Jesteś w

Czy wiesz, że...

W Niemczech każdego dnia przez 15 lat można pić inne piwo. 1352 niemieckie browary warzą około 5500 różnych piw.

Najnowsze komentarze

Raduga Kings Of The Sunawatar
prisoner
starstarstarstarstar
Raduga Kings Of The Sun
Aromat bardzo przyjemny owocowy, miodowy, kwiatowy. W smaku też przyjemnie owocowe, nuty żywiczne i lekka , może za niska goryczka o profilu cytrusowo - ziołowym.
2020-04-09 23:09:34
Trzech Kumpli Pan IPAni Tripleawatar
oranjefan
starstarstarstarstar
Trzech Kumpli Pan IPAni Triple
W aromacie w moim odczuciu coś z kokosa, landrynek, bardzo słodkich i mega dojrzałych owoców tropikalnych - papaja, mango, ananas, brzoskwinia.

Gęste, treściwe, ale słodowosć nie jest tutaj na pierwszym planie a mocno owocowe, soczyste chmielowe posmaki. Sok multiwitamina ale o wiele bardziej gęsty i treściwy. Tropikalne smoothie. Goryczka wyczuwalna, kontruje słodycz i pełnię.

Gęste i treściwe smoothie z owoców tropikalnych wspartych posmakiem i aromatem kokosa i landrynek. Alkohol perfekcyjnie ukryty, całość swoją gęstością przypomina barley wine, ale słodowości tutaj jest niewiele. Całość to potężna dawka owoców tropikalnych, skontrowana przyjemna goryczką.
2020-04-09 22:17:23
Somersby Blackberryawatar
beermaster
starstar
Somersby Blackberry
Wolał bym sobie kupić normalnie arbuza niż pić to coś
2020-04-09 22:02:21
Miłosław Bezalkoholowe IPAawatar
Gość
Miłosław Bezalkoholowe IPA
Pamiętajmy, że oceniamy piwo bezalkoholowe, więc relatywnie do gatunku - naprawdę bardzo, bardzo dobre. Do tego, całkiem ciekawe jako piwo.
2020-04-09 21:33:14
Grodzisk Bezalkoholowe Mango Aleawatar
luke123
starstarstarstarstar
Grodzisk Bezalkoholowe Mango Ale
Warka z datą 28.02.2021.

Wśród składników na butelce nie widzę soku śliwkowego.

Wygląd: Ciemno żółte, zmętnione, piana koloru białego delikatnie przybrudzonego, dość obfita, ale głównie ze średnich oczek, które po jakimś czasie dziuarawią się i pozostają bardzo trwałe resztki piany.

Aromat: Bardzo owocowy. Dominuje chyba marakuja i cytrusowe calamansi. Mango również bardzo wyraźne, nie trzeba wytężać nosa, żeby wyczuć. Chmielowość także wyczuwalna. Jakieś słody i minimalnie trawa w tle.

Smak: Lekkie, ale nie jest wodniste, ma jakieś ciało. Wysycenie średnie. Goryczka niska, ale jest i to dość wyraźna, co dobrze kontruje, bo słodkie. Ale słodycz owocowa, nie landrynkowa/sztuczna i nie za wysoka, tak w sam raz. Jest też trochę kwaskowate od marakui i calamansi. Słodycz, goryczka i kwaśność fantastycznie ze sobą współgrają. Bardzo orzeźwiające, takie świeże soczyste owoce. Może lekko w smaku czuć brzeczkę, ale nieprzesadnie. Turbopijalne, po chwili nie ma nic w szkle!

