Jesteś w

Czy wiesz, że...

6-7 litrów - tyle wody trzeba zużyć do wyprodukowania litra piwa. Woda to nie tylko składnik piwa, potrzebna jest do wytwarzania pary technologicznej, mycia, płukania, chłodzenia itp.

Najnowsze komentarze

Grodziskie Session Aleawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Grodziskie Session Ale
Grodziskie Session Ale
Wygląd: barwa słomkowa, lekkie zmętnienie, przegięta piana, zbyt obfita, za to niezbyt trwała, lacing niewielki, wyspowy
Zapach: zapach sybilli, czyli taki zielisty w typie jakiegoś rdestu i łopianu, ich cechą wspólną jest zapach skórki cytrynowej
Smak: Rzeczywiście jest session, choć spodziewałem się większego wodniaka, bo jest przegięciowo odfermentowane, 4,5% z 9,7 Plato? Odważnie. Jest gładkie i dosyć puszyste, trochę chlebkowe, trochę też melanoidynowe, czuć chmiel, goryczka wyraźna, ale samo piwo niczym nie zachwyca, ot wodnisty napój do gaszenia pragnienia.
2019-08-25 00:42:21
Staropramen Unfiltered (Staropramen Nefiltrovaný)awatar
K1
starstarstarstarstar
Staropramen Unfiltered (Staropramen Nefiltrovaný)
Porządne piwo. Smak d.pełny, wyraźną goryczka, dość gorzkie. Do tego niefiltrowane, mętne. Pewnie ma dużo witamin i minerałów.
2019-08-24 23:37:03
Af Brew Eat the Dust! DDH Simcoeawatar
David_Haye
starstarstarstarstar
Af Brew Eat the Dust! DDH Simcoe
Takie tropiki, ale trochę nietypowe. Jest brzoskwiniowo i kokosowo. Piana bardzo obfita, drobnopęcherzykowa.
Ciemnożółte, konkretnie zmętnione. Bardzo hazy. No jest mega brzoskwinia. Jest też taka lekka przejrzałość. No w smaku jest mocno. Jest średnie wysycenie. Jest mega soczyste. Owocowość bardzo konkretna i przyjemna. Owocowość idzie w tą brzoskwinię i białe owoce. Co ciekawe goryczka jest mocna i tak super rozlewa się po całej jamie ustnej. Jest słodko. Jest konkretne ciało i jest fajnie gładkie. Alkohol dobrze ukryty. Piwo no nie powiem urywa dupę, jedyne czego mi brakuje to konkretnego nachmielenia na aromat. No brawo!
2019-08-24 23:32:11
Kormoran Rosanke 2019awatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Kormoran Rosanke 2019
Wygląd: kolor miedziany, delikatnie nieklarowne, ładna piana, drobna, choć niezbyt obfita, ładny lacing
Zapach: zbożowy, delikatnie karmelowy i melanoidynowy, mięta z jałowcem, jakieś kwiaty w typie różanym, delikatna wędzoność, ładny
Smak: Piwo lekkie, ale nie wodniak, sporo się tu dzieje, porównując pitym przed chwilą Grodziskim to niemal pełne, inna sprawa, że to ma 10, a tamto miało niecałe 8 Plato przy zbliżonej ilości alko. Gładziutkie, słodowe z nutami melanoidynowym, żytnimi, delikatna wędzonka, ciastkowość (herbatnikowość), jałowiec, mięty już nie czuć, ale czuć kwiaty, delikatny diacetyl, który mi tu akurat pasuje, lekka korzenność i zbożowość, jakaś nuta miodowa, przy ocieplaniu robi się coraz bardziej chlebowe. Ogolnie bardzo dobre, sporo się dzieje i jest doskonale ułożone.
2019-08-24 22:57:34
Piwo z Żuka AIPAawatar
TomAS
starstarstarstarstar
Piwo z Żuka AIPA
Słodowe, goryczka za niska jako kontra. Typowe AIPA w "polskim" stylu z za niską goryczką. Nazwa AIPA w ogóle mi tu nie pasuje, za mało tu A.
2019-08-24 22:55:07
Piwo z Grodziska Z Nutą Tymiankuawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Piwo z Grodziska Z Nutą Tymianku
Wygląd: Barwa słomkowa, zamglone, śliczna piana i lacing
Zapach: dymiony, wędzony, lekko chlebowy, tymiankowy
Smak: lekkie, ale gładkie, aksamitne, delikatnie chlebowe, wędzone, dymne, lekko mleczne, tymiankowe, w swoim stylu doskonałe.
2019-08-24 22:26:56
Dukla Wielki Szuawatar
TomAS
starstarstarstarstar
Dukla Wielki Szu
Tu już jest lepiej w porównaniu do "świtezianki", ale piana: Biiiida...
z nędzą... wysycenie też znikome ale jeszcze ujdzie. Przynajmniej jest goryczka czego brakowało mi w świteziance.
2019-08-24 22:12:50
Dukla Świteziankaawatar
TomAS
starstarstarstarstar
Dukla Świtezianka
Gdzie jest piana i jakieś wysycenie, po za tym piwo jak na Vermont IPA jakieś takie nijakie, aromat chyba wyszedł najlepiej.
2019-08-24 21:47:27
Funky Fluid Pils Pleaseawatar
David_Haye
starstarstarstarstar
Funky Fluid Pils Please
No jest słodowo. Piana słaba, drobnopęcherzykowa. Piwo jest złote, praktycznie klarowne. No kurczę, jestem
lekko zbulwersowany. Słyszałem wiele dobrego o tym piwie, a tu mamy wyczuwalny dms. W smaku jest lepiej. Całe szczęście. Piwo jest smukłe i takie lekko agresywne. To dobrze. Pils w niemieckim stylu taki powinien być. Słodowość jest wyczuwalna, ale oddaje ona miejsce chmielowości, która jest na pierwszym planie. Goryczka jest zdecydowana i o profilu ziołowym. Piwo jest fajnie wytrawne i gdyby nie ten aromat, to był by naprawdę udany pils.
2019-08-24 21:09:21
Staropolski BestBir Piwo Bez Soku Męski Lagerawatar
SoupDog
starstarstarstarstar
Staropolski BestBir Piwo Bez Soku Męski Lager
Uwaga: oceniam piwo "Męski lager" w zielonej butelce (warka: 08/08/2020.

