, zapach: 9, wygląd: 8 ) 2016-11-27
awatar
oranjefan
starstarstarstarstar
2016-11-24 21:52:29
Aromat adekwatny do stylu, ale z przewagą jednak stylu wywodzącego się z Belgii. Średnio intensywny, pół-wytrawny z lekko wyczuwalną pszeniczną słodowością. Na pierwszym planie przyjemne i lekko słodkawe cytrusy. Nuty zapewne pochodzą zarówno z chmieli jak i ze świeżo startych skórek cytryn, pomarańczy i limonki. W tle belgijska przyprawowość oraz lekka drożdżowość. Aromat lekki i orzeźwiający czyli taki jak Witbier powinien być.
W szkle aromat z goła odmienny. Ba, w moim odczuciu przyjemniejszy choć mający już mniej do czynienia z witbierem. Słodszy, w postaci owoców tropikalnych a także intensywnie pomarańczowej nuty. Poza tym wyczuwalna brzoskwinia, ananas?

Piwo o pomarańczowej również barwie. Opalizujące w ładny delikatny sposób. Piana niespecjalnie obfita. Ledwo niespełna 2 centymetrowa warstwa utworzyła się po nieco agresywniejszym nalewaniu. Jest drobno i średnio pęcherzykowa, dość zbita i gęsta. Piana w kolorze przybrudzonej bieli, opada w średnim tempie do cienkiej warstwy, ale pozostawia po sobie drobny ślad na szkle.

Piwo pół-słodkie, smukłe, delikatnie biszkoptowo-karmelowo słodowe, o gładkiej fakturze na którą na pewno też ma wpływ niskie wysycenie. Bardzo niskie, aż za niskie... W smaku znów domiunje dodatek świeżo startych skórek cytrusowych bowiem smak piwa przypomina nieco radlera. Radlera mocno odgazowanego, i rzecz jasna nie tak słodkiego jak koncernowe wyroby. Jest owocowo, cytrusowo, pomarańczowo. Goryczka niska, brakuje mi jej tutaj. Aftertaste pomarańczowy, delikatnie cierpki i goryczkowy. Alkohol ukryty, niewyczuwalny.

Piwo smaczne ale rozczarowujące. Wit IPA? Gdzie ta IPA skoro brakuje chmielowego aromatu i goryczki w smaku? Gdzie ten Wit skoro wysycenie prawie zerowe a i kolendry brak. Całość jednak zdominowana przez dodatek skórek owoców cytrusowych. Nie mniej jednak zagrało to w smaczny i dość aromatyczny sposób, ale spodziewałem się czegoś z goła innego.
oceny Oceny użytkownika:
5 ( smak: 4, zapach: 7, wygląd: 6 ) 2016-11-24
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010


Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach.
Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.




Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam.
Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.