Bernard Jantarový Ležák 12°
Bernard Jantarový Ležák 12°
Bernard Jantarový Ležák 12°
% alk. 4.7
Blg 12.0
IBU 29
brak koduaddbarcode


Czeskie, niepasteryzowane piwo o mahoniowej barwie i jasno-kremowej, długo utrzymującej się piance. Cechuje się palonym aromatem oraz wyraźną palono-chmielową goryczką z niewielką domieszką słodowości.
Dodał: krzysiek.w17 - 2013-09-27 08:44:00

oceny Oceny

Użytkownicy 7,13 / ilość: 8
Goście 7,65 / ilość: 20
średnia 7,5/10 / ilość: 28

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Rob_Rock
starstarstarstarstar

2016-10-29 18:40:11
Dobry balans smaku słodowego do goryczki. O to chodzi w dobrym piwie. Nawet opakowanie ma fajne z pałąkowym kapslem.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 7, wygląd: 7 )
awatar
Nick98769
starstar

2016-06-15 00:09:26
Jedno z pierwszych czeskich piw, jakie miałem okazję pić. Ma ładny, ciemno karmelowy kolor, dosyć obfitą pianę oraz przyjemny zapach. W smaku nie czuć zbyt dużo alkoholu, jest to piwo raczej lekkie o delikatnie goryczkowym smaku. Osobiście mogę je polecić :)
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 7, zapach: 7, wygląd: 8 )
awatar
Stacher93
starstarstarstarstar

2014-01-14 22:59:45
Cóż, piwo średnio mi smakowało.Jest to z pewnością bardzo wysoki poziom jeżeli chodzi o ,,Rezane Lezaki''Nie jest to mój gatunek.W smaku słodowo-karmelowe z odpowiednim wysyceniem i piękną, średnio-ziarnistą pianą, która była bardzo wysoka i trwała.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 7, wygląd: 7 )
awatar
Gość
2014-01-14 22:59:45
Jak czytając opinię napotykam się na zwrot "odpowiednie wysycenia" to naprawdę nie bardzo wiem o co chodzi?
Bo jakby ktoś napisał o nasyceniu to rozumiem, ale jak ktoś powiela zwrot o wysyceniu mając na myśli nasycenie to chyba myli pojęcia? Wysycić czyli prosto mówiąc pozbawić? Pozdrawiam
awatar
Gość
awatar
Gość

2014-01-09 22:25:11
dobre na prawdę dobre
starsze »
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010