1. Etykieta: wizerunek Bawarczyka z wurstem - że niby w Bawarii piją takie produkty? Dookoła etykiety seksistowskie dowcipasy sprzed ok. 30 lat. Napisali "Piwo dla ludzi z poczuciem humoru" - trzeba mieć koszarowy humor, aby się z tego uśmiać. Mnie te głupoty długo zniechęcało przed zakupem, ale w końcu postanowiłem spróbować "męskiego" lagera.

2. Solidna podstawa chmielowa i sporo chmielu - jest goryczka, wbrew temu co piszą ludzie poniżej. Fajna gęstość płynu, porządna piana i dobrze ukryty alkohol. To mógł być naprawdę dobry lager.

3. Niestety, jak to z polskimi browarami bywa, musieli je "ulepszyć" i zastosowali zieloną butelkę, która wpływa na smak trunku (efekt lightstruck - "skunks"). Połączenie solidnego słodu oraz porządnej dawki chmielu ze skunksem dało męczący zapach wody ze stawu rybnego. Ten zapach psuje smak i ostateczny odbiór piwa.
2019-08-24 20:48:33
Kingpin Simpleasyawatar
David_Haye
starstarstarstarstar
Kingpin Simpleasy
No z butelki czuć cytrusy. Mamy dominujący grejpfrut. Piana średnio obfita, drobnopęcherzykowa. Jasno żółte, jest średnie zmętnienie. Po przelaniu do szkła wyszły nuty oleju słonecznikowego i nafty. No dobre w smaku. Jest soczyście i owocowo. Jest pijalne. Jest fajna gładkość i lekkość tego piwa. Piwo jest raczej wytrawne. Goryczka niby niska, ale jest ściągająca. Taka w typie grejpfrutowym i lekko żywicznym. Piwo jest bardzo odświeżające i jest taki fajny powiew świeżości.
2019-08-24 20:29:13
Amber Po Godzinach Saison na Madagaskarawatar
Gandalfino
starstarstarstarstar
Amber Po Godzinach Saison na Madagaskar
Blada słomka, ale mętna. Potężna biała piana. Piwo mocno pracuje. Piana betonowa. Trzyma się szkła.
Aromat cytrusowy, przyprawowy, pszeniczny. Jakby akcenty siarkowe.
Mocno nasycone. Dwutlenek węgla wzmagany przyprawowością daje wrażenie musowania, szczypania w język i podniebienie.
Smak podobny do aromatu. Cytrusy i przyprawy. To moje trzecie spotkanie z tym piwem. Pierwszego (na 8 WFDP) chyba kolejne nie przebiją :)
2019-08-24 20:22:15
Kormoran Lekkiawatar
GENzo
starstarstarstarstar
Kormoran Lekki
Dla mnie jest to po prostu delikatniejsza wersja warmińskich rewolucji. Intensywny zbożowy aromat , do samego końca wyczuwalny. W smaku bardzo smaczne , goryczka wyraźna , ale szybko znikająca z języka.