Super! Idealne na cieplejsze dni. Browar z tradycjami i potrafiący nowofalowe.
2020-04-09 20:47:21
Pinta Modern Drinkingawatar
Gandalfino
starstarstarstarstar
Pinta Modern Drinking
Z wyglądu lager. Troszku przymglony.
W aromacie egzotyka, cytrusy.
Słodowo owocowe. Wytrawne.
I konkret goryczka.
2020-04-09 20:33:45
Perlenbacher Premium Pilsawatar
Gość
Perlenbacher Premium Pils
I tutaj właśnie jest bez konkurencji. Polskie piwo też mogło by być choć trochę gorzkie.
2020-04-09 20:30:03
Funky Fluid & Maltgarden Up Aboveawatar
Gość
Funky Fluid & Maltgarden Up Above
Funky Fluid & Maltgarden Up Above (Hazy IPA)_23.03.2021

Barwa słomkowa, mętne. Aromat świetny, świeże białe owoce i cytrusy. W smaku rześkie i soczyste, nie za słodkie, goryczka bardzo fajna, niezwykła gładkość, zero alkoholu.
Dla mnie bardzo dobre i niesamowicie pijalne, lepsze niż Down Under.
2020-04-09 20:26:30
Namysłów Złoty Denar Chmielowyawatar
Gość
Namysłów Złoty Denar Chmielowy
Co się stało że Złotym Denarem? Od styczni tego roku nie mogę go nigdzie dostać, zawsze w piątek po pracy kupowałem w Dino zgrzewkę na weekend. Nie ma go ani w żadnym Dino, nie ma go w Selgrosie, w innych sklepach też brak:( awaryjnie zastąpiłem go Perłą Chmielową no ale nie oszukujmy się... Złoty Denar to Złoty Denar :)
2020-04-09 20:12:47
Maryensztadt #1 Projekt 30awatar
Shinodin
starstarstarstarstar
Maryensztadt #1 Projekt 30
Piana praktycznie żadna, beżowa drobnoziarnista, dziurawiąca się momentalnie po przelaniu piwa z butelki do szkła i nie pozostająca pod zupełnie żadną postacią, następstwem czego brak lacingu. Barwa ciemniejsza rubinowa wręcz czarna, stosunkowo klarowne i przejrzyste, nieznacznie tylko zmętnione. W zapachu nuty karmelowe, palone oraz miodowe akcenty, suszone owoce, kawa wraz z deserową czekoladą, czuć, że jest to produkt wytrawny, degustacyjny. W smaku niesamowicie słodkie, gęste i oleiste, chyba nie spodziewałem się aż takiej miodowej słodyczy połączonej z wonią suszonych owoców, świetnie zamaskowany alkohol wyraźnie jednak rozgrzewający przełyk, finisz karmelowy z subtelną paloną nutką, goryczka adekwatna do stylu, lekka kontra kwaskowa, multum ciała, wysycenie na niskim poziomie praktycznie bez. Otwarcie z eleganckim korkiem, nietypowa butelka stylowo oklejona z dodatkowo doczepionymi karteczkami informującymi o przymiotach tego piwa i tak u mnie nie 9 a 10,5% woltażu. Data rozlewu 20.01.2017. Leżakowałem bagatela ponad 3 lata, dłuższy leżak raczej nie miał sensu. Bardziej niż imperialny porter bałtycki piwo przypomina mi Barley Winea jest w opór wytrawnie słodkie, miodowe z wyraźnym akcentem suszonych owoców. Gęste, pełne, wyklejające podniebienie i rozgrzewające przełyk. Wybitnie degustacyjne, doznania smakowe niecodzienne, ale ta słodycz... no ciut przeciągnięta i tylko dlatego wystawiam 8 z plusem a nie 9 gdyż piwo jest arcyciekawe. Brawo Maryensztadt, warto było tyle czekać.
