Jesteś w

Czy wiesz, że...

11 marca 2007 roku, z okazji otwarcia Starego Browaru w Poznaniu, 10625 osób napiło się piwa z odlanego z brązu kufla, który mierzył ponad 5 metrów wysokości! Pojemność kufla to około 6000 litrów.

Najnowsze komentarze

Trzech Kumpli Tohungaawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Trzech Kumpli Tohunga
To piwo też nie jest soczyste, nie jest juicy, nie ma takiej faktury, jest po prostu ulepem.
2019-10-18 00:17:20
Trzech Kumpli Tohungaawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Trzech Kumpli Tohunga
Wygląd: kolor ciemny bursztyn, mocno zmętnione, ok piana i lacing
Zapach: Dlaczego? Co tu robi ten karmel? Poza nim owoce tropikalne, papaja, zielony pieprz, dużo dziwnego zielska, w tym geranium, odrobina kokosa, jakaś żywica, melon, winogrona, ale ten karmel
Smak: Piwo pełne, gładkie, wyklejające, #teamsłodyczka, całkowicie ukryty alkohol, ale ten karmel i czerwone jabłko. Nie wiem, czy tu chmielu poszło za mało, czy może wina tego karmelu, a może pełni, ale pite po Amagerze DDH 8%, który miał na bidę 20 Plato, i przy nim to piwo blado wygląda, ba, przy PIA i Taura to piwo blado wygląda, tamte piwa były chmielowymi bombami, to nie jest, to jest słodkie i niestety karmelowe + nieco jabłkowe. To nie jest złe piwo, ale jednak oczekiwania były takie, że to będzie sztos, rozwinięcie PIA i TAURA, a to im do pięt nie dorasta i i jest cofnięciem się.
2019-10-18 00:15:29
Kormoran Ciemnyawatar
StefekPijakos
starstarstarstarstar
Kormoran Ciemny
Ciemne piwo w stylowej butelce browaru Kormoran. Piana wysoka, zapach słodowy i karmelowy. W smaku ciemny lager, ale z mniejszą dominacją karmelu, a bardziej owoców. Goryczka w tle. Teraz uważam, ze 7+ to właściwa ocena.
2019-10-17 23:59:15
Amager & Marz Sabrotagedawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Amager & Marz Sabrotaged
Wygląd: Kolor pomarańczowy wręcz, bardzo mętne, ładna piana, drobna, ładny lacing
Zapach: mandarynka w płynie, klementynka, dużo owoców tropikalnych, jakaś melisa i mięta, kokos, ale nie taki typowy, raczej stare wiórki kokosowe, mleczkow kokosowe, taki kokosowo mleczny, żywice, trochę zbożowości, jakieś też nuty czerwonych owoców, ale jeszcze więcej jasnych, swoiskich, niesamowity zapach, po prostu jak sok z owoców tropikalnych z dodatkiem mięty i owoców lokalnych. W miarę ocieplania na pierwszy plan wychodzą jednak te zielone akcenty i kokos oraz w finiszu... czereśnia
Smak: w smaku jest jeszcze więcej tego kokosa, ale to takie po prostu stare wiórki kokosowe, to nie jest złe, opisuję tylko specyfikę, zielsko się też wysuwa na pierwszy plan, szałwia, mięta, melisa i... uwaga... koper, nie wiem, czy chodzi o to skojarzenie z koprem, bo piwo wydaje się nawet delikatnie słonawe. NIe jest to więc soczek jak DDH DIPA z AleBrowaru, choć coś o konsystencji soku właśnie, naprawdę piwo pełne, puszyste, juicy. Spora zbożowość, jest trochę cytrusów, ale to raczej skórki, albedo, jest mango przejrzałe, przejrzała klementynka. Dużo swojskich pestkowców typu morela, renkloda, brzoskwinia, może to drożdże London Fog (Son of the Son AleBrowaru obłędnie nimi dawało w zapachu, ale w smaku to piwo było wodnistą porażką). Goryczka mocno zalegająca, ale nie przeszkadza. W ogóle nie czuję alko przy 8% i piwie dosyć świeżym