Genialny lager od kormorana , jeden z najlepszych jakie piłem w tym roku.
2019-08-24 19:16:30
Faxe Mosaic IPAawatar
szab12
starstarstarstarstar
Faxe Mosaic IPA
piana szybko opadająca, spora. W zapachu jakies mango, marakuja. Kolor bursztyn, przejrzysty, bardzo fajny. W smaku o dziwo lekka, przyjemna goryczka, cytrusy, mango, żywica. Bardzo przyjemne, piwo koncernowe, ale dobre. Cena 3,99 zł w Auchan. Muszę spróbować inne Faxe..
2019-08-24 18:47:08
Gloger Koksawatar
stresS
starstarstar
Gloger Koks
Najgorzej wydane 9 zł w życiu... zapach wręcz odrzucający, jakbym wąchał popielniczkę z kiepami, wygląd podobnie nie zachwyca, a smakiem nie nadrabia reszty. Nie polecam.
2019-08-24 18:44:19
Przetwórnia Chmielu West Coast IPAawatar
Lukasz
starstarstarstarstar
Przetwórnia Chmielu West Coast IPA
Mętne, pomarańczowe. Temat piany można właściwie pominąć, gdyż od razu znika. W aromacie rześkie, cytrusowe i żywiczne. W tle lekka słodowość. W smaku goryczka na pierwszym i ostatnim planie, dominuje - i prawidłowo. Goryczka jest intensywna, cytrusowa i ziemista, nieco ściągająca, ale w przyjemny sposób. Piwo odpowiednio wysycone i dobrze pijalne, mimo dość dużej mocy. Bardzo solidne i bardzo stylowe, to jest prawdziwa West Coast IPA.
2019-08-24 18:22:21
Harpagan & Kazimierz Xeroreroawatar
Gandalfino
starstarstarstarstar
Harpagan & Kazimierz Xerorero
Barwa herbaciana. Sporej piany biała. Opalizujące. Drobniutka piana jakieś tam ślady zostawia.
Pyszny aromat miksu calamansi i earl greya. Koncentrat ice tee.
Nasycenie bardzo niskie. Gładkość. Kwasność.
Jest to co obiecywał aromat: podwójny cytrus. W tle może i herbata. Piwo gładkie, zbalansowane.
Ale i tak wygrywa kwaśne kalamansi.
Ten owoc zrobił już robotę w niejednym piwie.
2019-08-24 17:21:36
Piast Wrocławski (Jasne Pełne)awatar
hoppy_shark
star
Piast Wrocławski (Jasne Pełne)
Warzą go w Brzesku, a na etykiecie dalej drukują "Z miłości do Dolnego Śląska"...
2019-08-24 16:24:00
Kingpin Lowriderawatar
Shear
starstarstarstarstar
Kingpin Lowrider
Kolor herbaty, biała piana z ładnym lacingiem. Wyraźnie malinowe, jednak bardziej kojarzy się z prawdziwymi owocami niż z Żywiec z sokiem na festynie. Lekka cierpkość od malin na języku. Przyjemne.
2019-08-24 15:09:22
Kormoran Lekkiawatar
BRYNIU
starstarstarstarstar
Kormoran Lekki
Piana nie do końca białej barwy. Drobno-pęcherzykowa, gęsta i wysoka. Utrzymująca się ładnie. Lacing bardzo zacny i przykładny. Obfity w kształt "firanek-falbanek". Barwa słomkowa - w pół zmętniona. W aromacie obłędne! Świeża, bardzo rześka doza zbożowo-kwiatowa. W smaku również świeże zboże ładnie da się wyczuć, które jest wyznacznikiem tej warki. Bardzo ładnie ułożone. Smaczna goryczka, delikatna, lecz wyczuwalna na świeżym podłożu zbożowo-trawiastym nie zalegającym na finiszu. Poprawny i bardzo dobry "Lite Lager" od Kormorana.
Wysycenie: niskie
Warka do: 24.10.2019/A25
2019-08-24 11:30:46
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017