2020-04-09 20:11:10
Budweiserawatar
inkub1986
star
Budweiser
14 dziennie schodziło w wolne dni. Moje ulubione piwo na emigracji na wyspach. Piłeś jak wodę, kace baardzo rzadko. Smak niezmienny zero kombinowania z warkami.
2020-04-09 20:10:29
Carlsberg Exportawatar
inkub1986
star
Carlsberg Export
1209 rok założenia - browar Lwówek. Najstarszy browar w Polsce i jeden ze starszych w Europie i gdzie on jest? Nie ma. Są Harnasie, Carlsbergi i Heinekeny powstałe 600 lat później.
2020-04-09 20:03:55
Nepomucen LoveLasawatar
Lukasz
starstarstarstarstar
Nepomucen LoveLas
Aromat piwa nie zaskoczy tych, co pili Forest IPA i For.Rest. Tutaj nawet nie jest tak intensywny, co pewnie wynika z mocy piwa. Przyjemne, leśne aromaty i dużo żywicy. Solidnie podbudowane słodowością. Piwo bardzo delikatnie zmętnione. Piana kremowa w strukturze, drobne ziarno. Jest wysoka i trwała. W smaku rządzi żywica, a im głębiej w las, tym więcej drzew. Jak na triple jest bardzo pijalne, alkoholu nie czuć, wysycone dość mocno. Smaczne, lecz już bez tego wow. Moim zdaniem można było dać więcej - zarówno jeśli chodzi o parametry i dodatki leśne.
2020-04-09 19:24:24
Miłosław Chmielowy Lagerawatar
Lukaszndm
starstarstarstarstar
Miłosław Chmielowy Lager
Kolor mocno bursztynowy, piana drobna opada powoli, mocno wyczuwalne nuty chmielowe i goryczka na dobrym poziomie .Jak dla mnie bardzo dobre piwo - polecam spróbować.
2020-04-09 19:02:56
Namysłów Pilsawatar
Gość
Namysłów Pils
Naprawdę dobre piwko
2020-04-09 18:22:36
Maryensztadt Nevermind Vol.2awatar
ArdianK
starstarstarstarstar
Maryensztadt Nevermind Vol.2
Cudowny wygląd, niska piana i bardzo głęboki smak. Warto spróbować
2020-04-09 18:11:56
Głubczyce Sudeckieawatar
Gość
Głubczyce Sudeckie
Średniak. Bardzo podobne do tyskiego.
2020-04-09 18:10:12
Lech Premiumawatar
Gość
Lech Premium
ale bomba
2020-04-09 18:01:11
Hoppy Beaver Essence of Hoppiness No.4awatar
zbieraczek
starstarstarstarstar
Hoppy Beaver Essence of Hoppiness No.4
Piany praktycznie brak, delikatny kożuszek na samym początku.
Barwa zmętniona, prawie rubinowy, miedziane akcenty.
Zapach intensywny, słodkawy, nuty żytniej whiskey dość wyraźne, bardzo ładnie zaznaczone, suszone owoce w tle.
Smak: wysycenie niskie+, goryczka minimalna, wyraźnie mocne,, dość gęste, rozgrzewa już od początku, przyjemne nuty suszonych owoców na początku przechodzą w wyraźne akcenty żytniej whiskey(Old Watermilla nie miałem okazji próbować, ale większość żytnich posiada bardzo bogaty bukiet co uwidacznia się też w tym piwie), delikatna słodycz łagodzi moc piwa i nuty użytej whiskey, sporo słodowości, trochę samej beczki, posmak gęstego, owocowego likieru na końcu
2020-04-09 17:34:13
Jabłonowo Mocne Eksportowe awatar
Gość
Jabłonowo Mocne Eksportowe
Dobre piwo z Polskiego browaru.Koncerniaki przy tym to g****o
2020-04-09 16:08:25
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017

