Piwo bardzo zbliżone do klasycznego czeskiego Pilsnera, uwarzone w 100% ze szkockiego jęczmienia, na wodzie z browarowego ujęcia. To bardzo dobry Pilsner z regionu, który słynie wszak z innych piwnych stylów. Barwa pełnego złota, wpadająca w bursztynową. Dość długo utrzymująca się, drobna, biała piana pozostawia do końca wyraźny kożuszek na powierzchni. Aromat słodowy z lekką nutą chmielową. W smaku przewodnia chlebowo-ciasteczkowa słodowa baza. Goryczka na umiarkowanym poziomie, niegryząca, posmaki chmielowe delikatnie trawiaste. Piwo wygasa jednak miękką, zbożową chlebowością. Nagazowanie niemal idealne. Piwo leciutko buzuje u ustach, ale nie powoduje wzdęcia.
Dodał:
Esteban - 2014-06-05 15:18:31
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
Kolor bursztyn, ładna piana, całkiem niezły lacing.
Pierwsza, najważniejsza rzecz, piwo nie jest Pilsnerem, Szkoci nie mają żadnych tradycji w warzeniu Pilsów i to im nie wyszło, ale wyszło im niezłe piwo. Pełne, gęste, słodowe, chlebowo-ciastkowe, biszkoptowe, maślane z mocnymi akcentami przyprawowo-pieprznymi, bardzo fajnie herbacianie-korzennie chmielowe, czyli użyto wyspiarskich chmieli.
To ?classic continental-style Pilsner? bawi strasznie, chcieli dobrze, a wyszło im lepiej
Miran125
Barwa: Złociste, Klarowne
Aromat: No tutaj sie za bardzo nic nie dzieje - troche słodu i szczątki chmielu
Smak: Za każdym razem jak pije Pilsa wydaje mi się, że powinien być bardziej goryczkowy. Tym razem jest podobnie. Lekka słodowa podbudowa + lekka-minimalnie średnia rześka goryczka. Piwo jest poprawne i bez wad, ale również bez szału.
Slainte
krzysiek.w17