Dane producenta / importera

Bieszczadzka Wytwórnia Piwa - UrsaMaior

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Bieszczadzka Wytwórnia Piwa - UrsaMaior

 
1
2
3
 ... 
4
 
Ursa Minimalista
Ursa Minimalista
Ursa Minimalista
% alk. 3.4
Blg 9.8
brak koduaddbarcode
ulubione: 1
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z Uherc Mineralnych (powiat leski, województwo podkarpackie).

URSA MINIMALISTA dzięki unikalnej kompozycji nowozelandzkich i amerykańskich odmian chmielu uwodzi oszałamiająco świeżym, owocowym aromatem i smakiem. Weź wolny i głęboki wdech nosem i odnajdź nuty pomarańczy, mandarynki, czerwonego grejpfruta i brzoskwini. Goryczka jest zdecydowana ale krótka i przyjemnie chłodząca, o posmaku kiwi, agrestu i białych winogron. I to wszystko dzięki troskliwie dobranym rodzajom słodu i chmielu! Piwo jest ekstremalnie pijalne i orzeźwiające, świetnie gasi pragnienie i jest pełne smaku mimo niskiej zawartości alkoholu.

Do stworzenia etykiety wykorzystaliśmy niezwykły obraz znanego białoruskiego artysty Alexandra Zabavchika, który kupiliśmy na aukcji na rzecz Psiej Wioski powstającej pod Przemyślem. Dodatkowo część dochodu ze sprzedaży MINIMALISTY przekazujemy na rzecz chorych i bezdomnych zwierząt. A dlaczego MINIMALISTA? Bo warto cieszyć się tym co mamy dane w obecnej chwili i starać się żyć na własnych warunkach.

MINIMALISTA idealnie pasuje do lekkich sałatek i surówek, kanapek i tostów. Świetny do potraw z soczewicy, ryżu i makaronu. Sprawdzi się do lekkich dań kuchni włoskiej, serów typu brie lub camembert. Na deser warto podać go z goframi z bitą śmietaną, sernikiem na zimno lub naleśnikami z owocami.

Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C
Woda z odwiertu “Ursa 1” w Uhercach Mineralnych, z naturalnie występującymi substancjami mineralnymi.
Piwo uwarzone dzięki energii słońca wykorzystywanej w Ursa Maior.
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 2    oceny Średnia ocena: 8/10
Dodał: Piwosz92 - 2019-04-14 13:21:45
Ursa Rejwach
Ursa Rejwach
Ursa Rejwach
% alk. 4.6
Blg 12.0
brak koduaddbarcode
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z Uhercy Mineralnych (powiat leski, województwo podkarpackie).

Dzięki autorskiej recepturze URSA REJWACH to świetnie pijalne piwo o smaku i aromacie dojrzałych pomarańczy, uzupełnionym nutą chłodzącej mięty i sosnowo-żywicznym posmakiem jagód jałowca. Całość dopełnia krótka, przyprawowa goryczka charakterystyczna dla piw belgijskich.

Nazwą piwa Rejwach nawiązujemy do dawnych, wielokulturowych miejscowości w Bieszczadach. Kiedyś tętniły życiem, tam robiono interesy i zakupy. Teraz poprosiliśmy naszych fanów na profilu facebook.com/CentrumUrsaMaior o podanie swoich ulubionych miejsc z krótkim objaśnieniem. W ten sposób powstał unikalny przewodnik, który został uwieczniony na etykietach Rejwachu. Dzięki nim i najnowszej technologii druku do Waszego losowego wyboru jest ponad 100 wersji etykiet niniejszego piwa!

Pasuje do lekkich sałatek i surówek, grillowanych warzyw i ryb, dań z ryżem i makaronem, serów typu bundz i mozzarella. Na deser warto podać je do sernika na zimno czy tarty z owocami.

Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, suszona skórka pomarańczy, szyszkojagody jałowca, liście mięty, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Piwosz92 - 2018-12-03 21:08:41
Ursa Purpurat Z Bieszczad
Ursa Purpurat Z Bieszczad
Ursa Purpurat Z Bieszczad
% alk. 5.3
Blg 13.3
brak koduaddbarcode
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z miejscowości Uherce Mineralne (powiat leski, województwo podkarpackie).

URSA PURPURAT Z BIESZCZAD to bursztynowe, pełne piwo nawiązujące do klasycznych, brytyjskich “ales”. Dominuje w nim słodowość, doprawiona zdecydowanym smakiem i aromatem dojrzałych pomarańczy pochodzącymi od brytyjskich odmian chmielu. Na finiszu wyczuwalna jest lekka, ziołowo-żywiczna goryczka.

PURPURAT Z BIESZCZAD przypomni Ci, że warto iść własną drogą, szukać prawdziwych przyjaciół i autentycznych opowieści.

Świetnie pasuje do zapiekanych warzyw i potraw z roślin strączkowych. Idealne do potraw kuchni meksykańskiej i indyjskiej. Sprawdzi się w towarzystwie deserów takich jak naleśniki z dżemem pomarańczowym albo jabłecznik z rodzynkami.

Piwo niepasteryzowane
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Piwosz92 - 2018-10-28 10:50:40
Ursa Dziki Kot z Berehów
Ursa Dziki Kot z Berehów
Ursa Dziki Kot z Berehów
% alk. 6.0
Blg 15.5
brak koduaddbarcode
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z miejscowości Uherce Mineralne (powiat leski, województwo podkarpackie).

URSA DZIKI KOT Z BEREHÓW dzięki uważnie dobranym odmianom chmielu charakteryzuje się niezwykle świeżym aromatem i smakiem, w których wyczuwalne są nuty złotego melona, cytryny i kandyzowanego ananasa. Specjalna kompozycja słodów tworzy wyjątkowy smak ciasteczkowo-miodowy. Wytrawny finisz podkreśla krótka, ziołowa goryczka.

Na etykiecie wykorzystano pracę niezwykle uzdolnionej, kilkunastoletniej Karoliny Oczkowskiej, podopiecznej Stowarzyszenia na Rzecz Dzieci z Chorobą Nowotworową “Koliber”. Dzieła Karoliny są rozchwytywane na aukcjach i zdobią piwa Ursa Maior w celu czynienia dobra. Z każdej butelki 50 groszy przekazujemy na pomaganie dzieciom i ich rodzicom.

Skąd Dziki Kot i czemu z Berehów? Bo to krewniak rysia i żbika – autentycznych dzikich bieszczadzkich kotów. Pięknych, tajemniczych i niepokornych. A Berehy to jedna z legendarnych miejscowości, położona w ścisłym centrum Bieszczad. Była świadkiem wysiedleń rdzennych mieszkańców, a dziś to idealny punkt wypadowy na połoniny.

Kot świetnie pasuje do dań średnio pełnych, np. makaronów, zapiekanek i pizzy. Warto Kota spróbować je z dojrzałymi serami typu cheddar, parmezan, a także wszelakiego rodzaju serami owczymi i kozimi. Na słodko Dziki Kot świetnie komponuje się z sernikiem, szarlotką, ciastem drożdżowym lub naleśnikami z serem.

Piwo niepasteryzowane
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: Piwosz92 - 2018-08-27 08:58:36
Ursa Czarodziejska Góra
Ursa Czarodziejska Góra
Ursa Czarodziejska Góra
% alk. 4.1
Blg 11.3
brak koduaddbarcode
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z miejscowości Uherce Mineralne (powiat leski, województwo podkarpackie).

URSA CZARODZIEJSKA GÓRA to lekkie piwo o przyjemnym słodowo-chmielowym aromacie i smaku. Dzięki specjalnej kompozycji słodów oraz brytyjskich odmian chmielu, odnajdziesz w nim nuty suszonych owoców – jabłek, gruszek i pomarańczy, pomieszane z aromatami toffi i biszkoptu. Półwytrawny finisz z delikatną, ziołowo-żywiczną goryczką sprawia, że piwo jest orzeźwiające i skutecznie gasi pragnienie.

Grafika nawiązuje do fotografii Andrzeja i Katarzyny Mycyk, założycieli legendarnego “Mycykowego Działu”. To bieszczadzkie Shangri-La, świadek burzliwej historii, a jednocześnie tytuł mistrzowskiego tomu poezji Jana Szelca wydanego staraniem Ursa Maior. Samo piwo dedykujemy ludziom z wizją i odwagą do jego realizacji.