Dane producenta / importera

Bieszczadzka Wytwórnia Piwa - UrsaMaior

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Bieszczadzka Wytwórnia Piwa - UrsaMaior

 
1
2
3
 ... 
4
 
Ursa Minimalista
Ursa Minimalista
Ursa Minimalista
% alk. 3.4
Blg 9.8
ulubione: 1
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z Uherc Mineralnych (powiat leski, województwo podkarpackie).

URSA MINIMALISTA dzięki unikalnej kompozycji nowozelandzkich i amerykańskich odmian chmielu uwodzi oszałamiająco świeżym, owocowym aromatem i smakiem. Weź wolny i głęboki wdech nosem i odnajdź nuty pomarańczy, mandarynki, czerwonego grejpfruta i brzoskwini. Goryczka jest zdecydowana ale krótka i przyjemnie chłodząca, o posmaku kiwi, agrestu i białych winogron. I to wszystko dzięki troskliwie dobranym rodzajom słodu i chmielu! Piwo jest ekstremalnie pijalne i orzeźwiające, świetnie gasi pragnienie i jest pełne smaku mimo niskiej zawartości alkoholu.

Do stworzenia etykiety wykorzystaliśmy niezwykły obraz znanego białoruskiego artysty Alexandra Zabavchika, który kupiliśmy na aukcji na rzecz Psiej Wioski powstającej pod Przemyślem. Dodatkowo część dochodu ze sprzedaży MINIMALISTY przekazujemy na rzecz chorych i bezdomnych zwierząt. A dlaczego MINIMALISTA? Bo warto cieszyć się tym co mamy dane w obecnej chwili i starać się żyć na własnych warunkach.

MINIMALISTA idealnie pasuje do lekkich sałatek i surówek, kanapek i tostów. Świetny do potraw z soczewicy, ryżu i makaronu. Sprawdzi się do lekkich dań kuchni włoskiej, serów typu brie lub camembert. Na deser warto podać go z goframi z bitą śmietaną, sernikiem na zimno lub naleśnikami z owocami.

Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C
Woda z odwiertu “Ursa 1” w Uhercach Mineralnych, z naturalnie występującymi substancjami mineralnymi.
Piwo uwarzone dzięki energii słońca wykorzystywanej w Ursa Maior.
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 2    oceny Średnia ocena: 8/10
Dodał: Piwosz92 - 2019-04-14 13:21:45
Ursa Rejwach
Ursa Rejwach
Ursa Rejwach
% alk. 4.6
Blg 12.0
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z Uhercy Mineralnych (powiat leski, województwo podkarpackie).

Dzięki autorskiej recepturze URSA REJWACH to świetnie pijalne piwo o smaku i aromacie dojrzałych pomarańczy, uzupełnionym nutą chłodzącej mięty i sosnowo-żywicznym posmakiem jagód jałowca. Całość dopełnia krótka, przyprawowa goryczka charakterystyczna dla piw belgijskich.

Nazwą piwa Rejwach nawiązujemy do dawnych, wielokulturowych miejscowości w Bieszczadach. Kiedyś tętniły życiem, tam robiono interesy i zakupy. Teraz poprosiliśmy naszych fanów na profilu facebook.com/CentrumUrsaMaior o podanie swoich ulubionych miejsc z krótkim objaśnieniem. W ten sposób powstał unikalny przewodnik, który został uwieczniony na etykietach Rejwachu. Dzięki nim i najnowszej technologii druku do Waszego losowego wyboru jest ponad 100 wersji etykiet niniejszego piwa!

Pasuje do lekkich sałatek i surówek, grillowanych warzyw i ryb, dań z ryżem i makaronem, serów typu bundz i mozzarella. Na deser warto podać je do sernika na zimno czy tarty z owocami.

Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, suszona skórka pomarańczy, szyszkojagody jałowca, liście mięty, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Piwosz92 - 2018-12-03 21:08:41
Ursa Purpurat Z Bieszczad
Ursa Purpurat Z Bieszczad
Ursa Purpurat Z Bieszczad
% alk. 5.3
Blg 13.3
ulubione: 1
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z Uherzec Mineralnych (powiat leski, województwo podkarpackie).

URSA PURPURAT Z BIESZCZAD to bursztynowe, pełne piwo nawiązujące do klasycznych, brytyjskich “ales”. Dominuje w nim słodowość, doprawiona zdecydowanym smakiem i aromatem dojrzałych pomarańczy pochodzącymi od brytyjskich odmian chmielu. Na finiszu wyczuwalna jest lekka, ziołowo-żywiczna goryczka.

PURPURAT Z BIESZCZAD przypomni Ci, że warto iść własną drogą, szukać prawdziwych przyjaciół i autentycznych opowieści.