2019-10-17 23:20:30
Warka Radler 0,0% Jabłko z Miętąawatar
aboubakar
starstarstar
Warka Radler 0,0% Jabłko z Miętą
"Piwo" mocno średnie. Zapach jest w miarę przyjemny, czuć miętę w 90%, reszta to owocowa słodycz, ja osobiście stricte nuty jabłka nie wychwyciłem. Na zapachu niestety kończą się jakiekolwiek pochwały dla tego napoju. W smaku pierwsze łyki są ok, później zaczyna dominować wręcz obrzydliwa słodycz budżetowego soku, która z czasem staje się okropnie męcząca. Nie ma to żadnych nawet przesłanek do bycia piwem, gazowany sok owocowo-miętowy. Nie dopiłem całego i raczej nigdy już tego nie zrobię. Pass
2019-10-17 23:14:37
Waszczukowe Klasyka Waszczuków Desitkaawatar
Borsuk77
starstarstarstarstar
Waszczukowe Klasyka Waszczuków Desitka
Zaskakująco dopracowana dziesiątka, jak na polskie standardy. Piwo dobrze zbalansowane - porządny chmiel i przyjemna i wyraźna goryczka, słodowa kontra przypominająca świeży chleb i do tego wzbogacające całość nuty maślane. Opisuję wrażenia z piwa kupionego w dyskoncie z datą do 23.04.2020 - wcześniej też piłem, nie dzieląc się tutaj, i wtedy piwo mnie nie urzekło. Ale ta partia akurat jest wzorcowa, jeśli ktoś lubuje się w porządnych dziesiątkach czy jedenastkach uwarzonych, uwarzonych na czeską modłę.
2019-10-17 23:08:55
Kasztelan Niepasteryzowane Świeżeawatar
Gość
Kasztelan Niepasteryzowane Świeże
Polecam - najlepsze z rana piwo kasztelana!
2019-10-17 22:59:11
Schultheiss Pilsenerawatar
Gość
Schultheiss Pilsener
Pamiętam to piwo jeszcze w małych (niskich, grubych) butelkach. Piwo podane schłodzone jest po prostu pyszne. Piłem jeszcze przed połączeniem browaru Berliner Kindl i Berlin-Schultheiss w styczniu 2006, ale mam nadzieję, że smak się nie zmienił ;)
2019-10-17 22:56:08
Manufaktura Piwna Zielny Hoppy Aleawatar
Gość
Manufaktura Piwna Zielny Hoppy Ale
Całkiem niezłe piwo za dobrą cenę Mam tylko jedną wątpliwość co do stosowanego chmielów amerykańskich w kontekście wykrytych niedawno zawartościom rakotwórczego glifosatu w amerykańskich piwach. Czy ktoś może napisać coś w tym temacie ?
2019-10-17 22:55:20
Żywiec Jasne Pełneawatar
Gość
Żywiec Jasne Pełne
Oddajcie konsumentom smak starego Namysłowa . Obecnie nie da się go wypić !!!
2019-10-17 22:30:11
Zlaty Bažant ’73awatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Zlaty Bažant ’73
Wygląd: barwa stare złoto, super piana i lacing
Zapach: zielona butelka, więc w pierwszej chwili zapach konopny, a później taki trochę suszowy, chmiel może nie najświeższy, ale go nie żałowano
Smak: smakuje przyzwoicie, pełne, słodowe, delikatnie herbatnikowe, chmielowe, to może nie jest taki typowy świeży żatecki jak w czeskich, fajna, wyraźna goryczka. Jak na koncerniaka to bardzo przyzwoite, no i sporo się różni od podstawowego bażanta, który jednak trąci pustką.
2019-10-17 22:19:12
Komes Porter Bałtyckiawatar
TomAS
starstarstarstarstar
Komes Porter Bałtycki
I oto chodzi, kolega wypił i bardzo mu smakowało "leżakowane 5 lat po terminie". A skąd to wiedział, dajmy na to wypił w 2019, patrzy data do spożycia 2014, więc ile lat leżakowane po terminie? Inna sprawa, że kolega nie podał- po jakim terminie, ale zapewne chodziło mu o termin przydatności do spożycia. Dziękuje i zamykam wątek.
