Piwo "Bierhalle Pils", jest piwem jasnym, dolnej fermentacji o intensywnej goryczce chmielowej. Degustując piwo "Bierhalle Pils" wyczuwa się goryczkę tego piwa przeplatającą się ze smakiem słodu jęczmiennego. Lekkie szczypanie w język powoduje wysycenie piwa naturalnym dwutlenkiem węgla, podczas kilku tygodniowego leżakowania. Dwutlenek węgla w tym piwie pochodzi wyłącznie z procesu fermentacji podczas, którego drożdże przerabiają cukry na alkohol i właśnie dwutlenek węgla. Piękna jasna barwa tego piwa przepięknie komponuje się z piękną "czapą" długo utrzymującej białej, gęstej piany. Piana ta jest przez długi czas "odbudowywana" przez wydobywające się z dna szklanki drobniutkie pęcherzyki związanego z piwem dwutlenku węgla. Piwo "Bierhalle Pils" zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu, wody, chmielu oraz drożdży dolnej fermentacji.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
prisoner
ekoman69
Holsten_SA
Holsten_SA
K1
W smaku dość lekkie, wyraźna tradycyjna PIWNA goryczka, orzeźwiające.
Lepsze od butelkowanych czeskich i niemieckich pilznerów/pilsów.
Dla wielbicieli tradycyjnego piwa, zwłaszcza pilsów.