BeerLab Piaseczyńskie Pils
BeerLab Piaseczyńskie Pils
BeerLab Piaseczyńskie Pils
% alk. 5.0
Blg 12.0
5906395497568addbarcode

Nie mylić z Piaseczyńskie Jasny Pils, od którego odróżnia się użyciem słodu żytniego (zamiast pszenicznego) w zasypie oraz chmieleniem Hallertauerem Hersbruckerem i Marynką (zamiast Halleratuerem Tradition). Piwo uwarzone na wyłączność dla sieci Auchan z okazji Mistrzostw Świata 2018 w Rosji.
Składniki: woda, słody jęczmienne Viking Malt (pilzeński, żytni), chmiele (Marynka, Hallertauer Hersbrucker), drożdże.
Zalecana temperatura serwowania między 4-6 stopni C.
Dodał: nietzsche - 2018-11-12 09:45:20

oceny Oceny

Użytkownicy 5,4 / ilość: 5
Goście 9,25 / ilość: 4
średnia 7,11/10 / ilość: 9

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
dawid3003
starstarstarstarstar

2019-07-20 14:39:14
Zmieniła się etykieta na żółtą z białym logiem owcy. Zapach definitywnie mnie odrzucił, taki słodowy tanich mocnych piw. W smaku zaskoczenie bardzo pijalne, chlebowe goryczkowe. Jak dla mnie za mało wysycone i brak piany. Nabyte w biedronce za 5.99 zł.
oceny Oceny użytkownika:
6 ( smak: 6, zapach: 5, wygląd: 6 )
awatar
nietzsche
starstarstarstarstar

2018-05-29 22:35:43
Wygląd: kolor złocisty, mętne, pewnie od żyta, ładna piana, ale niezbyt trwała
Zapach: Słodkawy, biszkoptowy, korzenny, nawet jakieś czerwone jabłko czuć
Smak: Smak jest zaprzeczeniem zapachu, piwo jest zbożowe, chlebowe, jest korzenność, ale chmiel raczej idzie w jakąś pokrzywę i cebulę, przedziwne, piwo lekkie, ale żyto oszukuje i wydaje się być pełne, choć delikatne jabłko i tu czuć, goryczka nieznaczna, taka właśnie dziwna, pokrzywowa, wysycenie makabrycznie niskie jak na pilsa, przez co jest lekko mdłe, a nie orzeźwiające. Pils z tego piwa jest żaden, ale jako lager ciekawe.
oceny Oceny użytkownika:
6 ( smak: 6, zapach: 5, wygląd: 6 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010