2019-10-17 22:09:01
Komes Porter Bałtyckiawatar
LowcaPiw
starstar
Komes Porter Bałtycki
Proste - kupił, wrzucił do piwniczki, zapomniał o jego istnieniu, a potem sam sobie dziękował, że parę lat wcześniej to zrobił ;)
2019-10-17 22:02:20
Pinta Modern Drinkingawatar
LowcaPiw
starstar
Pinta Modern Drinking
Kolor złoty, delikatnie mętny. Piana wysoka, ale szybko opadająca z jako takim lacingiem.
Wysycenie średnie.
W smaku i aromacie potężna dawka chmielu amerykańskiego; bijące w nozdrza i kubki smakowe owoce: cytryna, grejpfrut, mango, może nawet pomelo?
Po tak intensywnym aromacie chmielowym od razu spodziewałem się wyraźnej goryczki i oczywiście się nie zawiodłem. Myślę, że można ją uznać za całkiem wysoką, może delikatnie niższą niż w Ataku Chmielu.
Wytrawne i pijalne.
Bardzo ciekawa pozycja od Pinty, zdecydowanie warta spróbowania.
2019-10-17 21:56:10
 Seth & Rileys Garage Hard Lemon Drink awatar
Holsten_SA
starstarstarstarstar
Seth & Rileys Garage Hard Lemon Drink
Lemoniada z piwem. Ma moc 4,6 volta. Może być. Fajna butelka.
2019-10-17 21:55:25
Stary Browar Kościerzyna India Pale Aleawatar
TomAS
starstarstarstarstar
Stary Browar Kościerzyna India Pale Ale
Po ponad roku, od poprzedniej degustacji skusiłem się znowu, a może coś się poprawiło? Niestety srodze się myliłem, jest nawet gorzej, bo gdzie się podziała piana???Chyba że to nowy gatunek IPABP (IndiaPaleAleBezPiany)
2019-10-17 21:54:27
Grybów Pilsweizer Pszeniczne Kwaśneawatar
Krzysiek80
starstarstarstarstar
Grybów Pilsweizer Pszeniczne Kwaśne
To piwo albo się kocha albo nienawidzi .
2019-10-17 21:31:00
Brofaktura Carte Blancheawatar
Shinodin
starstarstarstarstar
Brofaktura Carte Blanche
Piana biała, drobno i gruboziarnista, wysoka na około centymetr, skromnym wianuszkiem okalająca ścianki szkła, średnio-szybko dziurawiąca się i opadająca. Barwa jaśniejsza piaskowa idąca w stronę białego, mocno zmętnione, zupełnie nieklarowne i nieprzejrzyste. W zapachu nuty charakterystyczne dla stylu czyli skórka, pomarańczowa, kolendra, przyprawy, cytrusy oraz zioła. W smaku nieco bardziej płytko, dominuje kolendra, finisz od skórki pomarańczowej, goryczka adekwatna do stylu, nienajgorsza kontra kwaskowa, bardzo wysokie, trochę przesadzone wysycenie. Kapsel od Brofaktury, etykieta w białej kolorystyce, przyjemnie dla oka wykonana graficznie, w miarę dobrze, choć nie wyczerpująco opisana. Warka 08.10.2019. Przyzwoity i smaczny witbier, jak na Siedlecki browar jest to wyrób przynajmniej zadowalający. Gdyby nie zbyt wysokie wysycenie i spora wodnistość dałbym ocenę wyżej, a tak wystawiam 6 z plusem. Ps w moim egzemplarzu obniżony do 4,7% woltaż, a i co ciekawe brak chmielu w składzie.
2019-10-17 21:19:31
Brackie Zatecky Pilsawatar
Damcio88
starstarstarstarstar
Brackie Zatecky Pils
Dla mnie w tej cenie piwo jest ok. Jest tanie, pijalne, nie ma jakiś dziwnych, podejrzanych zapachów.
2019-10-17 21:12:45
Primátor Weizenbierawatar
Gość
Primátor Weizenbier
Potwierdzam słowa przedmówcy. Można trafić na warkę totalnie zepsutą, bez piany i kwaśną - odbiegającą od bardzo dobrego standardu tegoż piwa.
2019-10-17 20:23:36
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017