Świetnie pasuje do zapiekanych warzyw i potraw z roślin strączkowych. Idealne do potraw kuchni meksykańskiej i indyjskiej. Sprawdzi się w towarzystwie deserów takich jak naleśniki z dżemem pomarańczowym albo jabłecznik z rodzynkami.

Piwo niepasteryzowane
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7,5/10
Dodał: Piwosz92 - 2018-10-28 10:50:40
Ursa Dziki Kot z Berehów
Ursa Dziki Kot z Berehów
Ursa Dziki Kot z Berehów
% alk. 6.0
Blg 15.5
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z miejscowości Uherce Mineralne (powiat leski, województwo podkarpackie).

URSA DZIKI KOT Z BEREHÓW dzięki uważnie dobranym odmianom chmielu charakteryzuje się niezwykle świeżym aromatem i smakiem, w których wyczuwalne są nuty złotego melona, cytryny i kandyzowanego ananasa. Specjalna kompozycja słodów tworzy wyjątkowy smak ciasteczkowo-miodowy. Wytrawny finisz podkreśla krótka, ziołowa goryczka.

Na etykiecie wykorzystano pracę niezwykle uzdolnionej, kilkunastoletniej Karoliny Oczkowskiej, podopiecznej Stowarzyszenia na Rzecz Dzieci z Chorobą Nowotworową “Koliber”. Dzieła Karoliny są rozchwytywane na aukcjach i zdobią piwa Ursa Maior w celu czynienia dobra. Z każdej butelki 50 groszy przekazujemy na pomaganie dzieciom i ich rodzicom.

Skąd Dziki Kot i czemu z Berehów? Bo to krewniak rysia i żbika – autentycznych dzikich bieszczadzkich kotów. Pięknych, tajemniczych i niepokornych. A Berehy to jedna z legendarnych miejscowości, położona w ścisłym centrum Bieszczad. Była świadkiem wysiedleń rdzennych mieszkańców, a dziś to idealny punkt wypadowy na połoniny.

Kot świetnie pasuje do dań średnio pełnych, np. makaronów, zapiekanek i pizzy. Warto Kota spróbować je z dojrzałymi serami typu cheddar, parmezan, a także wszelakiego rodzaju serami owczymi i kozimi. Na słodko Dziki Kot świetnie komponuje się z sernikiem, szarlotką, ciastem drożdżowym lub naleśnikami z serem.

Piwo niepasteryzowane
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: Piwosz92 - 2018-08-27 08:58:36
Ursa Czarodziejska Góra
Ursa Czarodziejska Góra
Ursa Czarodziejska Góra
% alk. 4.1
Blg 11.3
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z miejscowości Uherce Mineralne (powiat leski, województwo podkarpackie).

URSA CZARODZIEJSKA GÓRA to lekkie piwo o przyjemnym słodowo-chmielowym aromacie i smaku. Dzięki specjalnej kompozycji słodów oraz brytyjskich odmian chmielu, odnajdziesz w nim nuty suszonych owoców – jabłek, gruszek i pomarańczy, pomieszane z aromatami toffi i biszkoptu. Półwytrawny finisz z delikatną, ziołowo-żywiczną goryczką sprawia, że piwo jest orzeźwiające i skutecznie gasi pragnienie.

Grafika nawiązuje do fotografii Andrzeja i Katarzyny Mycyk, założycieli legendarnego “Mycykowego Działu”. To bieszczadzkie Shangri-La, świadek burzliwej historii, a jednocześnie tytuł mistrzowskiego tomu poezji Jana Szelca wydanego staraniem Ursa Maior. Samo piwo dedykujemy ludziom z wizją i odwagą do jego realizacji.

Piwo niepasteryzowane
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 6,25/10
Dodał: Piwosz92 - 2018-08-27 08:58:18
Ursa Drapieżnik
Ursa Drapieżnik
Ursa Drapieżnik
% alk. 5.0
Blg 11.9
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z miejscowości Uherce Mineralne (powiat leski, województwo podkarpackie).

