Jasne piwo górnej fermentacji, świetne na lato. Umiarkowanie goryczkowe, nachmielone solidnie wyłącznie najlepszymi odmianami polskiego chmielu. W aromacie nuty kwiatowe i owocowe. Leżakowane cztery tygodnie, chmielone na zimno. Podawać w temperaturze 12 stopni. Nazwane na cześć krakowskiego detektywa z XVI w. uwiecznionego w powieściach Mariusza Wollnego.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
Zapach herbaciany z bergamotką , herbatnik, melon, wojski ziołowo-trawisty chmiel ? naprawdę niezły.
Zaczyna się naprawdę jak coś dobrego, ale w ułamku sekundy się kończy, generalnie słód, chmiel, melon, zioła (a?la Becherovka) i naprawdę lekka goryczka (a to piwo ma 45 IBU, formalnie), ale trwa to zbyt krótko. Strasznie płytko, strasznie słabo. Żywiec APA przy tym to rarytas i to dużo tańszy.