Dane producenta / importera

Bieszczadzka Wytwórnia Piwa - UrsaMaior

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Bieszczadzka Wytwórnia Piwa - UrsaMaior

 
1
2
3
 ... 
4
 
Ursa Minimalista
Ursa Minimalista
Ursa Minimalista
% alk. 3.4
Blg 9.8
brak kodu
ulubione: 1
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z Uherc Mineralnych (powiat leski, województwo podkarpackie).

URSA MINIMALISTA dzięki unikalnej kompozycji nowozelandzkich i amerykańskich odmian chmielu uwodzi oszałamiająco świeżym, owocowym aromatem i smakiem. Weź wolny i głęboki wdech nosem i odnajdź nuty pomarańczy, mandarynki, czerwonego grejpfruta i brzoskwini. Goryczka jest zdecydowana ale krótka i przyjemnie chłodząca, o posmaku kiwi, agrestu i białych winogron. I to wszystko dzięki troskliwie dobranym rodzajom słodu i chmielu! Piwo jest ekstremalnie pijalne i orzeźwiające, świetnie gasi pragnienie i jest pełne smaku mimo niskiej zawartości alkoholu.

Do stworzenia etykiety wykorzystaliśmy niezwykły obraz znanego białoruskiego artysty Alexandra Zabavchika, który kupiliśmy na aukcji na rzecz Psiej Wioski powstającej pod Przemyślem. Dodatkowo część dochodu ze sprzedaży MINIMALISTY przekazujemy na rzecz chorych i bezdomnych zwierząt. A dlaczego MINIMALISTA? Bo warto cieszyć się tym co mamy dane w obecnej chwili i starać się żyć na własnych warunkach.

MINIMALISTA idealnie pasuje do lekkich sałatek i surówek, kanapek i tostów. Świetny do potraw z soczewicy, ryżu i makaronu. Sprawdzi się do lekkich dań kuchni włoskiej, serów typu brie lub camembert. Na deser warto podać go z goframi z bitą śmietaną, sernikiem na zimno lub naleśnikami z owocami.

Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C
Woda z odwiertu “Ursa 1” w Uhercach Mineralnych, z naturalnie występującymi substancjami mineralnymi.
Piwo uwarzone dzięki energii słońca wykorzystywanej w Ursa Maior.
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 2    oceny Średnia ocena: 8/10
Dodał: Piwosz92 - 2019-04-14 13:21:45
Ursa Rejwach
Ursa Rejwach
Ursa Rejwach
% alk. 4.6
Blg 12.0
brak kodu
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z Uhercy Mineralnych (powiat leski, województwo podkarpackie).

Dzięki autorskiej recepturze URSA REJWACH to świetnie pijalne piwo o smaku i aromacie dojrzałych pomarańczy, uzupełnionym nutą chłodzącej mięty i sosnowo-żywicznym posmakiem jagód jałowca. Całość dopełnia krótka, przyprawowa goryczka charakterystyczna dla piw belgijskich.

Nazwą piwa Rejwach nawiązujemy do dawnych, wielokulturowych miejscowości w Bieszczadach. Kiedyś tętniły życiem, tam robiono interesy i zakupy. Teraz poprosiliśmy naszych fanów na profilu facebook.com/CentrumUrsaMaior o podanie swoich ulubionych miejsc z krótkim objaśnieniem. W ten sposób powstał unikalny przewodnik, który został uwieczniony na etykietach Rejwachu. Dzięki nim i najnowszej technologii druku do Waszego losowego wyboru jest ponad 100 wersji etykiet niniejszego piwa!

Pasuje do lekkich sałatek i surówek, grillowanych warzyw i ryb, dań z ryżem i makaronem, serów typu bundz i mozzarella. Na deser warto podać je do sernika na zimno czy tarty z owocami.

Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, suszona skórka pomarańczy, szyszkojagody jałowca, liście mięty, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Piwosz92 - 2018-12-03 21:08:41
Ursa Purpurat Z Bieszczad
Ursa Purpurat Z Bieszczad
Ursa Purpurat Z Bieszczad
% alk. 5.3
Blg 13.3
brak kodu
ulubione: 1
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z miejscowości Uherce Mineralne (powiat leski, województwo podkarpackie).

