Biały Kruk Spichlerz
Biały Kruk Spichlerz
Biały Kruk Spichlerz
Pszeniczne
% alk. 4.7
Blg 12.0
5907222281017addbarcode


Das Verwunschte Schloss w oczach niemców uchodził za zaklęty zamek. Choć z warownią nie ma nic wspólnego, po dzień dzisiejszy roztacza swój niezgłębiony urok nad wodami Narwii.
Dodał: Shinodin - 2018-10-20 09:01:26

oceny Oceny

Użytkownicy 6 / ilość: 1
Goście 0 / ilość: 0
średnia 6/10 / ilość: 1

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Shinodin
starstarstarstarstar

2017-11-12 16:03:18
Piana biała, drobno i gruboziarnista, wysoka na około pół centymetra, średnio-szybko dziurawiąca się i opadająca, lacing występuje jedynie w formie szczątkowej. Barwa ciemniejsza piaskowa, mocno zmętnione, zupełnie nieprzejrzyste i nieklarowne. W zapachu nuty charakterystyczne dla piw pszenicznych to znaczy goździki banany i drożdże są na miejscu, podbudowa słodowa. W smaku przede wszystkim banany i dobra kontra słodowa, mniej kwaskowej, goździki na drugim planie, goryczka adekwatna do stylu, doza drożdżowości, mało ciała, wysycenie na średnio-wysokim poziomie. Kapsel niestety zwykły biały, etykieta w nijakiej kolorystyce, graficznie również nie powala na kolana, mogłaby być też lepiej opisana. Warka 03.01.2018. Moje pierwsze piwo z browaru Biały Kruk(póki co mają w swojej ofercie dwa wyroby). Zwykle, najprostsze w swojej postaci piwo pszeniczne. Bez żadnych dziwnych czy magicznych dodatków, ale skoro postawili na takie rozwiązanie, to jakość powinna być o niebo lepsza. Aromatyczność na średnim poziomie, mocno słodowa interpretacja stylu, brakuje jakiegokolwiek przełamania dla zwiększenia efektu orzeźwienia. W mojej opinii przeciętna pszenica, nie zachęcili mnie do dalszej współpracy, ale pożyjemy zobaczymy....póki co 6 z dużym minusem ode mnie.
oceny Oceny użytkownika:
6 ( smak: 5, zapach: 5, wygląd: 6 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010