Piwo niepasteryzowane
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 6,33/10
Dodał: Piwosz92 - 2018-08-27 08:58:18
Ursa Drapieżnik
Ursa Drapieżnik
Ursa Drapieżnik
% alk. 5.0
Blg 11.9
brak koduaddbarcode
Piwo uwarzone przez browar Ursa Maior z miejscowości Uherce Mineralne (powiat leski, województwo podkarpackie).

URSA DRAPIEŻNIK to jasne piwo górnej fermentacji. Charakteryzuje się świeżym aromatem i smakiem mieszanki owoców cytrusowych i tropikalnych – żółtego grejpfruta, cytryny, melona i ananasa. Zdecydowana owocowo – ziołowa goryczka przyjemnie orzeźwia i odświeża. Piwo jest ekstremalnie pijalne i świetnie gasi pragnienie.

Ale URSA DRAPIEŻNIK nie tylko świetnie smakuje! Dochód z jego sprzedaży będzie wspierać Pogotowie dla Niedźwiedzi. W tym unikalnym miejscu, prowadzonym przez Ośrodek Rehabilitacji Zwierząt Chronionych w Przemyślu, niedźwiedzie po przejściach będą profesjonalnie leczone i zwracane bieszczadzkiej przyrodzie.

Pasuje do lekkich przekąsek, kanapek, sałatek i surówek. Idealne do potraw z ziemniakami, ryżem i makaronem, tarty, lekkich dań kuchni włoskiej, serów typu gouda czy ementaler. Na deser warto podać je z keksem, sernikiem lub tortem bezowym.

Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: Piwosz92 - 2018-08-27 08:58:00
Ursa Bieszczadzcy Mocarze
Ursa Bieszczadzcy Mocarze
Ursa Bieszczadzcy Mocarze
% alk. 7.0
Blg 16.5
brak koduaddbarcode
URSA BIESZCZADZCY MOCARZE to mocne i złożone piwo o delikatnym słodowo-biszkoptowym aromacie i smaku dopełnionym subtelnymi nutami pomarańczy, cytryn i cynamonu. Półwytrawny finisz z lekką, przyprawową goryczką sprawia, że piwo jest doskonale zbalansowane i świetnie pijalne a do tego przyjemnie rozgrzewające.

Na czterech różnych etykietach BIESZCZADZKICH MOCARZY wykorzystaliśmy mistrzowskie zdjęcia autorstwa Mateusza Matysiaka, a dochód ze sprzedaży piwa wspiera ochronę tych wspaniałych zwierząt w miejscu, gdzie jest ich dom.

Piwo URSA BIESZCZADZCY MOCARZE pasuje do bogatych i pełnych potraw z grilla, pieczonych i smażonych, frytek, pikantnych zapiekanek oraz tłustych, gęstych serów typu brie. Świetnie komponuje się z tartą cytrynową, keksem lub sernikiem.

Rekomendowana temperatura serwowania: 12-14°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże, skórka słodkiej pomarańczy, skórka cytryny, kora cynamonu.

Osad na dnie butelki jest cechą naturalną.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: PostrachLasu - 2017-07-31 08:34:14
Ursa Maior Sen Bieszczadnika
Ursa Maior Sen Bieszczadnika
Ursa Maior Sen Bieszczadnika
% alk. 6.0
Blg 16.0
brak koduaddbarcode
URSA SEN BIESZCZADNIKA
Piwo w stylu Belgian Wild & Sour IPA
Ekstrakt 16% wag. , alkohol 6% obj.

URSA SEN BIESZCZADNIKA to niecodzienne, piwne zjawisko – zaskakujące i wyjątkowo smakowite. Charakteryzuje się rześkim i świeżym aromatem owoców cytrusowych – żółtego grejpfruta, cytryny i limonki pochodzącym od wielu odmian chmielu. Zdecydowana owocowo – ziołowa goryczka jest przyjemnie wzmocniona naturalną kwaskowatością. Degustacja Snu Bieszczadnika przyniesie Wam doznania, o których nawet Wam się nie śniło. SEN BIESZCZADNIKA to faza REM w płynie i do tego na jawie. . .