URSA PURPURAT Z BIESZCZAD to bursztynowe, pełne piwo nawiązujące do klasycznych, brytyjskich “ales”. Dominuje w nim słodowość, doprawiona zdecydowanym smakiem i aromatem dojrzałych pomarańczy pochodzącymi od brytyjskich odmian chmielu. Na finiszu wyczuwalna jest lekka, ziołowo-żywiczna goryczka.

PURPURAT Z BIESZCZAD przypomni Ci, że warto iść własną drogą, szukać prawdziwych przyjaciół i autentycznych opowieści.

Świetnie pasuje do zapiekanych warzyw i potraw z roślin strączkowych. Idealne do potraw kuchni meksykańskiej i indyjskiej. Sprawdzi się w towarzystwie deserów takich jak naleśniki z dżemem pomarańczowym albo jabłecznik z rodzynkami.

Piwo niepasteryzowane
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7,5/10
Dodał: Piwosz92 - 2018-10-28 10:50:40
Ursa Dziki Kot z Berehów
Ursa Dziki Kot z Berehów
Ursa Dziki Kot z Berehów
% alk. 6.0
Blg 15.5
brak kodu
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z miejscowości Uherce Mineralne (powiat leski, województwo podkarpackie).

URSA DZIKI KOT Z BEREHÓW dzięki uważnie dobranym odmianom chmielu charakteryzuje się niezwykle świeżym aromatem i smakiem, w których wyczuwalne są nuty złotego melona, cytryny i kandyzowanego ananasa. Specjalna kompozycja słodów tworzy wyjątkowy smak ciasteczkowo-miodowy. Wytrawny finisz podkreśla krótka, ziołowa goryczka.

Na etykiecie wykorzystano pracę niezwykle uzdolnionej, kilkunastoletniej Karoliny Oczkowskiej, podopiecznej Stowarzyszenia na Rzecz Dzieci z Chorobą Nowotworową “Koliber”. Dzieła Karoliny są rozchwytywane na aukcjach i zdobią piwa Ursa Maior w celu czynienia dobra. Z każdej butelki 50 groszy przekazujemy na pomaganie dzieciom i ich rodzicom.

Skąd Dziki Kot i czemu z Berehów? Bo to krewniak rysia i żbika – autentycznych dzikich bieszczadzkich kotów. Pięknych, tajemniczych i niepokornych. A Berehy to jedna z legendarnych miejscowości, położona w ścisłym centrum Bieszczad. Była świadkiem wysiedleń rdzennych mieszkańców, a dziś to idealny punkt wypadowy na połoniny.

Kot świetnie pasuje do dań średnio pełnych, np. makaronów, zapiekanek i pizzy. Warto Kota spróbować je z dojrzałymi serami typu cheddar, parmezan, a także wszelakiego rodzaju serami owczymi i kozimi. Na słodko Dziki Kot świetnie komponuje się z sernikiem, szarlotką, ciastem drożdżowym lub naleśnikami z serem.

Piwo niepasteryzowane
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: Piwosz92 - 2018-08-27 08:58:36
Ursa Czarodziejska Góra
Ursa Czarodziejska Góra
Ursa Czarodziejska Góra
% alk. 4.1
Blg 11.3
brak kodu
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z miejscowości Uherce Mineralne (powiat leski, województwo podkarpackie).

URSA CZARODZIEJSKA GÓRA to lekkie piwo o przyjemnym słodowo-chmielowym aromacie i smaku. Dzięki specjalnej kompozycji słodów oraz brytyjskich odmian chmielu, odnajdziesz w nim nuty suszonych owoców – jabłek, gruszek i pomarańczy, pomieszane z aromatami toffi i biszkoptu. Półwytrawny finisz z delikatną, ziołowo-żywiczną goryczką sprawia, że piwo jest orzeźwiające i skutecznie gasi pragnienie.

Grafika nawiązuje do fotografii Andrzeja i Katarzyny Mycyk, założycieli legendarnego “Mycykowego Działu”. To bieszczadzkie Shangri-La, świadek burzliwej historii, a jednocześnie tytuł mistrzowskiego tomu poezji Jana Szelca wydanego staraniem Ursa Maior. Samo piwo dedykujemy ludziom z wizją i odwagą do jego realizacji.

