Podstawowe piwo górnej fermentacji uwarzone ze słodów Pale Ale, wywodzących się z Wielkiej Brytanii. Barwę zawdzięcza dodawanym słodom karmelowym (palonym) oraz niewielkiej ilości słodów melanoidynowych. Kompozycja wynosi pełnię smaku i lekko ciasteczkowy charakter. Nachmielone klasycznym chmielem Goldings, który nadaje przyjemny, korzenny aromat. Niezwykle harmonijne piwo ze znaczącą goryczką. Urzeka gęstą pianą, kolorem wpadającym w odcienie czerwieni. Średnio wysycone, niezwykle pijalne.
Dodał:
Bryniu - 2017-01-10 16:43:44
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
jover
Barbarossa
W zapachu głównie słody, jakiś taki chmiel taki sobie, herbatniki, estry, dosyć słodko i maślanka, jest trochę dijacetylu. Nie jestem pewny ale może wyczuwam trochę żelaza.
W smaku lekko nuty słodowe, herbatnikowe, pustawe, raczej niska goryczka i średnie do niskiego wysycenie no i niestety po teście wyczuwam żelazo. Piwo lekkie, niby puste ale cąłkiem w porządku, takie herbatnikowo chlebowe, dijacetyl mi nawet nie przeszkadza, ale niestety żelazo psuje efekt.
MateoKrk_
Gość