Pasuje do dań lekkich i średnio złożonych – makaronów, zapiekanek warzywnych, pizzy, dojrzałych serów typu brie czy pleśniowych typu gorgonzola. Na słodko pasuje do deserów z owocami – sernika z brzoskwiniami, budyniu waniliowego z mango i innych bardzo słodkich rarytasów.

Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże, bakterie kwasu mlekowego, dzikie drożdże WyeastBrettanomyces bruxellensis™.
Osad na dnie jest cechą naturalną.

Na etykiecie wykorzystano pracę niezwykle uzdolnionej, 14 letniej Karoliny Oczkowskiej, podopiecznej Stowarzyszenia na Rzecz Dzieci z Chorobą Nowotworową KOLIBER. Obraz był prezentowany podczas charytatywnej aukcji obrazów Stowarzyszenia i Ursa Maior w 2016 roku.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 6,86/10
Dodał: PostrachLasu - 2017-07-17 08:38:38
Ursa Maior Carynki z Caryńskiej
Ursa Maior Carynki z Caryńskiej
Ursa Maior Carynki z Caryńskiej
% alk. 5.2
Blg 13.0
brak koduaddbarcode
To jasne, odświeżające piwo górnej fermentacji. Posiada niezwykle bogaty aromat oraz smak uzyskany dzięki zastosowaniu specjalnej kompozycji różnych odmian chmielu i słodu. Można w nim odnaleźć nuty cytrusów, świeżej brzoskwini, gałki muszkatołowej, jałowca, a wszystko to w tostowo-biszkoptowej podbudowie słodowej. Finisz jest półwytrawny z krótką, korzenną goryczką.

Skąd CARYNKI? To małe polanki na stokach bieszczadzkich masywów, we wrześniu i październiku rozgrzane słońcem i intensywnie pachnące przeróżnymi ziołami. Jednocześnie nieco już uśpione w oczekiwaniu zimy. Skojarzyły się nam z dziewczynkami z obrazu Karoliny Oczkowskiej Dziewczyny z rudymi włosami pasującymi do urzekających jesiennych kolorów w Bieszczadach. Takich jak na Połoninie Caryńskiej.

Pasuje do sałatek z majonezem, zapiekanek, smażonych warzyw, dań włoskich – makaronów i pizzy. Pyszne z serami typu gouda, radamer, brie. Idealne do ciast biszkoptowych, pączków, naleśników z serem.

Rekomendowana temperatura serwowania: 10-12°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.

Osad na dnie butelki jest cechą naturalną. Zalecamy przelać piwo do szkła wraz z osadem.

Na etykiecie wykorzystano pracę niezwykle uzdolnionej, 14-letniej Karoliny Oczkowskiej, podopiecznej Stowarzyszenia na Rzecz Dzieci z Chorobą Nowotworową KOLIBER. Obraz powstał w cyklu Obrazy z Izolatki, objętego patronatem Ursa Maior i był prezentowany podczas charytatywnej aukcji w 2016 roku.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7,38/10
Dodał: Brodzisław - 2017-07-11 09:00:11
Ursa Dwa Grzeszne Misie
Ursa Dwa Grzeszne Misie
Ursa Dwa Grzeszne Misie
% alk. 5.6
Blg 16.0
brak koduaddbarcode
ulubione: 1
Ursa Dwa Grzeszne Misie to unikalne połączenie smaków typowych dla belgijskich piw klasztornych oraz piw pszenicznych. Charakteryzuje się złożonym smakiem i aromatem. Dominuje w nim tostowo-owocowa słodowość, która balansowana jest przez charakterystyczny bananowo-goździkowy finisz uzyskany dzięki użyciu szczepów drożdży używanych do fermentacji piw pszenicznych.

Pasuje do dań złożonych i pełnych - smażonych i pieczonych mięs, warzyw, grzybów, dojrzałych i tłustych serów. Idealne do zapiekanek, zawiesistych dań z makaronem oraz burgerów. Na słodko pasuje do czekoladowych trufli, tortu orzechowego i innych słodkich deserów.

Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże.
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.

Osad na dnie butelki jest cechą naturalną. Zalecamy przelać piwo do szkła wraz z osadem.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 5,5/10
Dodał: Nicks13 - 2016-10-01 16:35:26
 
1
2
3
 ... 
4
 
wykonanie choruzy.pl © 2010