Piwo niepasteryzowane
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 6,25/10
Dodał: Piwosz92 - 2018-08-27 08:58:18
Ursa Drapieżnik
Ursa Drapieżnik
Ursa Drapieżnik
% alk. 5.0
Blg 11.9
brak kodu
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z miejscowości Uherce Mineralne (powiat leski, województwo podkarpackie).

URSA DRAPIEŻNIK to jasne piwo górnej fermentacji. Charakteryzuje się świeżym aromatem i smakiem mieszanki owoców cytrusowych i tropikalnych – żółtego grejpfruta, cytryny, melona i ananasa. Zdecydowana owocowo – ziołowa goryczka przyjemnie orzeźwia i odświeża. Piwo jest ekstremalnie pijalne i świetnie gasi pragnienie.

Ale URSA DRAPIEŻNIK nie tylko świetnie smakuje! Dochód z jego sprzedaży będzie wspierać Pogotowie dla Niedźwiedzi. W tym unikalnym miejscu, prowadzonym przez Ośrodek Rehabilitacji Zwierząt Chronionych w Przemyślu, niedźwiedzie po przejściach będą profesjonalnie leczone i zwracane bieszczadzkiej przyrodzie.

Pasuje do lekkich przekąsek, kanapek, sałatek i surówek. Idealne do potraw z ziemniakami, ryżem i makaronem, tarty, lekkich dań kuchni włoskiej, serów typu gouda czy ementaler. Na deser warto podać je z keksem, sernikiem lub tortem bezowym.

Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 7,33/10
Dodał: Piwosz92 - 2018-08-27 08:58:00
Ursa Bieszczadzcy Mocarze
Ursa Bieszczadzcy Mocarze
Ursa Bieszczadzcy Mocarze
% alk. 7.0
Blg 16.5
brak kodu
URSA BIESZCZADZCY MOCARZE to mocne i złożone piwo o delikatnym słodowo-biszkoptowym aromacie i smaku dopełnionym subtelnymi nutami pomarańczy, cytryn i cynamonu. Półwytrawny finisz z lekką, przyprawową goryczką sprawia, że piwo jest doskonale zbalansowane i świetnie pijalne a do tego przyjemnie rozgrzewające.

Na czterech różnych etykietach BIESZCZADZKICH MOCARZY wykorzystaliśmy mistrzowskie zdjęcia autorstwa Mateusza Matysiaka, a dochód ze sprzedaży piwa wspiera ochronę tych wspaniałych zwierząt w miejscu, gdzie jest ich dom.

Piwo URSA BIESZCZADZCY MOCARZE pasuje do bogatych i pełnych potraw z grilla, pieczonych i smażonych, frytek, pikantnych zapiekanek oraz tłustych, gęstych serów typu brie. Świetnie komponuje się z tartą cytrynową, keksem lub sernikiem.

Rekomendowana temperatura serwowania: 12-14°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże, skórka słodkiej pomarańczy, skórka cytryny, kora cynamonu.

Osad na dnie butelki jest cechą naturalną.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: PostrachLasu - 2017-07-31 08:34:14
Ursa Maior Sen Bieszczadnika
Ursa Maior Sen Bieszczadnika
Ursa Maior Sen Bieszczadnika
% alk. 6.0
Blg 16.0
brak kodu
URSA SEN BIESZCZADNIKA
Piwo w stylu Belgian Wild & Sour IPA
Ekstrakt 16% wag. , alkohol 6% obj.

URSA SEN BIESZCZADNIKA to niecodzienne, piwne zjawisko – zaskakujące i wyjątkowo smakowite. Charakteryzuje się rześkim i świeżym aromatem owoców cytrusowych – żółtego grejpfruta, cytryny i limonki pochodzącym od wielu odmian chmielu. Zdecydowana owocowo – ziołowa goryczka jest przyjemnie wzmocniona naturalną kwaskowatością. Degustacja Snu Bieszczadnika przyniesie Wam doznania, o których nawet Wam się nie śniło. SEN BIESZCZADNIKA to faza REM w płynie i do tego na jawie. . .