URSA DRAPIEŻNIK to jasne piwo górnej fermentacji. Charakteryzuje się świeżym aromatem i smakiem mieszanki owoców cytrusowych i tropikalnych – żółtego grejpfruta, cytryny, melona i ananasa. Zdecydowana owocowo – ziołowa goryczka przyjemnie orzeźwia i odświeża. Piwo jest ekstremalnie pijalne i świetnie gasi pragnienie.

Ale URSA DRAPIEŻNIK nie tylko świetnie smakuje! Dochód z jego sprzedaży będzie wspierać Pogotowie dla Niedźwiedzi. W tym unikalnym miejscu, prowadzonym przez Ośrodek Rehabilitacji Zwierząt Chronionych w Przemyślu, niedźwiedzie po przejściach będą profesjonalnie leczone i zwracane bieszczadzkiej przyrodzie.

Pasuje do lekkich przekąsek, kanapek, sałatek i surówek. Idealne do potraw z ziemniakami, ryżem i makaronem, tarty, lekkich dań kuchni włoskiej, serów typu gouda czy ementaler. Na deser warto podać je z keksem, sernikiem lub tortem bezowym.

Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 7,33/10
Dodał: Piwosz92 - 2018-08-27 08:58:00
Ursa Bieszczadzcy Mocarze
Ursa Bieszczadzcy Mocarze
Ursa Bieszczadzcy Mocarze
% alk. 7.0
Blg 16.5
URSA BIESZCZADZCY MOCARZE to mocne i złożone piwo o delikatnym słodowo-biszkoptowym aromacie i smaku dopełnionym subtelnymi nutami pomarańczy, cytryn i cynamonu. Półwytrawny finisz z lekką, przyprawową goryczką sprawia, że piwo jest doskonale zbalansowane i świetnie pijalne a do tego przyjemnie rozgrzewające.

Na czterech różnych etykietach BIESZCZADZKICH MOCARZY wykorzystaliśmy mistrzowskie zdjęcia autorstwa Mateusza Matysiaka, a dochód ze sprzedaży piwa wspiera ochronę tych wspaniałych zwierząt w miejscu, gdzie jest ich dom.

Piwo URSA BIESZCZADZCY MOCARZE pasuje do bogatych i pełnych potraw z grilla, pieczonych i smażonych, frytek, pikantnych zapiekanek oraz tłustych, gęstych serów typu brie. Świetnie komponuje się z tartą cytrynową, keksem lub sernikiem.

Rekomendowana temperatura serwowania: 12-14°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże, skórka słodkiej pomarańczy, skórka cytryny, kora cynamonu.

Osad na dnie butelki jest cechą naturalną.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: PostrachLasu - 2017-07-31 08:34:14
Ursa Maior Sen Bieszczadnika
Ursa Maior Sen Bieszczadnika
Ursa Maior Sen Bieszczadnika
% alk. 6.0
Blg 16.0
URSA SEN BIESZCZADNIKA
Piwo w stylu Belgian Wild & Sour IPA
Ekstrakt 16% wag. , alkohol 6% obj.

URSA SEN BIESZCZADNIKA to niecodzienne, piwne zjawisko – zaskakujące i wyjątkowo smakowite. Charakteryzuje się rześkim i świeżym aromatem owoców cytrusowych – żółtego grejpfruta, cytryny i limonki pochodzącym od wielu odmian chmielu. Zdecydowana owocowo – ziołowa goryczka jest przyjemnie wzmocniona naturalną kwaskowatością. Degustacja Snu Bieszczadnika przyniesie Wam doznania, o których nawet Wam się nie śniło. SEN BIESZCZADNIKA to faza REM w płynie i do tego na jawie. . .

Pasuje do dań lekkich i średnio złożonych – makaronów, zapiekanek warzywnych, pizzy, dojrzałych serów typu brie czy pleśniowych typu gorgonzola. Na słodko pasuje do deserów z owocami – sernika z brzoskwiniami, budyniu waniliowego z mango i innych bardzo słodkich rarytasów.

Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże, bakterie kwasu mlekowego, dzikie drożdże WyeastBrettanomyces bruxellensis™.
Osad na dnie jest cechą naturalną.

Na etykiecie wykorzystano pracę niezwykle uzdolnionej, 14 letniej Karoliny Oczkowskiej, podopiecznej Stowarzyszenia na Rzecz Dzieci z Chorobą Nowotworową KOLIBER. Obraz był prezentowany podczas charytatywnej aukcji obrazów Stowarzyszenia i Ursa Maior w 2016 roku.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 6,86/10
Dodał: PostrachLasu - 2017-07-17 08:38:38
Ursa Maior Carynki z Caryńskiej
Ursa Maior Carynki z Caryńskiej
Ursa Maior Carynki z Caryńskiej
% alk. 5.2
Blg 13.0
To jasne, odświeżające piwo górnej fermentacji. Posiada niezwykle bogaty aromat oraz smak uzyskany dzięki zastosowaniu specjalnej kompozycji różnych odmian chmielu i słodu. Można w nim odnaleźć nuty cytrusów, świeżej brzoskwini, gałki muszkatołowej, jałowca, a wszystko to w tostowo-biszkoptowej podbudowie słodowej. Finisz jest półwytrawny z krótką, korzenną goryczką.

Skąd CARYNKI? To małe polanki na stokach bieszczadzkich masywów, we wrześniu i październiku rozgrzane słońcem i intensywnie pachnące przeróżnymi ziołami. Jednocześnie nieco już uśpione w oczekiwaniu zimy. Skojarzyły się nam z dziewczynkami z obrazu Karoliny Oczkowskiej Dziewczyny z rudymi włosami pasującymi do urzekających jesiennych kolorów w Bieszczadach. Takich jak na Połoninie Caryńskiej.

Pasuje do sałatek z majonezem, zapiekanek, smażonych warzyw, dań włoskich – makaronów i pizzy. Pyszne z serami typu gouda, radamer, brie. Idealne do ciast biszkoptowych, pączków, naleśników z serem.

Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.

Osad na dnie butelki jest cechą naturalną. Zalecamy przelać piwo do szkła wraz z osadem.

Na etykiecie wykorzystano pracę niezwykle uzdolnionej, 14-letniej Karoliny Oczkowskiej, podopiecznej Stowarzyszenia na Rzecz Dzieci z Chorobą Nowotworową KOLIBER. Obraz powstał w cyklu Obrazy z Izolatki, objętego patronatem Ursa Maior i był prezentowany podczas charytatywnej aukcji w 2016 roku.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7,38/10
Dodał: Brodzisław - 2017-07-11 09:00:11
Ursa Dwa Grzeszne Misie
Ursa Dwa Grzeszne Misie
Ursa Dwa Grzeszne Misie
% alk. 5.6
Blg 16.0
Ursa Dwa Grzeszne Misie to unikalne połączenie smaków typowych dla belgijskich piw klasztornych oraz piw pszenicznych. Charakteryzuje się złożonym smakiem i aromatem. Dominuje w nim tostowo-owocowa słodowość, która balansowana jest przez charakterystyczny bananowo-goździkowy finisz uzyskany dzięki użyciu szczepów drożdży używanych do fermentacji piw pszenicznych.

Pasuje do dań złożonych i pełnych - smażonych i pieczonych mięs, warzyw, grzybów, dojrzałych i tłustych serów. Idealne do zapiekanek, zawiesistych dań z makaronem oraz burgerów. Na słodko pasuje do czekoladowych trufli, tortu orzechowego i innych słodkich deserów.

Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.

Osad na dnie butelki jest cechą naturalną. Zalecamy przelać piwo do szkła wraz z osadem.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 6,33/10
Dodał: Nicks13 - 2016-10-01 16:35:26
 
1
2
3
 ... 
4
 
wykonanie choruzy.pl © 2010