Pasuje do dań lekkich i średnio złożonych – makaronów, zapiekanek warzywnych, pizzy, dojrzałych serów typu brie czy pleśniowych typu gorgonzola. Na słodko pasuje do deserów z owocami – sernika z brzoskwiniami, budyniu waniliowego z mango i innych bardzo słodkich rarytasów.

Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże, bakterie kwasu mlekowego, dzikie drożdże WyeastBrettanomyces bruxellensis™.
Osad na dnie jest cechą naturalną.

Na etykiecie wykorzystano pracę niezwykle uzdolnionej, 14 letniej Karoliny Oczkowskiej, podopiecznej Stowarzyszenia na Rzecz Dzieci z Chorobą Nowotworową KOLIBER. Obraz był prezentowany podczas charytatywnej aukcji obrazów Stowarzyszenia i Ursa Maior w 2016 roku.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 6,86/10
Dodał: PostrachLasu - 2017-07-17 08:38:38
Ursa Maior Carynki z Caryńskiej
Ursa Maior Carynki z Caryńskiej
Ursa Maior Carynki z Caryńskiej
% alk. 5.2
Blg 13.0
brak kodu
To jasne, odświeżające piwo górnej fermentacji. Posiada niezwykle bogaty aromat oraz smak uzyskany dzięki zastosowaniu specjalnej kompozycji różnych odmian chmielu i słodu. Można w nim odnaleźć nuty cytrusów, świeżej brzoskwini, gałki muszkatołowej, jałowca, a wszystko to w tostowo-biszkoptowej podbudowie słodowej. Finisz jest półwytrawny z krótką, korzenną goryczką.

Skąd CARYNKI? To małe polanki na stokach bieszczadzkich masywów, we wrześniu i październiku rozgrzane słońcem i intensywnie pachnące przeróżnymi ziołami. Jednocześnie nieco już uśpione w oczekiwaniu zimy. Skojarzyły się nam z dziewczynkami z obrazu Karoliny Oczkowskiej Dziewczyny z rudymi włosami pasującymi do urzekających jesiennych kolorów w Bieszczadach. Takich jak na Połoninie Caryńskiej.

Pasuje do sałatek z majonezem, zapiekanek, smażonych warzyw, dań włoskich – makaronów i pizzy. Pyszne z serami typu gouda, radamer, brie. Idealne do ciast biszkoptowych, pączków, naleśników z serem.

Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.

Osad na dnie butelki jest cechą naturalną. Zalecamy przelać piwo do szkła wraz z osadem.

Na etykiecie wykorzystano pracę niezwykle uzdolnionej, 14-letniej Karoliny Oczkowskiej, podopiecznej Stowarzyszenia na Rzecz Dzieci z Chorobą Nowotworową KOLIBER. Obraz powstał w cyklu Obrazy z Izolatki, objętego patronatem Ursa Maior i był prezentowany podczas charytatywnej aukcji w 2016 roku.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7,38/10
Dodał: Brodzisław - 2017-07-11 09:00:11
Ursa Dwa Grzeszne Misie
Ursa Dwa Grzeszne Misie
Ursa Dwa Grzeszne Misie
% alk. 5.6
Blg 16.0
brak kodu
Ursa Dwa Grzeszne Misie to unikalne połączenie smaków typowych dla belgijskich piw klasztornych oraz piw pszenicznych. Charakteryzuje się złożonym smakiem i aromatem. Dominuje w nim tostowo-owocowa słodowość, która balansowana jest przez charakterystyczny bananowo-goździkowy finisz uzyskany dzięki użyciu szczepów drożdży używanych do fermentacji piw pszenicznych.

Pasuje do dań złożonych i pełnych - smażonych i pieczonych mięs, warzyw, grzybów, dojrzałych i tłustych serów. Idealne do zapiekanek, zawiesistych dań z makaronem oraz burgerów. Na słodko pasuje do czekoladowych trufli, tortu orzechowego i innych słodkich deserów.

Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.

Osad na dnie butelki jest cechą naturalną. Zalecamy przelać piwo do szkła wraz z osadem.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 6,33/10
Dodał: Nicks13 - 2016-10-01 16:35:26
 
1
2
3
 ... 
4
 
wykonanie choruzy.pl © 2010